Calendar Formula 1 2015: Coreea de Sud revine. Număr record de 21 de curse

de Daniel Popescu
Joi, 04.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Coreea de Sud a fost inclusă cu titlu provizoriu în calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2015, care va avea astfel un număr record de 21 de curse.

Esential 21 de curse va avea calendarul Formulei 1 in sezonul 2015
4 este numarul curselor gazduite pana acum de Coreea de Sud
Consiliul Mondial al FIA a anunţat miercuri seară o versiune actualizată şi potenţial finală a calendarului sezonului 2015 al Formulei 1.

Comparativ cu versiunea precedentă dată publicităţii în luna septembrie, calendarul include revenirea surprinzătoare a Marelui Premiu al Coreei de Sud, care a fost prezent în Formula 1 şi în perioada 2010-2013.

Totuşi, evenimentul nu este încă confirmat, iar forul mondial nu a oferit informaţii cu privire la circuitul care ar putea găzdui cursa Anterior, Marele Premiu al Coreei de Sud a fost găzduit de circuitul Yeongam din apropierea localităţii Mokpo, însă numărul scăzut de fani a determinat organizatorii să renunţe la cursă. În prezent, există un proiect pentru o cursă stradală în capitala Seul, însă nu este clar dacă acesta va fi implementat.

Etapa coreeană a fost inclusă în calendar în 3 mai, element care a generat câteva schimbări în structura programului.

Aceasta ar urma să aibă loc cu numai o săptămână înainte de Marele Premiu al Spaniei, ceea ce ar putea genera unele probleme de logistică pentru echipe. În plus, etapele din Bahrain şi China au fost inversate şi vor avea loc la un interval de numai o săptămână.

Număr record de 21 de curse

De asemenea, revenirea Coreei de Sud va duce la creşterea numărului de curse de la 20 la 21, ceea ce ar reprezenta un record pentru întreaga istorie a Formulei 1. În schimb, contractele semnate de echipe cu Bernie Ecclestone prevăd existenţa a cel mult 20 de curse în calendarul competiţional.

Cealaltă noutate comparativ cu sezonul 2014 este revenirea Marelui Premiu al Mexicului, cu o cursă care va avea loc în prima zi a lunii noiembrie pe circuitul Herman Rodriguez. 

Calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2015:

Data Tara
15 martie Australia
29 martie Malaysia
12 aprilie China
19 aprilie Bahrain
3 mai Coreea de Sud*
10 mai Spania
24 mai Monaco
7 iunie Canada
21 iunie Austria
5 iulie Marea Britanie
19 iulie Germania
26 iulie Ungaria
23 august Belgia
6 septembrie Italia
20 septembrie Singapore
27 septembrie Japonia
11 octombrie Rusia
25 octombrie Statele Unite
1 noiembrie Mexic
15 noiembrie Brazilia
29 noiembrie Abu Dhabi

Via FIA

Comentarii (4)

  • bernie e.
    Fara nr, fara nr, fara nr ....
    3 0
  • Adica iti ia doua sptamani sa ajungi din Australia-n Malaysia,si numai o saptamana sa ajungi din Coreea de Sud in Spania si apoi iti trebuie doua saptamani sa ajungi de la Barcelona la Monte-Carlo?? Astia ori sunt prosti,ori sunt prosti. Daca vroiau reducerea costurilor, grupau cursele in functie de pozitia geografica si atunci am fi avut Montreal, Austin, Mexic si Interlagos una dupa alta. Am fi avut, in ordine, Australia,Japonia, Coreea de sud, China, Malaysia, Singapore, Bahrain si Abu Dhabi...si puteai vorbi de reducerea costurilor
    21 0
  • În fiecare an aceeași poveste. Circuite groaznice precum Bahrain, Coreea, Singapore, Rusia, SUA, Abu Dhabi.
    Mi-e dor de circuitele din trecut cu gazon pe margin, cu mașinile care ridicau praful în urma lor când ieșeau de pe porțiunea asfaltată, cu tribunele naturale. Acum dacă apare puțin pământ pe circuit, intră SC. Mult mai naturale erau circuitele în trecut. În 94 cred că murea de râs Schumacher dacă-i spuneai că într-o zi va conduce pe un circuit în nocturnă în mijlocul deșertului.
    10 0
  • Abu Dhabi, SUA si Rusia sunt impecabile, sunt aproape futuriste. Organizare, calitatea serviciilor, calitatea asfaltului, a circuitelor, a dotarilor, a categoriilor sociale ce il frecventeaza. Tilke ii the best.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru