Calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2016 va avea un număr record de 21 curse

de Daniel Popescu
Luni, 13.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a prezentat structura calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2016, care include introducerea unei curse în Azerbaidjan şi schimbarea datelor pentru câteva Mari Premii.

Esential 21 de curse va avea sezonul 2016 al Formulei 1
1 este numarul tarilor debutante in Formula 1 in 2016
7 este numarul perechilor de curse care vor avea loc la interval de numai o saptamana
3 saptamani va fi durata pauzei de vara din luna august
Consiliul Mondial al FIA a aprobat structura calendarului pentru sezonul 2016 al Formulei 1, iar schimbările sunt destul de numeroase comparativ cu acest an.

Debutul campionatului va avea loc în Australia în 3 aprilie, aşa cum organizatorii de la Melbourne anunţaseră anterior, astfel că 2016 va deveni primul sezon după 1988 care începe atât de târziu.

Principala noutate o reprezintă debutul Azerbaidjanului, care va găzdui Marele Premiu al Europei în luna iulie în capitala Baku şi care va genera un număr record de 21 de curse. Germania a fost din nou inclusă în calendar, în ciuda faptului că etapa din acest an, programată la Nurburgring, a fost anulată din motive financiare.

Cursa din Rusia va deveni primul Mare Premiu al sezonului desfăşurat în Europa, întrucât a fost mutat din octombrie în aprilie, astfel că Spania nu se va mai bucura de acest statut. În plus, cursa din Malaysia a fost transferată din luna martie în luna septembrie, în timp ce Marele Premiu al Marii Britanii se va desfăşura cu două săptămâni mai târziu pentru a evita o suprapunere cu turnelul de tenis de la Wimbledon.

De asemenea, sezonul 2016 va include nu mai puţin de şapte perechi de curse despărţite de o singură săptămână: Australia şi China, Bahrain şi Rusia, Marea Britanie şi Austria, Germania şi Ungaria, Belgia şi Italia, Singapore şi Malaysia şi Statele Unite şi Mexic.

Calendar Formula 2016:

Data Tara
3 aprilie Australia
10 aprilie China
24 aprilie Bahrain
1 mai Rusia
15 mai Spania
29 mai Monaco
12 iunie Canada
26 iunie Marea Britanie
3 iulie Austria
17 iulie Azerbaidjan
31 iulie Germania
7 august Ungaria
28 august Belgia
4 septembrie Italia
18 septembrie Singapore
25 septembrie Malaysia
9 octombrie Japonia
23 octombrie Statele Unite
30 octombrie Mexic
13 noiembrie Brazilia
27 noiembrie Abu Dhabi

Via FIA

Comentarii (2)

  • Pana anul viitor mai da criza peste 2 circuite iar alte 2 vor avea ceva neintelegeri cu Ecclestone. Stirea cu numar de 20-21 curse a fost si anul trecut referitor la anul acesta si iata ca-s 19.
    13 0
  • Multe curse, in sfarsit. Deabia in 3 aprilie incepe sezonul, mult de asteptat din noiembrie, sezonul e mai compactat, dar fiind mai multe curse pot fi mai multe rasturnari de situatii, cu o exceptie Mercedes (din nou) campioana (din nou) cu Hamilton.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru