Daniil Kvyat, coechipierul lui Vişoiu în GP3, va concura pentru Toro Rosso în 2014

de Daniel Popescu
Marti, 22.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toro Rosso a anunţat decizia surprinzătoare de a-l promova la echipa pentru sezonul 2014 pe Daniil Kvyat, unul dintre coechipierii lui Robert Vişoiu la MW Arden în GP3.

Esential 2 victorii a obtinut Daniil Kvyat in sezonul 2013 al GP3
2 este locul ocupat de Kvyat in clasamentul general din GP3 cu o runda inainte de final
1 victorie a inregistrat rusul in Formula 3 in 2013
5 este numarul de curse de Formula 3 in care Kvyat a plecat din pole position in acest an
Toro Rosso a luat o decizie finală cu privire la linia de piloţi pentru sezonul 2014, ca reacţie la plecarea lui Daniel Ricciardo la Red Bull Racing.

Cea de-a doua echipă a grupului Red Bull a luat prin surprindere Formula 1 după ce a anunţat promovarea ca pilot titular a rusului Daniil Kvyat, în detrimentul principalului favorit, Antonio Felix da Costa.

În vârstă de 19 ani, Kvyat face parte din programul Red Bull Junior şi concurează în prezent în GP3, acolo unde este coechipierul lui Robert Vişoiu la MW Arden.

Rusul ocupă locul doi în clasamentul general înaintea etapei decisive de la Abu Dhabi şi are şanse reale să cucerească titlul, întrucât are un deficit de numai şapte puncte în faţa liderului. În plus, Kvyat a concurat în paralel şi în Formula 3, acolo unde a obţinut cinci pole position-uri şi o victorie.

"Este o informaţie fantastică, un vis devenit realitate şi vreau să le mulţumesc celor de la Red Bull şi Toro Rosso pentru această oportunitate nepreţuită. De când am început kartingul am vrut să ajung în Formula 1, iar această dorinţă va deveni realitate în sezonul viitor", a declarat el.

Şeful Franz Tost a dezvăluit că decizia a fost luată ca urmare a performanţelor obţinute de Kvyat la volanul monopostului Toro Rosso în cadrul sesiunii de teste pentru tineri piloţi de la Silverstone din luna iulie, la care se adăugă şi un test aerodinamic în linie dreaptă efectuat săptămâna trecută pentru Red Bull.

"Kvyat este un pilot foarte talentat, lucru ce poate fi observat din rezultatele sale din competiţiile inferioare.

A impresionat echipa cu performanţele bune şi feedback-ul informativ de la testele tinerilor piloţi de la Silverstone. Asta sugerează că are calităţile minime necesare pe baza cărora poate progresa", a precizat italianul.

Jean-Eric Vergne va rămâne pentru al treilea sezon consecutiv la echipa în 2014.

Via Toro Rosso

Comentarii (2)

  • Interesant ....
    1 0
  • Cu cate zeci de milioane de Euro vine in Formula 1?

    Trebuie si Petrov sa aiba un urmas...
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru