Domenicali, recrutat de Audi pentru postul de director de dezvoltare pentru afaceri

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali, fostul şef al Scuderiei Ferrari, va deveni directorul de dezvoltare pentru afaceri al constructorului german Audi începând din luna noiembrie, potrivit presei germane.

Esential 2008 este anul in care Stefano Domenicali a preluat functia de sef al Scuderiei Ferrari
1 titlu mondial la constructori a castigat Ferrari cu Stefano Domenicali la conducere (2008)
Stefano Domenicali este pe punctul de a reveni în industria auto la aproximativ şase luni după ce a părăsit funcţia de şef al Scuderiei Ferrari.

▶ Poveştile Formulei 1: Ferrari în epoca Domenicali: un titlu la constructori şi multe erori strategice

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia germană Auto Motor und Sport, italianul va lucra pentru constructorul german Audi începând din luna noiembrie.

Rolul său nu va avea însă nimic în comun cu sporturile cu motor, întrucât Domenicali va fi directorul de dezvoltare pentru afaceri al producătorului auto. Această funcţie a fost creată special de cei de la Audi pentru sosirea lui Domenicali, care va avea biroul la sediul central de la Ingolstadt.

Anterior, Domenicali a fost dorit şi la conducerea viitoarei echipei Haas F1 Team, care va debuta în Formula 1 în sezonul 2016.

Sursa citată sugerează însă că Audi nu face altceva decât să pregătească terenul pentru ca Domenicali să preia la un moment dat rolul de şef al Audi Sport. Divizia este condusă în prezent de Wolfgang Ullrich, care îndeplineşte acest rol din 1993, însă a ajuns la 64 de ani şi se apropie astfel de retragere.

Audi Sport este implicată în numeroase competiţii de motorsport, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Campionatul Mondial de Anduranţă, care include şi Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Germanii au câştigat 13 dintre ultimele 15 ediţii ale celei mai spectaculoase curse de anduranţă din lume. Începând din acest sezon, constructorul german are echipă şi în Formula E, prima competiţie de monoposturi electrice din lume.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (4)

  • rommyF1
    să vină şi audi în F1
    10 0
  • Ar fi ceva, dar le convine in cursele de anduranta unde sunt "greu de ucis"
    7 0
  • rommyF1
    cred că vor sări la alt nivel, şi-au exprimat dorinţa cu ceva timp în urmă, loc este...
    7 0
  • Probabil după F1, Alonso va concura pentru Audi în Le Mans.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru