Ecclestone vrea echipa americană în detrimentul celei româneşti în sezonul 2015 al Formulei 1

de Daniel Popescu
Joi, 03.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone şi-a exprimat în public convingerea că proiectul american al lui Gene Haas merita să concureze în Formula 1, în detrimentul echipei româneşti în care este implicat Colin Kolles.

Esential 2015 este sezonul in care va fi primita pe grila de start inca o echipa de Formula 1
Presa internaţională a relatat în ultimele luni că două echipe luptă pentru locul disponibil pe grila de start a Formulei 1 în sezonul 2015 sau 2016.

Una dintre ele este finanţata în principal de Ion Bazac, fost fost ministru al sănătăţii în perioada 2008-2009, care în prezent gestionează importurile de maşini Ferrari în România prin intermediul companiei Forza Rossa. O parte a bugetului pentru Formula 1 provine de la o serie de investitori privaţi şi de stat, iar proiectul este sprijinit financiar inclusiv de guvern.

▶ Detalii despre finanţatorii şi parteneriatele tehnice ale echipei româneşti

Cealaltă echipă are însă perspective semnificativ mai bune, întrucât este gestionată de Gene Haas, coproprietar al unei echipe de NASCAR, şi are deja la dispoziţie o serie de facilităţi importante pentru Formula 1.

Cred că proiectul lui Haas va fi acceptat.

Au deja banii, întrebarea este dacă îi vor cheltui.

Bernie Ecclestone
De altfel, Bernie Ecclestone şi-a exprimat joi convingerea că echipa lui Haas este cea mai potrivită pentru a ajunge în Formula 1. "Cred că proiectul lui Haas va fi acceptat. Au deja banii, întrebarea este dacă îi vor cheltui. Am vorbit cu Haas, dar nu ştiu ce vor face. Este vorba despre America, aşa că nu ştiu", a declarat britanicul pentru publicaţia The Independent.

FIA ar fi trebuit să anunţe în 28 februarie numele echipei câştigătoare, însă a amânat o decizie finală pentru a analiza mai bine cele două proiecte.

Via SportingLife

Comentarii (4)

  • Guvernantul
    Mi se pare normal sa aiba Ponta bani pentru F1..poate va fi tot el si pilot. Ca ne ajunge atata sanatate, invatamant, atatea pensii, benzina, gaz si electricitate ieftine, etc..
    17 2
  • cetateanu
    Se putea sa nu ajunga si pe-aici vreun virtuoz care sa faca politica? De parca nu-mi ajung fluturasii atarnati zilnic de parbriz. Are Ponta legatura cu echipa de F1 cum are Basescu treaba cu reformarea Romaniei din ultimii 10 ani.
    2 1
  • apacheF!
    pai ce-am facut noi in 25 de ani ca progress,ca sa mertam o echipa in F1!?
    6 1
  • @cetateanul turmentat
    1. VIRTUÓZ, virtuozi, s. m. Persoană care stăpânește în mod desăvârșit tehnica unui instrument muzical sau, p. gener., tehnica unei arte. [Pr.: -tu-oz] — Din it. virtuoso, fr. virtuose.
    Sursa: DEX '09 (2009)
    2. Ponta are legatura cu proiectul echipei de F1 romaneasca, pentru ca, daca ai citi si tu textul pana la capat ai observa ca "O parte a bugetului pentru Formula 1 provine de la o serie de investitori privaţi şi de stat, iar proiectul este sprijinit financiar inclusiv de guvern."
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru