Ferrari: "Ne-am bucura să furnizăm motoare pentru Red Bull"

de Daniel Popescu
Luni, 22.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunţat că este interesată să furnizeze motoare pentru Red Bull Racing, însă echipa austriaca insistă că are un contract cu Renault pentru sezonul următor.

Cred că putem furniza motoare pentru orice echipă care vrea să concureze.

Sergio Marchionne
Presedinte Ferrari
Presa internaţională a relatat săptămâna trecută că Red Bull Racing a iniţiat discuţii cu Ferrari pentru un contract pentru furnizarea de motoare, însă informaţiile au fost negate în scurt timp de cvadrupla campioană mondială.

Totuşi, Sergio Marchionne, presedintele Ferrari, a dezvăluit cu ocazia Marelui Premiu al Austriei că Scuderia ar fi încântată să furnizeze motoare pentru Red Bull şi consideră că acest lucru nu ar reduce şansele echipei la titlu prin întărirea unui rival.

"Cred că cei de la Red Bull vor găsi din nou calea potrivită şi, dacă îi putem ajuta să ajungă acolo, suntem mai mult decât bucuroşi să o facem. Am mai făcut asta, este în ADN-ul nostru. Cred că putem furniza motoare pentru orice echipă care vrea să concureze. Atât timp cât avem controlul aerodinamicii monopostului, cred că vor exista suficiente metode de a ne diferenţia de concurenţă", a declarat italianul.

Sunt sigur că Ferrari ar fi încântată să ne ofere un motor.

Christian Horner
Sef Red Bull
Reacţia celor de la Red Bull Racing nu a întârziat să apară, însă şeful Christian Horner insistă că echipa are un contract valabil cu Renault până în 2016.
Totuşi, el a sugerat că un parteneriat cu Ferrari nu este chiar de domeniul fantasticului, în contextul în care Toro Rosso a utilizat motoarele Scuderiei în perioada 2007-2013.

"Sunt cuvinte foarte frumoase din partea lui Marchionne, dar avem un contract cu Renault pentru anul viitor. Sunt sigur că Ferrari ar fi încântată să ne ofere un motor. Red Bull a fost client Ferrari timp de opt ani cu Toro Rosso, aşa că există o istorie lungă între cele două companii în ceea ce priveşte modul în care fiecare lucrează", a precizat britanicul.

Via Autosport, SkySports

Comentarii (8)

  • Eh na, poate le furnizati si piulite :))
    10 3
  • Ar fi fost interesant sa vina Audi ca furnizor pt Red Bull, dar poate nu vor sa repete experienta BMW sau mai nou Honda.
    5 2
  • Marchione sustine ca Ferrari la egalitate de motoare ar surclasa Redbull prin aerodinamica.... cam curajoasa declaratie, in conditiile in care Renault nici pana acum nu era mai puternica decat Ferrari, doar foarte fiabila, in schimb RBR domina clar prin aerodinamica.
    10 1
  • Florin
    Din cate inteleg Red Bull nici macar nu le-a cerut motorul...
    3 0
  • lucky70
    @Mc Larren,daca le furnizeaza si piulitele,sigur ii bat,cu toata aerodinamica lor superioara!
    2 1
  • Titlul articolului ar fi fost mai potrivit: "Ne-am amuza sa furnizam motoare pentru Red Bull".
    4 0
  • cine stie ce negocieri si aranjamente sunt in spatele culiselor ...
    multe lucruri au fost improbabile in F1 si totusi s-au intamplat,
    Un parteneriat Ferrari - RBR nici nu este asa de "inimaginabil"
    3 0
  • serban
    Cred că ar trebui să păstreze piulițele pentru McLaren, se tot chinuie săracii de ceva timp să ajungă la penibilul absolut, puțină compasiune, ar trebui ajutați, nu ?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru