Ferrari: "Nu căutăm un înlocuitor pentru Raikkonen"

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari insistă că nu caută un înlocuitor pentru Kimi Raikkonen, însă admite că finlandezul trebuie să obţină rezultate pentru a obţine prelungirea contractului.

În prezent mă concentrez pe cei doi piloţi ai noştri şi ştiu foarte bine că, dacă avem nevoie, putem avea un pilot care este pregătit oricând să vină la Ferrari.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari urmează să expire la sfârşitul acestui sezon, iar Ferrari a anunţat după podiumul obţinut de finlandez în Bahrain că doreşte să continue colaborarea, însă nu îi va prelungi încă acordul pentru a-l motiva suplimentar.

După eroarea comisă în Canada, în urma căreia Ferrari a ratat prezenţa pe podium pentru prima oară în 2015, şeful Maurizio Arrivabene insistă că Scuderia nu este în căutarea unui înlocuitor.

"În prezent mă concentrez pe cei doi piloţi ai noştri şi ştiu foarte bine că, dacă avem nevoie, putem avea un pilot care este pregătit oricând să vină la Ferrari. Nu asta este problema. Problema este să lucrăm cu pilotul pentru a ne asigura că ne oferă cele mai bune performanţe.

Depinde de rezultate. dacă îşi îndeplineşte obiectivul pe care i-l trasez, de ce să nu-i oferim un contract?", a declarat el pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Potrivit lui Arrivabene, obiectivul lui Raikkonen este să ajute echipa cu cât mai multe puncte în clasamentul general, întrucât titlul mondial al constructorilor are o importanţă majoră pentru Ferrari.

"Trebuie să aducă puncte echipei. Lucrez pentru o echipă cu o tradiţie puternică, iar Enzo Ferrari a dictat această tradiţie. Pentru Enzo Ferrari, campionatul constructorilor a avut întotdeauna o valoare mai mare decât titlul piloţilor. Aşa că pentru noi titlul constructorilor este foarte important. Pentru a câştiga acest titlu avem nevoie ca ambii piloţi să furnizeze rezultate. Am vorbit direct cu Kimi şi ştie foarte bine: cu cât câştigă mai multe puncte, cu atât are mai multe şanse să rămână!", a adăugat el.

Via Formula1

Comentarii (10)

  • serban
    Ru faceti ca nu cautati, asta s-a plafonat complet !
    7 15
  • jul1974
    piata este oricum inchisa doar daca kimi pleaca se poate deschide piata cu o echipa atractiva si botas sta bine mersi inca un an acolo si dupa vine le ferarcmana fara mai tare ca sa raa kimi nu o da de gardi cam asa vad eu nersul asta daca kimi nu o da de gard mai rau si ramane fara volan
    0 26
  • @jul1974
    Tu ai inteles ceva din ce ai aberat pe acolo?
    Eu nu... Incearca din nou, baga si niste semne de punctuatie unde e cazul.
    22 0
  • poa' sa puna semne un kil, is probleme mai mari acolo. Se pare ca stie litere dar cuvintele si ordinea lor ba
    10 1
  • recunoaste ca il trateaza ca pe secundar! rusine ferrari!
    stiti bine ca e bun iar voi prea varza pt el!
    11 5
  • Tifosi
    Thank you Kimi. Alonso back please!
    4 13
  • Cristi Rus
    @jul1974
    Ce-ai facut?
    3 0
  • qwerty
    Nu mai cauta, au gasit deja.
    1 1
  • De apreciat transparenta si sinceritatea acestui personaj. Transant cand trebuie. Cu alte cuvinte nu trebuie sa caute un inlocuitor pentru kimi pentru ca au deja, daca va fi cazul.
    2 2
  • Raikk e in cadere libera dar sa fim seriosi, degeaba nu il tine ferrari.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru