Ferrari pune presiune pe Raikkonen: "Trebuie să demonstreze că merită un nou contract"

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne îl avertizează pe Kimi Raikkonen că trebuie să obţină rezultate mai bune pentru a demonstra că merită să rămână la Ferrari şi în sezonul 2017.

Contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari va expira la sfârşitul acestui sezon, iar echipa a confirmat recent că nu se grăbeşte să-i prelungească înţelegerea sub pretextul că se concentrează pe îmbunatăţirea rezultatelor în lupta cu Mercedes.

Preşedintele Sergio Marchionne a admis însă că pilotul finlandez trebuie să obţină performanţe mai bune decât în prima parte a sezonului pentru a demonstra că merită să facă parte din echipa italiană şi în sezonul următor.

"Depinde de el. Timpul petrecut de Kimi cu Ferrari va depinde de performanţele sale. Trebuie să demonstreze că merită să rămână aici, altfel cred că nici el nu-şi va dori să continue aici. Va veni o zi când şi eu voi pleca", a declarat el pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Urmareste Automarket
Marchionne a recunoscut că Ferrari are un monopost dificil în acest sezon, aceasta fiind şi una dintre explicaţiile pentru care echipa nu a reuşit încă să se impună în faţa rivalilor de la Mercedes.

"Secretul lor este stabilitatea monopostului.

Ferrari SF 16-H este nou comparativ cu ediţia din 2015. Chiar dacă designul arată grozav, unele rezultate nu ne-au confirmat aşteptările. Încercăm să trecem peste asta pentru a înţelege ce trebuie să facem pentru a îmbunătăţi performanţa. Este un monopost dificil", a adăugat el.

Via Motorsport 

Comentarii (22)

  • bernie
    Hai valea! Sa vina Ricci! Ferrari n-au nevoie de lachei care sa-i linga dosul marelui fetel.
    11 44
  • serban
    @bernie Singurii piloți care pot veni deocamdată la Ferrari, la paritate cu Vettel, sunt Hamilton și Alonso, ceilalți nu pot fi decât secunzi. Ricci al tău este doar o petardă și asta se va vedea la anul, când va fi zdrobit de un Max asimilat teamului.
    30 8
  • Daca Vettel intra la boxe cand vroia echipa in baku, iarasi rata podiumul. Halal strategi la ferrari, se iau aiurea de kimi.
    32 3
  • F1_Fan
    La Red Bull Verstappen este viitorul boss, Marko nu este prea interesat de Ricciardo, il poate schimba oricand doreste, Sainz este liber si asteapta un loc liber. Personal cred ca la finalul lui 2017 o sa fie anuntat ori Perez or Sainz in locul lui Raikkonen. Daca ma insel sau nu, vedem anul viitor.
    6 5
  • ba kimi ii lasa cu ochii in soare daca se satura de atata discriminare si sabotare!
    18 7
  • Da...sa stii, e usor sa ii lase cu ochii in soare, fara salariul baban, sa stai la tara sa pescuiesti.
    6 3
  • bernie
    Iata ca Marchione confirma faptul ca la Ferrari nu pilotii sunt problema ci monoposturile...E foarte greu sa mai recupereze anul asta ptr a se bate cu sanse reale la titlurile mondiale...Poate la anul...In privinta lui Kimi se pare ca se repeta povestea de anul trecut cand echipa a pus intr-adevar putina presiune pe Kimi care la randul sau isi dorea sa mai ramana un an la Ferrari si pana la urma asta s-a intamplat...Este posibil ca Ferrari sa-l mai tina si la anul pe Kimi sa vada cum se va descurca cu modificarile de regulament iar daca nu vor fi rezultate pozitive mai mult ca sigur ca si Kimi isi va dori sa se retraga...Ptr bernie ala de mai sus...Vezi ca daca postarile mele iti umplu golurile din viata este posibil sa ajungi foarte repede sa faci obsesie ptr ''userul bernie'' de pe Automarket ,iar acest lucru nu e normal puisor...Alte vizite trebuie sa faci daca vei reusi vreodata sa intelegi la ce ma refer...
    10 0
  • Dar Ferrari nu trebuie sa demonstreze ca nu comite gafe cu intrarile la boxe, ca pune la punct monoposturile de la debutul sezonului si ca nu mai raman in urma cu dezvoltarea, impotriva Mercedesurilor?

    Mi se pare ca au gasit de ce sa se ia de Kimi, dar Ferrari nu isi vede inca toate barnele pe care le au in ochi.

    Poti sa te iei de un pilot doar daca coechipierul lui castiga curse regulat iar celalalt se strofoca in pluton. Dar cand tu nu ai cel mai bun pachet, ce vrei sa faca pilotul?

    Astfel de declaratii nu fac bine niciunei echipe si niciunui pilot. Sunt lucruri care se discuta intern, nu prin presa.
    21 1
  • bravo jugaru,in sfarsit cineva care vede problema de fond.Dar ferrari in baku cand l au chemat la boxe pe vettel si el nu a fost de acord urmand ca rezultatul sa i dea dreptate cum mai e?Dar,ferrari de vreo 10 ani e batuta categoric de diferiti constructori de ce nu spun asta?De ce ferrari nu a ti dat o explicatie cand in 2009 l ati oprit pe massa ca si pilot si a ti renuntat la kimi? cand de fapt kimi era campion mondial.Ferrari de ce nu vorbiti de cel putin 3 strategii de cursa numai din anul asta total gresite?Ferrari de ce nu vorbiti de faptul ca la voi a fost cel mai evident pozitia de pilot 1 si 2.Sa nu mai vorbim de era schumacher,chiar si de cea alonso ca de {fara sa se inteleaga ca alonso nu era pilot f bun} venise cu sponsorul santander.Ferrari lasati smecheriile pt ca astea nu tin decat in ochii celor care vad doar rosu in fata lor.PS : sa i transmita cineva lu prostul ala de ricciardo cu dintii aia ai lui grotesti ca kimi la anii lui era de 19 mii de ori mai bun ca el ,in momente in care si formula 1 era altceva ,cand se apasa pedala nu ca acum cand merg ca meltenii cu bmw mai mult la consum
    13 5
  • Ctlnmihai
    @fgfg: Ai putea sa iei o mica pauza sa inveti niste gramatica. Sau reguli de punctuatie. Spor la treaba!
    7 7
  • bernie
    Se pare ca la Ferrari a intervenit o criza de moment care spre binele lor trebuie urgent rezolvata...Moartea sotiei lui Allison,declaratii ciudate ale lui Arrivabenne care acum s-a dat la fund intarind zvonul ca in lipsa rezultatelor asteptate poate fi inlocuit si strategiile proaste din curse asa cum au pomenit alti useri mai sus l-au facut pe Marchione sa ia atitudine...Numai ca si el continua in proasta traditie instalata din 2008 la Ferrari [ dupa plecarea lui Jean Todt si inlocuirea sa cu Domenicalli ] in aceeasi maniera iesind cu declaratii care mai de care mai tampite care nu au nici o legatura cu problemele reale de la echipa...In loc sa mai iasa cu asemenea declaratii mai bine si-ar rezolva problemele in liniste cum se intampla la alte echipe si ar lasa pilotii in pace ptr ca nu ei sunt de vina ptr lipsa de rezultate...Dar la italieni e la fel de greu ca la noi la romanica sa taci si sa faci...Chiar nu inteleg cui servesc astfel de declaratii ciudate la Ferrari...In mod sigur adversarilor...
    10 2
  • @ctlnmihai:Ce neatent si eu.Intrasem la bac si nu mi am dat seama,inversunat fiind de stirea ce e drept f rara a astora de la automarket.In alta ordine de idei,e plina tara asta de deastia ca si tine.Lingvisti talentati dar atunci cand vine momentul sa si exprime parerea e timp mort.Poate dupa ce depasesti corecturile oamenilor exprimi si tu o idee.Desi,fie vorba intre noi putin probabil
    2 7
  • @bernie
    Anul asta au fost greseli flagrante la pilotii Ferrari, mai ales la inceput de sezon, culmea, cand aveau si masina ca sa castige curse. Acum Vettel merge f bine dar Kimi.......e varza. Poate ca il iubesti prea mult pe Raikkonen dar ala avea o problema cu gafele inca de cand a venit la Ferrari in 2014. Nicicum nu se poate adapta, sa-mi fie iertat, nicio echipa n-o sa-i ofere exact masina care "sa i se potriveasca". Sunt absolut convins ca si la Mercedes ar da-o in bara. Pur si simplu nu mai e motivat si nici nu se concentreaza.
    5 10
  • @bernie
    Anul asta au fost greseli flagrante la pilotii Ferrari, mai ales la inceput de sezon, culmea, cand aveau si masina ca sa castige curse. Acum Vettel merge f bine dar Kimi.......e varza. Poate ca il iubesti prea mult pe Raikkonen dar ala avea o problema cu gafele inca de cand a venit la Ferrari in 2014. Nicicum nu se poate adapta, sa-mi fie iertat, nicio echipa n-o sa-i ofere exact masina care "sa i se potriveasca". Sunt absolut convins ca si la Mercedes ar da-o in bara. Pur si simplu nu mai e motivat si nici nu se concentreaza.
    0 9
  • Ctlnmihai
    @fgfg: A scrie corect nu este o rusine, decat daca asa crezi tu. Am incercat sa-ti citest dejectia dar deh... am trecut peste. Ai vrea sa-mi exprim parerea, despre ce exact?
    4 1
  • F1_Fan
    Desi sun fan Ferrari, scuze nu sunt fanul lui Raikkonen. Pur si simplu nu este interesat sa fie in F1, in fiecare sezon are probleme. In 2012 la Lotus n-a facut cine stie desi s-a descurcat decent, in 2013 la fel, dar in 2014 nu s-a descurcat deloc pe masina Ferrari. Vine 2015 si la fel, pur simplu in era Turbo... nu-si gaseste pasenta. Anul asta speram sa fie altceva pentru ca masina era pe gustul lui... dar nimic. Sa vedem cursele viitoare, poate poate se schimba ceva?
    6 3
  • bernie
    @@bernie;F1-Fan...Este adevarat c sunt fan al lui Kimi dar am trecut de varsta idolatriei totale fata de un favorit anume...Acum privesc mult mai detasat tot ce se intampla in toate sporturilefavorite ptr ca nu mai exista competitie pura in nici un sport...Conceptul de fair play a disparut pur si simplu desi mai este invocat uneori...Cu respect am o intrebare ptr voi???Credeti ca daca peaca Kimi la sfarsitul anului de la Ferrari si vine in locul lui ORICE pilot de pe grila actuala se vor rezolva problemele la Ferrari si vor iesi campioni imediat...Eu nu cred...Este adevarat ca nici Kimi nu mai este pilotul care a fost odata ,dar nici Ferrari nu mai este ce a fost pana in 2007 cand culmea cuplul Ferrari@ Kimi castiga ambele titluri....Ideea este ca la Ferrari persista de ani dezile grave probleme de fond...Mentalitatea este depasita,politica este gresita strategia este dezastuoasa si faptul ca s-au conformat tuturor schimbarilor de regulament fara sa cracneasca da de banuit cand RBR,Mercedes si Renault tipau din toti rarunchii la mos bernie ca se retrag daca nu face cum vor ei si cate si mai cate...Astea sunt probleme adevarate nu Kimi care pana una alta nu s-a rugat in genunchi sa-l tina la echipa...Si lor le-a convenit acest lucru credeti-ma...Pana nu se vor schimba aceste lucruri nu va mai exista o noua era Ferrari ,ci poate doar un titlu ,doua castigate intr-un context favorabil...Va salut...
    6 2
  • F1_Fan
    @Bernie: Scuze mane dar n-am nimic cu tine. fgfg era ofticat pe comentariul meu si i-am dat un mic raspuns. Nu sunt genul care sa fie suparat pe fanii altui pilot, dar desi sunt fan Ferrari sunt un pic mai relaxat in privinta celor doi piloti. Mi-a placut Raikkonen si sunt bucuros ca piloteaza pentru Ferrari dar... ma asteptam la altceva dupa un 2014 umilitor pentru el. Stiu ca nu-l intereseaza dar uite ar fi trebuit sa-l interesez foarte foarte mult. In rest, sa fim sanatori si sa vedem cursa din weekend.

    Sunt fan dar prefer sa fiu cat de obiectiv pot, pentru ca asa mi se pare mie ok.
    3 1
  • @ctlnmihai:Tu stii ce inseamna dejectie?De unde reiese in tot ce am scris eu ca : a scrie corect =rusine?Ma refeream ca nu asta e locul unde se face analiza pe text.Tinand cont ca noi suntem pe nu site de gastronomie,ai putea sa incepi sa vorbesti despre cioarba de perisoare,ingrediente,mod de preparare.Nu gasesti?
    0 4
  • Auziti si la prostul ala de f1_fan ca sunt ofticat de ce a scris el:))).Cam cata minte trebuie sa ti lipseasca sa crezi asta?
    1 3
  • Alcoolicul e plin de parturi. Cam atat mai poate in ziua de azi. Aere si povesti ca Ferrari e o masina grozava. Asa o tot tine de la inceputul anului. Si uite unde sunt. Cred ca ii lipseste dusca zilnica.
    3 3
  • @.. - alcoolicul ala traieste bine merci cu o groaza de bani. tu, asa treaz, poti face si tu ce face el?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru