Ferrari renunţă la îmbunatăţirile pentru motor planificate pentru Statele Unite

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari este pe punctul de a renunţa la planul de a introduce un update major pentru motor în Statele Unite, după ce echipele au acceptat să poată dezvolta unităţile de propulsie şi în timpul sezonului 2016.

Esential 4 jetoane mai are Ferrari la dispozitie pentru imbunatatirea motorului
Ferrari lucrează în prezent la un update pentru unitatea de propulsie în cadrul căruia foloseşte şi ultimele patru jetoane pe care le mai are la dispoziţie pentru acest sezon.

Iniţial, planul era ca îmbunatăţirile să fie introduse cu ocazia Marelui Premiu al Statelor Unite de la sfârşitul acestei săptămâni, în ciuda faptului că ambii piloţi ai echipei urmau să fie penalizaţi pe grila de start.

Cu toate acestea, echipele au căzut recent de acord ca producătorii să aibă posibilitatea de a îmbunătăţi unităţile de propulsie şi în timpul sezonului 2016, deşi acest lucru era iniţial interzis. Acest lucru are potenţialul de a schimba radical strategiile constructorilor în privinţa update-urilor, iar Ferrari este pe punctul de a renunţa la introducerea îmbunatăţirilor planificate pentru cursa de la Austin.

"Încă avem patru jetoane şi multe idei cu privire la modul în care să le folosim, atât în privinţa creşterii de putere pentru acest sezon, dar şi în perspectiva sezonului 2016", a precizat Lorenzo Sassi, designerul şef al unităţii de propulsie Ferrari.

O decizie finală este aşteptată în următoarele zile.

Potrivit unor informaţii neoficiale, fiecare constructor va avea 32 de jetoane la dispoziţie pentru îmbunătăţirea motoarelor în timpul sezonului 2016.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • Cei de la Ferrari au multe idei dar sunt prea "destepti" pentru a le testa. In loc sa se bata cu cei de la Mercedes, sa aduca idei, sa inoveze, sunt "campioni" doar la nivelul declaratiilor. Poate cineva sa le spuna ca ambele campionate din acest sezon s-au terminat, si ca ar fi timpul sa puna osul la treaba, 1s nu se gaseste asa de usor, plus... eu sper ca se vor bate pentru pozitia 1 din campionat in 2016 si nu... sa ramana cu declaratii frumoase si fascinant de irelevante.

    P.S. A se vedea anii... 2008-2014... plini de declaratii "frumoase si fascinant de irelevante".

    Baiestii astia chiar nu ies din mediocriate, orice ar face...
    12 6
  • @F1_Red_Fury
    Ferrari are nevoie de oameni cu un anumit grad de "nebunie". Cu parere de rau dar incet incet si Allison pare depasit de situatie. Cum ziceai, ar trebui sa se bazeze pe inovatie prima data si apoi pe fiabilitate. In ritmul asta o sa continue sa inceapa sezonul bine si sa termine in genunchi.

    Oricum. eu am o curioziate legata de relatia Ferrari HASS si Mercedes - MANOR. Cam prea multe coincidente. HASS testeaza la wind-tunnelu Ferrari desi il are pe a lui in America, Manor primeste ultima varianta de motor Mercedes pentru teste...Sincer mie mi se par o incalcare a regulamentului toate fazele astea
    4 0
  • serban
    Mare ghinion are lumea f1 că nu a auzit încă de site-ul "f1 automarket", altfel ar fi trebuit să-și dea afară toți inginerii și toți managerii și să aleagă numai dintre noi, postacii de pe aici, experți supracalificați și atoateștiutori ! Ce Lowe, ce Allison, ce Boullier, etc, etc ? Kyro, F1_Red_Fury, Mobius, McLaren_Honda, serban și alții, ăștia meseriași frate !
    0 4
  • serban
    Uite că Ferrari tocmai se conformează sfaturilor postacilor F1-automarket, introduc în SUA acel update major. Să mai zică ceva cârcotașii ...
    0 1
  • @Serban: Eh este usor sa spui ca altii sunt mai slabi ca tine, dar trebuie s-o demonstrezi. Degeaba sunt ei experti daca nu le iese treaba. Allison este talentat, are o echipa foarte buna in spatele lui dar fara sa ia deciziile corecte, nu va castiga niciodata titlul. Iar cand esti pe margine, acolo pe circuit, ai o vedere de asamblu ceva mai larga decat cand esti intr-o boxa, unde se asambleaza masina. Poti sa ma invidezi cat vrei, dar daca esti asa de inteligent... de ce nu postezi care sa arate acest lucru? De ce sa fi un prost care se teme de altii mai inteligenti? Haide, arata-ne ce poti!... Ah dar... n-ai nimic de aratat sau de spus...
    2 2
  • serban
    @ F1... Crezi că ar avea cineva motive să te invidieze, "absolvent" de inginerie spațială (care lucrează probabil la "propriul angajat", adică acasă la mami și tati) ? Pentru ? Pentru că aberezi permanent pe prostii și speculații citite pe nu știu ce site-uri ? Ai postat până acum vreo chestie inteligentă care să ne dea pe spate și nu s-a prins nimeni ? Sau poate "inteligentă" este afirmația că Allison nu are o vedere de ansamblu mai largă pentru că stă într-boxă ... probabil că tu, care stai pe margine, ai o imagine perfectă ... jalnic "prietene " ... am lucrat in aviație, Turbomecanica, fabrică de motoare de avioane și elicoptere, în proiectare, știu cu ce se mănâncă, tu unde ?
    2 2
  • @Serban: Treaba ta unde ai lucrat, bravo tie. Daca eu postez prostii si aberatii, ce te opreste pe tine sa postezi lucruri inteligente, care sa te dea pe spate?

    Sincer sa fiu astept un comentariu scris de tine, care sa fie macar interesant de citit de cateva luni, dar nimic pana acuma. Nu neg esti primul care incepe cu jignirile, asta nu arata ca esti nici bine crescut nici prea inteligent, dar poate pe unde ai lucrat tu, cine jignea cel mai mult era mai bine platit cine stie.

    Cine te opreste sa comentezi la fiecare articol? Eu nu, in nici un caz. Daca esti atat de inteligent, cult, ai lucrat in proiectare, da-i inainte si comenteaza la fiecare articol. Poate sa fie ceva interesant, o discutie cu argumente si detalii, da-i inainte.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru