Ferrari sugerează că regula care prevede dublarea punctelor în ultima cursa ar putea fi eliminată

de Daniel Popescu
Vineri, 20.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali a sugerat vineri că Formula 1 ar putea renunţa la ideea acordării unui număr dublu de puncte în ultima cursă a sezonului.

Esential 50 de puncte va primi castigatorul ultimei curse a sezonului in 2014
Noul regulament sportiv pentru sezonul 2014 al Formulei 1 prevede acordarea unui număr dublu de puncte pentru ultima cursă a sezonului din Abu Dhabi, cu scopul de a menţine suspansul în campionat pentru mai mult timp.

Decizia luată de forul mondial după consultările cu echipele din competiţie a fost aspru criticată de presă şi fani, lucru care ar putea avea drept efect o reconsiderare a regulii. Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, nu a exclus posibilitatea ca regula să fie eliminată până la începerea noului sezon la jumătatea lunii martie.

"Dacă luăm în considerare situaţia creată, cred că nu ar fi greşit să reconsiderăm regula. Asta ar însemna că ascultăm toate părţile", a declarat italianul citat de agenţia de presă Reuters.

Dacă luăm în considerare situaţia creată, cred că nu ar fi greşit să reconsiderăm regula.

Asta ar însemna că ascultăm toate părţile.

Stefano Domenicali
Sef Ferrari
În plus, Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a dezvăluit că Scuderia avea drept de veto asupra regulamentului pentru a se opune noii reguli, însă a refuzat să profite de această oportunitate ca urmare a faptului că a considerat această decizie una minoră.

"Nu vreau ca Ferrari să-şi exercite dreptul de veto pe ceva ce nu este esenţial Formulei 1. Aş profita de dreptul de veto dacă mi s-ar cere motoare în patru cilindri, pentru că noi nu producem motociclete. Aş profita de veto dacă piloţii ar fi obligaţi să concureze cu o mână pentru a face cursele mai interesante", a precizat el.

Spre deosebire de Domenicali, Montezemolo este circumspect că noua regulă va fi eliminată din calendar în 2014, însă consideră că acest lucru s-ar putea întâmpla în 2015.

"Nu ştiu. Nu aş fi surprins dacă după un an se va schimba. Cred că cel mai bine este să avem un an de test.

Personal am dubii. Oricum, am avut acord unanim să facem asta. Vom analiza, dar în viitor trebuie să existe mai multă implicare din partea echipelor, fanilor, presei şi a acţionarilor Formulei 1", a adăugat el.

Via Reuters

Comentarii (9)

  • Daca Alonso sau Kimi va pierde titlul din cauza punctelor duble sa vezi cum va da di Monte cu veto in stanga si in dreapta ...
    dc el spera ca Ferrari va castiga datorita acestei reguli ... destul de trist pentru el
    8 7
  • pablo256r
    Acord unanim al echipelor Soxy !
    E o chestie interesanta cu care personal nu sint de acord.
    Si complica foarte mult lucrurile. Este ultima cursa a sezonului, nici o echipa nu va avea motoare noi, cutii noi asa ca suspansul e si mai mare datorita riscului de a pocni vre-un motor sau ERS sau CV.
    Nu cred ca e normal sa echivalezi ultima cursa cu oricare alte doua curse. Macar daca ultima cursa ar fi ramas la Interlagos era ceva datorita vremii total imprevizibile.
    7 1
  • Ferrari e o echipa cu ani de experienta si e capabila sa accepte o infrangere chiar si din cauza punctelor duble. Chiar daca Ferrari are drept de veto, asta nu inseamna ca celelalte echipe nu pot protesta sau sa nu fie de acord cu o regula.

    Sistemul de punctare este ceva esential Formulei 1. In urma punctelor se stabilesc trofeele finale. In urma punctelor se acorda banii la sfarsit de ani. Punctele sunt mai mult decat esentiale. De ce sa nu profiti de dreptul de veto si cand pilotilor li se cere sa concureze cu pneurile alea penale propuse de FIA si fabricate de Pirelli, pneuri care au facut-o pe Red Bull campioana in 2013? De ce sa nu profiti de dreptul de veto si cand pilotilor li se cere sa mearga cu o cantitate redusa de benzina? Cine stie ce intelegere are Montezemolo cu Bernie. Daca mai traia Enzo Ferrari, nu cred ca era atat de mult de interesat de politica.

    Lui Montezemolo ii convine. Ferrari are ditamai parcul de distractii la Abu Dhabi, interes sporit pentru ultima cursa, ar aduce si mai multi clienti in centrul Ferrari din Asia. Hai ca Bernie nu e chiar atat de rau...
    8 11
  • Propun ca soferului Santander sa-i fie dublate TOATE punctele obtinute anul viitor ... poate asa va redeveni campion mondial !!! Mi-e sila de ceea ce a ajuns F1 ....
    15 12
  • intr-unu
    Unde vedeti voi ca Monte spune ca el agreaza acest regulament? @unu -soferul dozatoarelor poate beneficia si el si-atunci o sa-ti placa F1 ca pana sa ajunga pe mana lu Newey n-a facut nimic iar in competitile suport manca bataie de la Hamilton si Di Resta. Dar de 4 ani incoace dupa noile regulamente castiga titluri. Halal F1 zau!
    5 2
  • Pentru TOTI cei ce ma vad fan *dozatoare* -- NU AM FOST, NU SUNT SI NU VOI FI FAN RB !!!! Am fost fan Ferrari pana au ajuns sa primeasca in echipa soferul Santander . Pur si simplu urmaresc F1 doar din pasiune de o viata fara sa ma intereseze cine castiga si cine pierde . Pacat ca F1 se indreapta rapid spre autodesfiintare .... cred ca in cel mult 5 ani vor ajunge sa concureze cu masinute actionate cu pedale .... si inca ceva - eu nu am folosit nick-ul nimanui asa ca il rog respectuos pe cel ce-l foloseste pe al meu , sa inceteze !
    6 4
  • Cine iti foloseste nick-ul, poate ca tu il folosesti pe al altora :), inregistreaza-l si gata, nu plange ca fetitele nemaritate! Poti sa-l folosesti pe "jugaru" sau "grosjan", Soferule!
    4 4
  • Cineva a sters o postare a mea .. era destul de dura la adresa celui ce posteaza cu nick-ul meu . Imi cer scuze pentru duritatea mesajului dar il rog pe moderator SA STEARGA toate mesajele care nu-mi apartin ! sunt convins ca poate sa o faca .... multumesc .
    6 3
  • Doar Redfools pot sa aiba reactii contradictorii. Spun ca nu sunt de acord dar la final aplauda. Sa-i vad la anul cum vor mai aplauda. Pana acum regulamentele i-au avantajat cu inghetari de motoare si evolutii doar pe partea aerodinamica, De la anu' sa schimba placa.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru