Ferrari va decide după câteva curse dacă îi prelungeşte contractul lui Raikkonen pentru 2016

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va stabili în următoarele curse dacă va activa clauza de prelungire a contractului lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2016, potrivit presei italiene.

Esential 2015 este anul in care expira contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari
Contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari urmează să expire la sfârşitul acestui sezon, însă Ferrari are opţiune de prelungire unilaterală a acordului pentru 2016.

Până în prezent, niciuna dintre cele două părţi nu a dezvăluit dacă există interes negocieri pentru continuarea colaborării, însă presa din Italia anunţă că un verdict va fi stabilit în curând.

Potrivit postului de televiziune Sky Italia, Ferrari intenţionează să-i prelungească contractul lui Raikkonen, însă decizia finală va fi luată în funcţie de rezultatele finlandezului de pe parcursul următoarelor curse. O informaţie similară a publicat şi jurnalistul italian Leo Turrini, cunoscut pentru datele obţinute despre activităţile Scuderiei Ferrari.

În primele trei curse ale sezonului, Raikkonen a avut evoluţii semnificativ mai bune decât anul trecut şi a acumulat 24 de puncte, cu care ocupă locul cinci în clasamentul general.

Totuşi, el a rămas în umbra noului coechipier Sebastian Vettel, care şi-a trecut în cont o victorie şi alte două podiumuri. 

Via GMM

Comentarii (23)

  • Out! Gata cu vodca! Sa vina Bottas, celalalt finlandez!
    8 32
  • bogdan
    Forza Kimi. Premizele sunt pozitive pentru urmatoarele curse, podiumuri va prinde cu siguranta in acest sezon. Imi doresc sa castige si curse.
    34 2
  • Poate ajunge Lewis coechipier cu Vettel :)
    24 17
  • Nu se termina F1 cu Ferarri, sunt cateva echipe bunicele care cu siguranta si-ar dori ca Kimi sa piloteze pentru ele.

    Cat de frustrati puteti fi astia ce tot vb de VODKA ...... poate omu sa umble si in 4 labe, a fost campion Mondial si asta merita respectat.
    57 2
  • Sky Italia:))) clar atunci. Stirea asta suna ca si mesajele de pe twitter a lui Alonso. cele pentru care uni de acolo si-au pierdut slujba:))))
    3 3
  • e momentul sa negocieze statutul de pilot nr 2 cu el mai ales ca ferrari da semne ca se poate bate cu mercedes; nush la ce ii folosea lui alonso statutul de pilot nr 1 cand ferrari nici macar a doua echipa nu era; era probabil ceva legat de orgoliul personal si banii adusi de sponsorul sau
    10 8
  • "...dupa cateva curse"- cred ca s-au abtinut sa zica "sa vedem daca isi prelungeste Lewis contractul sau daca il luam noi".
    8 3
  • contractul poate fi prelungit bilateral ... adika dc vrea Kimi si dc vrea Ferrari

    eu cred ca in urmatoarele 3-4 saptamani Ferrari verifica ce optiuni au pe piata de transferuri si daca nu pot obtine pilotul dorit (de ex Bottas) atunci o sa-i prelungeaca contractul lui Kimi ... intr-un fel pacat
    pe de alta parte Bottas ar fi o optiune buna pe termen lung ... cu certitudine

    Forza Ferrari!
    9 3
  • rakionen poate sari din schema daca nu accepta reducerea de salar
    e clar ca vetelu e mai rapid, hami nu crez sa vie...nici vetelu nu ar vrea
    alti piloti sigur ar fi mai ieftini si cu rezultate poate egale cu KR
    7 9
  • vetel se va opune sosirii lui hami, asta e clar, lui ii convine, deocamdata ii vine bine cu kimi, nu se stie pana cand, poate reuseste kimi sa il bata si atunci.....pa. Ideea e ca oricare dintre lupii tineri vine vetel o sa aiba zile grele. Cu Ricciardo, Hulk ori Bottas. Oricare din astia il bat pe neamtu cu red bull in sange.
    14 19
  • Nu stiu de ce se tot vobeste de plecarea lui Raikkonen.
    Abia a inceput sezonul, pana la pauza de vara mai e suficient timp.

    Presa asta...
    15 2
  • Unde sunt cursele de Odinioara cu realimantare si real specatacol:(

    https://www.youtube.com/watch?v=mGmlCwmmoxU

    Cine poate crede ca Ham o sa plece de la Mercedes atat timp cat sunt cei mai rapizi sa mearga unde? la cine? sa se bata pentru locurile 3-4 ?
    13 3
  • Banii vorbesc...
    ... ca intotdeauna. Ferrari stie ce poate Raikkonen mai bine decat noi, dar cui ii strica putina economie. Au ales sa deschida subiectul (folosind din nou zvonuri) in acest moment fiindca spera sa accepte finlandezul o reducere de salariu, avand in vedere ca momentan Vettel are mai multe puncte si intr-o eventuala negociere asta e un argument important. Ce mai stie Ferrari e faptul ca cel putin cu monopostul de anul anul asta Raikkonen e mai rapid decat Vetel. Nu stiu daca ati avut timp sa comparati ritmul ambilor in cele trei curse de pana acum sau in simularile de cursa facute de echipe in antrenamentele de vineri, dar va asigur ca Raikkonen e mai rapid. Nu cu mult, e drept... dar e. Pana acum a avut ghinion, atata tot, dar "fie roata si patrata, tot se-ntoarce ea odata". E la fel ca anul trecut cu Hamilton si Rosberg. Dupa primele curse, desi era mai rapid, Hamilton avea un abandon si era in urma la puncte, insa treptat a recuperat. Asadar Ferrari incearca sa negocieze inainte sa recupereze finlandezul si sa poata negocia cu alte argumente. E posibil sa spun prostii... in timp, ne vom lamuri.
    20 5
  • ham nu pleaca de la mercedes, dar un rosberg frustrat da. Nu va rata ferrari posibilitatea sa-l aduca pe rosberg daca o va avea. Rosberg e al doilea pilot dupa hamilton la foarte mica diferenta, e cea mai buna solutie pentru orice echipa care nu e mercedes
    1 5
  • Eu ma risc la un pariu pe o sticla de Sampanie ca la finalul 2015 in Clasamentul General Kimi o sa fie peste Vetel.

    Actual Vetel 55 - Kimi 24(+12 vina echipei - erau 36) - de recuperat 31 pct. un abandon vetel face 15 pct. punem locul 3 in calcul.

    Si suntem de abia dupa 3 curse.
    18 13
  • cu inca vreo 2-3 "ghinioane" kimishor nu va mai avea sanse sa se bata cu hamilton asa ca macaronarii vor face ce stiu mai bine. vor da ordine de echipa sacrificandu-l pe kimi. Asta e scenariul. In calificari e mai slab ca si Vetel.
    8 4
  • Un Hulkenberg ar fi mult mai ok decat Raikkonen. Raikkonen este mult prea individualist in ceea ce face .... desi a redus drastic din comportamentul lui de cand a venit la Ferrari (probabil contractual a fost apostrofat) totusi rezultatele lasa mult de dorit. Anul acesta e mai bine, dar totusi ceva nu se imbina intre si monopost(uri).
    7 10
  • ar trebui sa luati in considerare si varsta ... ati vazut si la schumacher ca era inconstant batran, cand parea ca inca mai stie cu volanul cand gafa lamentabil... E momentul cand un pilot se gandeste la retragere, dar daca sunt dispuse echipe sa-i umple conturile, de ce nu ...
    E valabila chestia si pentru alti batranei de F1, da, inclusiv Alonso
    5 7
  • popicul
    Stati linistiti, ferrari ramane si la anul cu aceiasi piloti. Arunca\ si ei momeli, sa vada cine se cere la ei, mai ales acuma cand sunt in crestere. Dupa cum s-au planificat, la anu trag la titlu si pentru asta nu-si pot permite un tinerel exaltat langa Vettel. Hamilton, hai sa fim seriosi, este supraevaluat, are valoare de piata dar cam atat.
    8 4
  • Bogdan
    Chiar nu isi aduce nimeni aminte ca Kimi a zis ca asta va fi ultimul lui sezon in F1 ?
    1 4
  • @Bogdan - eu tin minte ca a zis ca se retrage la Ferrari si atat.
    1 0
  • A zis ca se retrage da daca simte ca mai poate castiga cateva curse mai ramane. Se stie ca pentru e el exista numai locul 1, daca el se crede in putere sa mai castige si daca nu mai semnaza cu Ferrari o sa semneze cu Wiliams sau Lotus de ce nu Honda :D. Ron Denis il place mult.
    3 2
  • Ferrari să-și promoveze tinerii din academie și să-l lase pe Raikkonen, care acum nu-i mai ajută cu nimic. Plus că un pilot tânăr vine și pe 2 mil., Raikkonen vrea 20, dar nici 10 nu merită la ce rezultate are. Atât Alonso, cât și Vettel, îi sunt superiori încât ne întrebăm cu naiba a luat un titlu mondial. A, noroc cu duelul dintre Alonso și Hamilton.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru