Force India va utiliza tunelul de vânt deţinut de Toyota la Koln

de Daniel Popescu
Joi, 04.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India a anunţat că va folosi tunelul de vânt al constructorului japonez Toyota de la Koln pentru dezvoltarea monopostului începând din sezonul 2015.

Decizia de a folosi facilitatea Toyota de la Koln indică ambiţia noastră de a fi în continuare o forţă competitiva în Formula 1.

Vijay Mallya
Coproprietar Force India
Force India a dezvăluit joi că a decis să foloseseasca tunelul de vânt deţinut de Toyota în localitatea germană Koln începând din sezonul 2015.

Scopul este dezvoltarea aerodinamică a monopostului într-unul dintre cele mai moderne tuneluri de vânt din Europa, care anterior a fost folosit timp de peste un an inclusiv de Ferrari. Potrivit coproprietarului Vijay Mallya, această decizie este una dintre cele mai importante luate de Force India pe parcursul istoriei sale.

"Decizia de a folosi facilitatea Toyota de la Koln indică ambiţia noastră de a fi în continuare o forţă competitiva în Formula 1. Este una dintre cele mai semnificative decizii din istoria noastră şi ne oferă acces la ceea ce este considerat unul dintre cele mai bune tuneluri de vânt din lume", a declarat indianul.

▶ Formula 1 pe înţelesul tuturor: Tunelul de vânt, o armă pentru dezvoltarea unui monopost

Force India deţine un tunel de vânt în localitatea britanică Brackley, însă regulamentul tehnic al Formulei 1 pentru sezonul 2015 impune nominalizarea unui singur tunel de vânt pentru a fi utilizat de către o echipă pe parcursul unui an.

Force India a anunţat că va păstra tunelul de vânt de la Brackley şi îl va închiria companiilor interesate.

Via Force India

Comentarii (4)

  • am tot spus pe aici ca nu se numeste tunel de vant ci TUNEL AERODINAMIC dar cine dracu sa inteleaga ? vai de voi ziaristii copy-paste !!!!
    6 1
  • Ferrari
    Wind Tunnel, tu ce intelegi din asta, inteligentule!In comparatie cu tine doamna prostia ii fata desteapta!
    0 5
  • tu esti un mare imbecil ... iei in gura tot ce este americanesc fara sa mesteci ! esti un kkt cu ochi care se da destept ... ITI SPUN EU CA E TUNEL AERODINAMIC , dar un kkt ca tine nu stie ce este aerodinamica si cu ce se ocupa ... mars in ma-ta de fraier cu mot ! Hai, plangi la milogul de moderator sa-mi stearga postarea ... pacat ca nu pot sa te scuip in ochii aia inchisi din cauza prostiei ....
    5 0
  • Ivanoff
    @...

    cat am mai putut rade dupa ce v-am citit contrele!
    Pe mine unul m-au amuzat si mi-ar placea sa nu vina din urma "Dl Admin"si sa le sterga. :)))
    Adevarul e ca extrem de multi termeni ne-am invatat sa le transferam direct in al nostru lexic fara a-i ma judeca si fara a ne zbate deloc creierele de a le da interpretarea corecta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru