Formatul curselor de Formula 1 va rămâne neschimbat, dar calendarul ar putea fi stabilit pentru a nu se suprapune cu MotoGP

de Daniel Popescu
Joi, 18.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn anunță că formatul curselor de Formula 1 va rămâne neschimbat, în timp ce calendarul ar putea fi conceput astfel încât să nu se sincronizeze cu cursele de MotoGP.

Formula 1 trece printr-o perioadă de schimbări după cumpărarea drepturilor comerciale de către Liberty Media, iar directorul executiv Ross Brawn anunță deja unele măsuri interesante.

Totuși, britanicul a confirmat că formatul curselor nu va fi schimbat, în ciuda ipotezelor anterioare care includeau chiar și o cursă suplimentară pentru sâmbătă cu scopul de a atrage mai mulți fani.

"Cu tehnologia modernă poți împacheta sportul în orice mod în care oamenii vor să-l privească. Cred că o oră și 45 de minute este o perioadă grozavă pentru o cursă", a declarat el.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Brawn este nemulțumit că 6 curse din acest sezon se suprapun cu etape de MotoGP.
Întrucât numeroși fani ai Formulei 1 urmăresc și Campionatul Mondial de Motociclism, Brawn speră ca pe viitor astfel de suprapuneri de date să aibă loc mai rar.

"Nu suntem atât de mândri încât să nu discutăm cu alte campionate și să analizăm cea mai bună cale pentru a merge înainte. Este dificil să jonglăm cu datele și nu poți obține întotdeauna ceea ce vrem dar cel puțin avem un dialog și încercam să rezolvăm", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (4)

  • Brown a mai anuntat c-o sa angajeze fosti ingineri din F1 pentru a discuta regulile viitoare ale acestui sport
    0 0
  • Brawn*
    0 0
  • N-ar fi o problema, ca in caz de suprapunere, sa fie calificarile vineri si cursa sambata.
    0 0
  • Dar de ce sa schimbe FORMULA 1 si nu MOTO GP?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru