Germania riscă să fie eliminată din calendarul Formulei 1 pentru 2015

de Daniel Popescu
Joi, 22.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit că nu a ajuns încă la un acord cu circuitul de la Hockenheim, motiv pentru care Marele Premiu al Germaniei din acest an ar putea fi anulat.

Singurul motiv pentru care nu se va întâmpla este pentru că niciunul dintre circuite nu îşi permite.

Bernie Ecclestone
Începând din sezonul 2007, Marele Premiu al Germaniei se desfăşoară alternativ pe circuitele de la Hockenheim şi Nurburgring, iar ultimul dintre ele ar fi trebuit să găzduiască ediţia din acest an.

Bernie Ecclestone a anunţat săptămâna trecută că renunţă la parteneriatul cu Nurburgring şi că etapa va avea loc tot la Hockenheim, însă acum a dezvăluit că cele două părţi nu au semnat încă niciun contract. În acest context, britanicul a admis că Marele Premiu al Germaniei ar putea fi anulat.

"Nu tocmai (n.r - nu avem un contract pentru Marele Premiu al Germaniei). Dar avem deja o cursă acolo, se numeşte Austria. Am face orice pentru a evita dispariţia cursei, dar până la urmă singurul motiv pentru care nu se va întâmpla este pentru că niciunul dintre circuite nu îşi permite", a declarat el pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Ecclestone urma să se întâlnească miercuri seară la Londra cu noii proprietari ai circuitului de la Nurburgring, astfel că există speranţe că etapa va avea totuşi loc.

Germania, în lipsă acută de fani la curse

Esential 1960 este ultimul an in care Germania nu a gazduit o cursa de Formula 1
Una dintre explicaţiile pentru care nici cei de la Hockenheim nu sunt dispuşi să accepte cursa cu orice preţ este numărul scăzut de fani prezenţi la ediţia de anul trecut: organizatorii au vândut atunci doar 52.000 de bilete, în timp ce Marele Premiu al Austriei s-a bucurat de un succes surprinzător de mare cu vânzări de 77.000 de bilete într-o ţară semnificativ mai mică.

"Sincer să fiu, nu ştiu de ce au probleme, sunt surprins.

Poate pentru că germanii erau obişnuiţi să-l sprijine pe Michael Schumacher şi le este dor de el pentru că nu mai concurează", a adăugat Ecclestone.

Germania a fost prezentă în permanenţă în calendarul Formulei 1 începând din sezonul 1961, iar ediţia din acest an este programată în 19 iulie.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • Oare de unde le scoti? Probleme cu contractul sunt pentru Nurburgring care trebuia sa tina cursa anul asta. daca nu se ajunge la un acord se va desfasura pe Hockenheim.

    Te rog nu mai trunchia stiri de dragul audientei...
    8 2
  • mai bine
    5 6
  • ayrton4ever
    @iulianini
    Te roade frustrarea? Iti creste potenta daca nu se mai organizeaza MP al Germaniei?... Natie de frustrati mai suntem!
    9 4
  • @Kyro, uite de aici le scot, de exemplu: http://www.f1today.net/en/news/germany-could-be-dropped-from-f1-calendar-for-2015
    1 0
  • Oare pentru că germanii nu se identifică cu echipa de F1 Mercedes, cu sediul în Anglia, cu ingineri englezi, formată dintr-un englez și o corcitură de german, condusă de un englez?
    Mulți dintre germanii care-l susțineau pe Schumacher, astăzi susțin Ferrari.
    Renunță Ferrari la istorie, cam așa se va întâmpla și la Monza.
    Mercedes, Ferrari sunt istoria automobilismului, alături de alte mărci, dar Mercedes a renunțat la istorie în favoarea succesului. Cât succes... rămâne de văzut. Probabil ar fi putut avea același succes și cu sediul în germania, promovându-și istoria construită în atâtea decenii de existență.
    Dacă nu-i cucerești pe cei de la tine acasă, greu de crezut că o poți face cu ceilalți. Și germanii sunt pasionați de mașini, dar nu și de F1 a lui Bernie.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru