Grosjean, confirmat la noua echipă Haas pentru sezonul 2016!

de Daniel Popescu
Marti, 29.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Haas a confirmat oficial că Romain Grosjean va fi unul dintre piloţii echipei pentru sezonul 2016 al Formulei 1. Coechipierul acestuia nu a fost încă anunţat, însă cel mai probabil numele acestuia va fi Esteban Gutierrez.

Aceasta este o nouă oportunitate cu o nouă echipă care abordează Formula 1 foarte diferit.

Romain Grosjean
Viitor pilot Haas
Haas, noua echipă care va concura în Formula 1 începând din sezonul 2016, a organizat marţi în Statele Unite o conferinţă de presă în care a anunţat numele primului său pilot.

Conform tuturor aşteptărilor, Romain Grosjean a semnat un contract cu Haas şi va părăsi astfel Lotus la sfârşitul acestui sezon. Decizia francezului este una surprinzătoare în contextul în care Lotus va fi cumpărată de constructorul Renault şi va activa ca echipă de uzină, însă Grosjean mizează pe consolidarea relaţiei cu Ferrari, care va furniza motoare şi componente pentru Haas, pentru a ajunge în cele din urmă la Scuderia în 2017 în locul lui Kimi Raikkonen.

"Formula 1 este incredibil de competitivă şi singura metodă de a avea succes este de a descoperi noi metode de a face lucruri. Aceasta este o nouă oportunitate cu o nouă echipă care abordează Formula 1 foarte diferit.

Am încredere în abordarea lor, iar ei au încredere în mine. Sunt dedicat să dau tot ce am mai bun pentru actuala mea echipă în ultimele cinci curse, dar sunt foarte entuziasmat pentru ceea ce îmi rezervă viitorul la Haas", a declarat Grosjean. 

Am vrut un pilot experientat capabil să dezvolte monopostul nostru şi echipa noastră într-una care poate câştiga puncte.

Gene Haas
Proprietar Haas
Gene Haas, proprietarul echipei Haas, este încântat că şi-a îndeplinit obictivul de a semna cu cel puţin un pilot experientat. Grosjean a debutat în Formula 1 în 2009 la Renault şi, după doi ani de absenţă, a revenit la echipa de la Enstone în 2012, pentru care a obţinut 10 podiumuri.

"Am vrut un pilot experientat capabil să dezvolte monopostul nostru şi echipa noastră într-una care poate câştiga puncte şi care poate deveni mai bună cu fiecare sezon. L-am găsit în Grosjean. Componenta crucială este pilotul. Grosjean este un bun important pentru Haas", a declarat el.

Haas nu a anunţat încă numele coechipierului lui Grosjean, însă oficialii echipei au confirmat anterior că unul dintre piloţii de rezervă ai Scuderiei Ferrari va concura în 2016.

Esteban Gutierrez, fostul pilot al celor de la Sauber, este favorit pentru acest post în detrimentul lui Jean-Eric Vergne. 

Via Haas

Comentarii (4)

  • Cred ca era mai bine daca ramanea la echipa de uzina franceza Renault. E lung drumul care l-o ales catre Ferrari. Va imbatrani pana ajunge.
    4 1
  • klausnake
    Mare pilot,mare caracter,ce sa zic,mare castig... :|
    Hai sa fim seriosi,tot viseaza baietul asta ca ajunge la o echipa de varf dar pana acum nu a demonstrat mai nimic,decat Grosjean la Ferrari,mai bine un pilot fara experienta dar cu reale calitati...
    6 4
  • Nimic de spus, este un pilot bun, altfel n-ar fi ajuns în Formula 1, dar, în opinia mea, nu are în el scânteia de talent care să-l lanseze spre titlul de campion.
    Nu cred că va ajunge vreodată la Ferrari.
    6 0
  • A fost alegerea buna

    la Haas poate sa dovedeasca ce poate
    si cine stie poate ajunge la Ferrari sau poate alta echipa de Top ... numai ca acestea se imputineaza ...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru