Haas va folosi motoare Ferrari la debutul în F1 în 2016

de Daniel Popescu
Joi, 04.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Haas, echipa care va debuta în Formula 1 în sezonul 2016, a semnat un contract cu Ferrari pentru furnizarea motoarelor care ar putea fi extins şi pentru alte componente.

Esential 2016 este sezonul in care va debuta Haas in Formula 1
Ferrari a anunţat miercuri seară că a ajuns la un acord final pentru a furniza motoare noii echipe Haas care va debuta în Marele Circ în sezonul 2016.

Potrivit şefului Marco Mattiacci, contractul ar putea fi extins pentru a include şi alte componente ale monopostului, întrucât Haas vrea să realizeze progrese într-un timp cât mai scurt.

"Suntem încântaţi să anunţăm acest parteneriat strategic important cu Haas şi să urăm bun venit în F1 unui jucător american. Cu câteva luni în urmă ne-am unit forţele cu Haas la nivel comercial, iar acesta este pasul următor natural. Obiectivul nostru este să întărim programul de dezvoltare al unităţilor de propulsie pentru toţi clienţii noştri, însă credem că acest parteneriat are potenţialul de a evolua dincolo de rolul tradiţional de a furniza motoare şi serviciile tehnice adiacente", a declarat italianul.

Credem că acest parteneriat are potenţialul de a evolua dincolo de rolul tradiţional de a furniza motoare şi serviciile tehnice adiacente.

Marco mattiacci
Sef Ferrari
La rândul său, proprietarul Gene Haas este entuziasmat de posibilitatea de a colabora cu o echipă de calibru pentru Ferrari.

"Nu există echipă de Formula 1 cu mai multe realizări decât Ferrari şi nicio echipă cu mai multă istorie.

Au făcut parte din Formula 1 de la început, iar acum vor face parte din începutul echipei Haas", a precizat el.

Haas va deveni astfel al treilea client de motoare pentru Ferrari din 2016 şi se alătură celor de la Sauber şi Marussia, despre care presa internaţională afirmă că sunt în urmă cu plata unităţilor.

Via Ferrari

Comentarii (2)

  • E clar, va fi o echipa de duzina :)
    8 7
  • Pai de drezina sigur nu are cum sa fie!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru