Hamilton ar putea utiliza motorul din Australia şi în cursa de la Sepang

de Daniel Popescu
Joi, 27.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va folosi în antrenamentele de vineri din Malaysia unitatea de propulsie care a avut o defecţiune tehnică în Australia. Dacă fiabilitatea va fi bună, pilotul Mercedes va utiliza motorul şi în calificări şi cursă.

Esential 5 este numarul maxim de motoare pe care un pilot le poate utiliza in sezonul 2014
Lewis Hamilton a fost nevoit să abandoneze în debutul Marelui Premiu al Australiei în urma unei defecţiuni tehnice la unul dintre cei şase cilindri ai motorului, după ce a fost sfătuit de Mercedes să se retragă la boxe pentru a proteja unitatea de propulsie.

În cele două săptămâni de pauză care au urmat cursei, inginerii Mercedes au remediat problema apărută la cilindrul respectiv, astfel că britanicul va utiliza din nou acest motor în antrenamentele de vineri din cadrul Marelui Premiu al Malaysiei.

Mi s-a spus că vom începe cu motorul pe care l-am avut la ultima cursă, dar nu ştiu dacă voi utiliza tot weekendul cu acel motor.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
În cazul în care inginerii vor fi mulţumiţi de fiabilitatea şi performanţele motorului în antrenamente, nu este exclus ca Hamilton să-l folosească inclusiv în calificări şi cursă.
"Mi s-a spus că vom începe cu motorul pe care l-am avut la ultima cursă, suntem pregătiţi să parcurgem câteva tururi. Dar nu ştiu dacă voi utiliza tot weekendul cu acel motor", a declarat el în paddock-ul circuitului de la Sepang.

Decizia celor de la Mercedes vine ca urmare a noului regulament tehnic, care prevede utilizarea a numai cinci unităţi de propulsie pe parcursul sezonului, ceea ce înseamnă că o unitate trebuie folosită în medie la patru Mari Premii. Pe de altă parte, Sepang este unul dintre cele mai solicitante circuite pentru motoare din cauza căldurii excesive şi a umidităţii ridicate, element scos în evidenţă şi de Hamilton.

"Fiabilitatea va fi pusă la mare încercare în acest weekend pentru toată lumea. Motorul va fi la limită, din cauza faptului că este atât de cald. Nu ştiu cât de mare va fi avantajul nostru, dar sunt sigur că echipele vor face progrese. Am citit că McLaren intenţionează să fie cu o jumătate de secundă mai rapizi, aşa că toată lumea forţează", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • sper sa traga iar pe dreapta..ca si vitelul..
    forzza ferrari!
    4 13
  • Sa-l mai vad abandonand cu acelasi motor, ar fi comic de tot :)
    9 6
  • Deci pana la urma sunt premise reparatiile la pistoane daca va folosi acelasi motor.
    8 1
  • sper sa functioneze la capacitate maxima acel motor fara probleme
    8 4
  • pablo256r
    Parca era "motorul sigilat" si nu aveai voie sa-l repari.
    Acum poti sa faci reparatii la el, sa schimbi set motor?
    Atunci limitarea la cele cinci unitati de propulsie la ce se refera?
    La blocul motor?
    5 2
  • Aceasta competitie ar trebui sa fie varful tehnologic al vehiculelor pe patru roti.Cred ca FIA a exagerat cu aceasta ultima schimbare majora de regulament
    2 0
  • markusrull
    problema a fost la sistemul de aprindere, nu la piston
    asa ca nu au inlocuit pistonul, au remediat defectiunea la sistemul de aprindere si se pare ca motorul functioneaza normal..
    motorul nu e capsulat (sigilat) doar ca nu este permisa inlocuirea unor componente principale
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru