Hamilton crede că Ferrari nu şi-a putut arăta adevăratul potenţial în Canada

de Daniel Popescu
Luni, 08.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton rămâne circumspect în privinţa adevăratului potenţial al Scuderiei Ferrari, după ce rezultatele lui Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen au fost influenţate de defecţiuni tehnice sau greşeli de pilotaj.

Esential 6 victorii a obtinut Mercedes in primele sapte curse
Ferrari s-a prezentat la Montreal cu un motor îmbunătăţit prin folosirea a trei dintre cele 10 jetoane pe care le are la dispoziţie pentru sezonul 2015, iar italienii sperau să reducă diferenţa faţă de Mercedes.

Lewis Hamilton şi Nico Rosberg nu au avut însă nicio emoţie să obţină "dubla" pe circuitul canadian, mai ales că etapa nu a fost întreruptă de Safety Car sau alte incidente majore.

Cu toate acestea, Hamilton trage un semnal de alarmă şi afirmă că Ferrari nu şi-a putut arăta adevăratul potenţial. Britanicul se referă la greşeală de pilotaj a lui Kimi Raikkonen, dar mai ales la defecţiunea tehnică suferită de Sebastian Vettel în calificări, care l-a forţat să plece din spatele plutonului.

Nu am văzut adevăratul ritm de cursă al celor de la Ferrari.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
"Cred că este imposibil să ajungem la o concluzie.
Raikkonen a derapat, aşa că nu am văzut adevăratul său ritm în cursă, chiar dacă la început nu era tocmai lângă noi. De asemenea, Vettel nu a fost în frunte, iar în general el a fost pilotul mai rapid de la Ferrari în acest sezon. Aşa că nu am văzut adevăratul ritm de cursă al celor de la Ferrari. Cred că îl vom vedea la următoarea cursă"
, a declarat el.

Hamilton se referă la Marele Premiu al Austriei de peste două săptămâni, însă coechipierul său Nico Rosberg nu este de aceeaşi părere. Germanul consideră că Mercedes a demonstrat că este capabilă să-şi păstreze avantajul competitiv în ciuda faptului că nu a utilizat încă niciun jeton pentru îmbunătăţirea motorului.

"Chiar dacă Ferrari aruncă totul în luptă, părem să fim capabili să ne păstrăm avantajul, iar asta este grozav", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (11)

  • serban
    Si eu cred ca daca vitelul nu ar fi avut defectiunea din calificari, ar fi terminat in cel mai rau caz la maxim 5 sec de Merc, ba chiar mai mult, cred ca s-ar fi batut cu ei pentru victorie. Sa pleci de pe 18, sa fii blocat permanent de piloti mai lenti, sa ai o oprire in plus si sa termini la doar 40-45 sec fata de primul loc, nu este la indemana oricui. Kimi ... il asteapta pensia si vodkulita rece si cu suc de rosii, nu mai poate, varsta, plafonarea, face o cursa buna si zece proaste, nu mai are loc la o echipa de top si cred eu ca de fapt nu mai are loc in F1.
    13 15
  • @serban Realizezi ca atunci cand ai zis "vitelul" mare parte a cititorilor se gandesc "alt bou" si trec mai departe? Ceea ce e pacat, pentru ca restul postarii e de bun simt. Jignirile de genul asta sunt stupide si duc mereu discutia la un nivel infantil.
    22 2
  • serban
    @Radu Te înșeli, pentru mine este ca și un alint, sunt fan Vettel de când a apărut în F1 și întotdeauna am susținut că va ajunge un nume mare. Poate la Red Bull a beneficiat de o mașină grozavă, dar acum este la Ferrari, încet, încet își dovedește valoarea și simt că foarte curând va sări peste Scumi. Ce mă deranjează este faptul că el este numit campion de carton pentru că a avut la un moment dat o mașină mai bună decât a celorlalți, iar Hamilton, cu o mașină URIAȘĂ, cum numai Mclaren 1988, Williams 1992, Ferrari 2002, au avut și cu un coechipier slăbuț, ese considerat mare pilot ! Incorect.
    16 7
  • @serban Eu sunt de-acord cu tine (mai putin la partea cu schumi, let's not get carried away, mai e mult pana departe) dar in general aceeasi oameni care-l numesc de carton il numesc si vitel :)
    8 0
  • serban
    @Radu Ghinion, jocul numelui, noi, românii, suntem experți în miștocăreală, ceea ce pentru mine este ca și un alint, pentru alții este o ironie.
    3 4
  • Dragon
    Hamilton e mult peste Vettel cand au avut aceleasi masini in Formula 3 sezonul 2005 Hamilton a castigat 15 curse Vettel 0 !
    5 5
  • Hamilton este de nivelul lui Alonso. Alonso este singurul care i-a putut tine piept si cu toata echipa in cap dupa certurile din 2007. O fi Alonso de nesuportat pentru mine, dar ce-i al lui e-al lui.
    5 3
  • Adrian
    Ai dreptate Hamilton este egalul lui Alonso adică la fel de slabi amândoi?
    Dacă l-ai întreba pe Hamilton ar spune că pentru el nu este mai mare jignire decât să îl pui la egalitate cu Alonso(pilotul băncii) în loc să îl pui cu o treaptă mai sus.
    P:S.Nu sunt fanul niciunuia dintre ei !
    2 0
  • Ha,ha,ha...
    Nu cred ca cei de la Ferrari vor reusii sa se apropie de Merc,nu stiu ce lipseste sau ce mai pot face atata timp cat ei sunt la limita iar cei de la Mercedes sunt mai mult decat "relaxati"!Orice incercare de apropiere pare in zadar,nu le functioneaza "imbunatatirile" sau Merc pareaza cu usurinta asta?Este cel putin ciudat pentru ca diferenta ramane cam aceeasi,atat in calificari cat si in cursa de la inceputul campionatului!?
    1 2
  • altair19
    @Dragon, in 2005 in formula 3 Euro Series, Sebastian Vettel era un rookie venit din Formula BMW(unde a fost campion). Faptul ca masinile aveau acelasi sasiu, dar aerodinamica si motoare diferite - Mercedes, Honda, Opel, Toyota -, nu inseamna ca toate erau identice.
    Daca te-ai fi documentat putin ai fi vazut ca in acel sezon ASM Formule 3 a fost cea mai buna, dovada fiind faptul ca primele 2 locuri au fost ocupate de LH si Adrian Sutil, ambii la ASM F3.
    0 0
  • @altair19
    adevarat ce spui, numai ca anul urmator a pilotat Vettel pt ASM in Formula 3 si nu a iesit campion. In general palmaresul lui Vettel in competitiile premergatoare F1 este mult inferior celui al lui Hamilton

    in afara de Formula BMW 2004 unde a fost campion (mai jos sunt doar cursele de carting) Vettel nu a mai castigat niciun camionat pana in Formula 1... in schimb Hamilton a castigat cam tot ce se putea castiga (acolo unde a facut sezon complet)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru