Hamilton dezvăluie că a schimbat setările monopostului pentru cursă

de Daniel Popescu
Sambata, 04.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a dezvăluit că a efectuat o schimbare la monopost înainte de calificări care speră să dea roade în cursa de duminică de la Silverstone.

Esential 8 pole position-uri a obtinut Lewis Hamilton in sezonul 2015
4 este numarul victoriilor lui Lewis Hamilton in 2015
Lewis Hamilton a obţinut sâmbătă pole position-ul pentru Marele Premiu al Marii Britanii în faţa propriilor suporteri, după ce l-a învins pe coechipierul său Nico Rosberg cu numai o zecime de secundă.

Pilotul echipei Mercedes a dezvăluit că înainte de sesiunea de calificări a efectuat o schimbare la monopost în perspectiva cursei de duminică, însă nu a dezvăluit care a fost aceasta.

"Este o zi specială. Când vezi atât de mulţi fani acolo te simţi motivat. Este ceva special când obţii pole position-ul. În general nu a fost cel mai curat weekend. Înainte de calificări am făcut o schimbare la monopost care sper să fie bună pentru cursă. Odată ce am ajuns în Q3 am putut să forţez şi sunt incredibil de fericit", a declarat britanicul.

Rosberg, probleme de aderenţă

A fost ceva în neregulă cu pneul stânga-faţă.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Rosberg consideră că diferenţa faţă de Hamilton a fost infimă şi a dezvăluit că pneul stânga-faţă nu i-a oferit niciun fel de aderenţă în al doilea tur rapid, în care nu a reuşit să-şi îmbunătăţească timpul.

"Primul tur a fost foarte bun, Hamilton a fost cu numai o zecime mai rapid, ceea ce este deranjant.

Cu excepţia lui Felipe Massa (n.r - locul 3), nimeni nu şi-a îmbunătăţit timpul la a doua ieşire. A fost ceva în neregulă cu pneul stânga-faţă şi trebuie să ne uităm la asta", a explicat germanul.

Mercedes a egalat sâmbătă recordul de 20 de pole position-uri consecutive stabilit de Williams în 1992-1993. Ultima oară când o altă echipă s-a aflat pe prima poziţie a grilei de start a fost la Marele Premiu al Austriei din sezonul 2014, când Felipe Massa a fost cel mai rapid la volanul unui monopost Williams. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru