Hamilton: "Diferenţa dintre mine şi Rosberg este că eu vreau să câştig întotdeauna"

de Daniel Popescu
Marti, 14.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că Nico Rosberg ar trebui să se străduiască mai mult să-l depăşească pe circuit dacă vrea să câştige titlul mondial în loc să caute ajutorul în cadrul echipei.

Lewis Hamilton a profitat de declaraţiile controversate ale lui Nico Rosberg de la finalul Marelui Premiu al Chinei pentru a-şi exprima din nou punctul de vedere asupra şanselor pe care coechipierul său de la Mercedes le are la titlul mondial. Dublul campion mondial a evidenţiat că îşi doreşte cu orice preţ victoria în fiecare cursă şi că ar fi făcut tot posibilul să lupte pentru prima poziţie dacă ar fi fost în locul germanul la Shanghai.

"Rosberg nu a încercat. Unii au spus că poate era confortabil cu locul doi, iar eu am replicat că asta este diferenţa între noi. Eu vreau să câştig întotdeauna. Aş fi făcut totul pentru a trece sau cel puţin aş fi forţat timp de trei tururi. Nu a fost suficient de rapid. Vreau ca tipul să fie în spatele meu dacă are ritmul necesar pentru a pune presiune pe mine. Iar dacă nu mă pot apăra, atunci pierd", a declarat el.

Hamilton consideră că reacţia lui Rosberg de la Shanghai este cea mai bună dovadă că este pilotul Mercedes care stă cel mai bine la capitolul mental.

"Întotdeauna am spus că Rosberg este foarte puternic din punct de vedere mental, dar îmi place să cred că în acest an sunt mai puternic", a adăugat el.

Via The Guardian

Comentarii (14)

  • bravo..scurt si la obiect fara bult bla,bla.......
    26 8
  • Desi il sustin pe Hamilton (si vad ca mai toata lumea de aici ii tine partea) eu cred ca Rosberg are dreptate. Chiar era in pericol sa fie surclasat de Vettel din cauza ritmului lent al lui Hamilton. De ce nu a incercat sa il depaseasca pa Lewis? Cred ca nu a putut! Tot week-endul a fost mai lent iar in cursa Hamilton a demonstrat cat de rapid poate fi inainte de intrarea la standuri. Insa nu cred ca Hamilton a facut intentionat asa, doar ca sa termine Rosberg dupa Vettel... pur si simplu se fripsesera in cursa precedenta iar acum in postura de lider a incercat sa merga cat mai lent posibil pt a nu uza excesiv pneurile. Si i-a iesit.
    18 10
  • "Insa nu cred ca Hamilton a facut intentionat asa, doar ca sa termine Rosberg dupa Vettel..." ficior, te anunt ca oficial Rosberg a terminat in fata lui vettel.
    5 13
  • @@dany... nu stiu ce ai inteles tu din textul ala, dar fiecare intelege ce vrea pana la urma. :)
    9 1
  • F1 din 1990
    De fapt a vrut sa spuna ceea ce este evident, diferenta este de valoare, clar, Nico sa nu mai stea la ciupeala ca poate abandoneaza Hamilton sau face vreo pana, sa lupte pt victorii.
    7 0
  • Cam asa s-a exprimat si fata de Vettel anterior, dar apoi cand Vettel l-a batut s-a comportat execrabil, a intors spatele in anticamera podiumului, bufnea, etc.
    Ce e la Mercedes si de ce ordinele de echipa sunt pentru Ham.... nu cred ca o sa aflam
    7 9
  • mobius
    Rosberg este defavorizat de echipa in mod foarte clar, lucru pe care el din diverse motive nu-l recunoaste si este de inteles. Este de inteles si comportamentul lui Hamilton, avand in vedere educatia precara pe care a primit-o. Este arogant si lipsit de respect in raport cu cei din jur (a facut-o chiar si cu tatal sau). Ce nu pot eu sa inteleg este atitudinea echipei fata de el, repet Mercedes, cu monopostul de acum, ar putea castiga cele doua trofee cu oricare alt pilot. In cursa de duminica Ferrari sau apropiat de ei pentru ca asa a vrut Hamilton si intr-adevar Rosberg dar mai ales echipa au fost in pericol de a pierde locul doi.
    9 20
  • @mobius
    Rosberg este defavorizat de natura, nu l-a inzestrat cu talentul lui Hamilton, sa fim seriosi.
    Lewis nu a mai fortat ca sa nu uzeze pneurile prematur,atata tot.Nu e el de vina ca Pirelli fac niste cauciucuri de rahat, altfel mergea cu Michelin.
    Iar in cursa de duminica, Ferrari s-au apropiat, nu "sau"...
    Atat...deocamdata.
    13 3
  • E clar ca Ham i-a aruncat manusa lui Rosberg. O sa aiba ocazia in weekend la Szahír sa demonstreze contrariul. Abia astept cursa :).
    8 1
  • Bogdan
    Inainte de ultimul schimb, din fata monitorului, eu il imboldeam pe Rosberg sa atace la maximul capacitatilor masinii, ca oricum urma sa schimbe pneurile alea.
    Din pacate nu a facut asta. Dar a facut-o Hamilton, care in ultimele doua tururi i-a luat vreo trei sau patru secunde lui Rosberg.

    Eu sunt convins ca nu stim tot ce a fost acolo (din punct de vedere tehnic, la Rosberg, ceva nu merge cum trebuie, fie din vina lui, fie din vina sortii sau a echipei). De asemenea sunt convins ca Hamilton s-a jucat cu el si ca daca s-ar fi pus problema ar fi putut sa mearga mult mai repede decat a facut-o.
    10 0
  • @ Bogdan!
    Sigur ca da.
    6 0
  • daniel
    Pai dupa primul schimb lui Lewis i s-a spus prin team radio ca trebuie sa lungeasca mai mult stintul al doilea si sa aiba grija de pneuri. Lewis s-a conformat. Ca Nico nu era in stare sa-l depaseasca asta e alta mancare de peste.
    Apropo: Merc au incalcat o "lege" nescrisa la curselor de F1 cand la primul schimb l-au scos mai intai pe Nico de pe locul 2 si doar apoi pe Lewis de pe locul 1. In mod normal trebuia sa fie exact invers. Aici l-au avantajat pe neamt. Si tot el se plinge ... of,of ... mai, mai!
    8 1
  • mobius
    Sunt multi care nu inteleg ca la Mercedes sunt deja ordine de echipa si asta inca de anul trecut si ca daca Hamilton poate face ce vrea (poate in virtutea acestor ordine sa fie chiar nesimtit), Rosberg de anul trecut este legat de maini si de picioare. Pana la urma se va vedea ca Hamilton, cu ajutorul echipei (mai precis folosindu-se de ordinele de echipa care il favorizeaza), il va indeparta pe Rosberg si il va apropia pe Vettel. Este pacat, sportul in general si ideea de fair-plai au numai de pierdut.
    0 12
  • @mobius
    Cred ca doar tu cu imaginatia ta intelegi lucrul asta...
    Ce nu intelegi tu este conceptul de talent cu care unii piloti pot fi inzestrati, iar altii nu. Lewis l-a batut pe Nico doi ani la rana in GP2, fara ordine de echipa. Daca as fi si eu putin paranoic as spune ca Mercedes, ca o echipa germana, l-ar dori mai mult pe Nico in fata, ca e de al lor...
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru