Hamilton explică duelul cu Rosberg: "A fost virajul meu"

de Daniel Popescu
Luni, 28.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că a abordat în mod corect duelul decisiv cu Nico Rosberg din primul tur al cursei de la Suzuka, întrucât era îndreptăţit să atace în virajul doi. "A trebuit să evit o coliziune", este replica germanului.

Esential 48 de puncte este avansul lui Lewis Hamilton in clasamentul general
125 de puncte mai sunt disponibile in joc in ultimele 5 curse
Marele Premiu al Japoniei a fost decis încă din al doilea viraj al cursei. Datorită unui start mai bun, Lewis Hamilton a concurat roată la roata în primul viraj cu coechipierul său Nico Rosberg, care plecase din pole position.

În al doilea viraj, britanicul a abordat interiorul, iar impresia iniţială a fost că Rosberg nu a avut de ales decât să iasă uşor pe iarba pentru a evita un contact. Hamilton consideră însă că a fost îndreptăţit să atace acel viraj.

"Nu simt că duelul a fost atât de apropiat. Interiorul este interior, aşa că era virajul meu. Eram foarte, foarte aproape, monopostul era subvirator şi lipsit de aderenţă, aşa că îmi imaginez că Rosberg nu a mai avut pe unde să meargă, dar aşa se întâmplă când eşti pe exterior", a declarat el.

Rosberg: "A trebuit să evit o coliziune"

În replică, Rosberg a admis că Hamilton a avut parte de un start mai bun, însă susţine că a ieşit în decor pentru a evita o coliziune.

"A trebuit să evit o coliziune, dar este dificil de comentat.

Monopostul este în cea mai bună formă şi este păcat că am pierdut la start. A fost o luptă în zona primelor două viraje, iar duelul a devenit foarte apropiat la ieşirea din virajul 2, aşa că a trebuit să cedez şi asta m-a costat cursa. Hamilton a avut un start mai bun. În virajul 2 a avut interirul", a declarat el.

În urma rezultatelor din Japonia, Hamilton s-a distanţat la 48 de puncte în fruntea clasamentului general în faţa lui Rosberg.

Via Autosport, Motorsport

Comentarii (3)

  • Rosberg nu l-a depasit pe h\Hamilton niciodata in 2 ani pr circuit in lupta directa ! mai bine sa aiba grija sa nu ii sufle Vetel locul 2 !
    22 2
  • Nu cumva era o regula ca trebuie sa lasi loc pentru minim latimea unui monopost cand depasesti? adica rosberg nu ar fi trebuit sa fie "impins" in afara pistei. Nu stiu sa se fi eliminat aceasta regula.
    1 4
  • gigi k rai
    Rosberg nu are stofa de campion .Se multumeste la mercedes ca pilot nr 2 ,ca asa prinde podiumul . Nu a avut aproape nici un succes notabil pana in 2013 .Daca ar avea un lotus la dispozitie iar lua Hamilton cel putin un tur de circuit sau chiar si kimi lar depasii la fel , cum a patit massa la 2 tururi
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru