Hamilton, pole position în Abu Dhabi! Bottas pe locul doi, Ferrari pe a doua linie a grilei

de Daniel Popescu
Sambata, 24.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obținut pole position-ul pentru ultima cursă a sezonului și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său, Valtteri Bottas. Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen au ocupat a doua linie a grilei.

Mercedes vrea să încheie cu stil sezonul 2018 al Formulei 1 pentru a sărbători cum se cuvine cucerirea celor două titluri mondiale.

Lewis Hamilton a obținut pole position-ul pe circuitul din Abu Dhabi după ce a fost cronometrat cu 1:34.794 și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său, Valtteri Bottas, care a fost mai lent cu numai două zecimi de secundă.

Rivalii de la Ferrari au fost nevoiți să se mulțumească cu monopolizarea celei de-a două linii a grilei de start prin Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen, aflați la circa o jumătate de secundă de lider.

Între timp, Red Bull Racing a ocupat a treia linie a grilei prin Daniel Ricciardo și Max Verstappen, care au fost urmați de Romain Grosjean și Charles Leclerc. Esteban Ocon și Nico Hulkenberg au completat topul piloților care au ajuns în ultima parte a calificărilor. 

Aflat la ultima sesiune de calificări înainte de retragerea din Formula 1, Fernando Alonso a stabilit doar al 15-lea timp și a fost cel mai lent în a doua parte a calificărilor.

Piloții Toro Rosso și Williams au fost eliminați încă din prima parte a calificărilor, la fel ca și Stoffel Vandoorne de la McLaren.

Ultima cursă de Formula 1 a sezonului 2018 va avea loc duminică cu începere de la ora 15:10.

Abu Dhabi: Rezultate Calificări: 

Comentarii (11)

  • McLaren e ultima masina din competitie. La bataie cu Williams. E dezastru McLaren :)) Dupa acel 2007, cand au furat totul de la Ferrari, au disparut din competitie. Karma, cum spune Alonso.
    Bravo, Leclerc! Abia astept sa vad ce poate intr-un Ferrari. Sper sa aiba un inceput de 2019 fara ordine si fara greseli, sa fie in lupta pentru titlu.
    7 10
  • Aladin
    Ferrari a anuntat ca Vettel va fi pilotul 1 al echipei in 2019..... Good luck Leclerc ....
    5 3
  • @ ferr1- Din ce stiu eu in 2008 cei de la Mclaren au castigat titlul la piloti..Declinul cu adevarat a inceput dupa 2014.P.S Fiti si voi corecti in declaratii ca din cauza asta pierdeti titlurile chiar daca aveti un monopost performant.
    7 1
  • @ ferr1 - In istoria F1 cei de la Ferrari au asteptat 16 ani sa castige un titlu la constructori 1983-1999 si 21 de ani pentru a castiga un titlu la piloti 1979-2000
    7 0
  • pantera
    Ziceau comentatorii la un moment dat in timpul calificarilor ,, Kubica a fost ales pentru ca venea cu un Pachet Financiar..'' asta e defapt F1 de cateva decenii incoace !!! Carevasazica asa se castiga un volan in F1, ai bani esti in echipa X, nu ai bani dar ai talent, Nu Esti Interesant. ,,vormulaunu = bleahh
    5 2
  • Eu sper ca maine Hamilton sa-i cedeze lui Bottas victoria.
    5 1
  • McLaren - Mercedes a câștigat în 2008 titlul la piloți.Frapanta este declarație lui Ron Dennis la început de an "MP4-23 este o evoluţie a lui MP4-22, astfel că nu au avut loc schimbări majore la aspectul maşinii"...iar McLaren a plătit toate amenzile primite de cei implicați în urma furtului de concept Ferrari. Păcat de McLaren,asta înseamnă să recunosti ce ai făcut.
    0 0
  • E destul de trist ca bucuria pe care ti-o aduce un sport, sa fie raul altuia. Ma mir cum de l-a uitat pe Hamilton, ca sa fie "poezia" intreaga, dar sunt sigur ca ii va gasi o karma si astuia, poate nu acum, dar undeva in viitor.
    Pana atunci, 83.
    Sper sa fie o cursa frumoasa maine.
    4 1
  • Toto ar trebui sa-i zica lui Hamilton sa cedeze victoria lui Bottas, cum a facut invers in Rusia. N-as accepta victoria data de Hamilton, decat daca ar zice Toto sa fac asta.
    1 2
  • Pirelli ramane singurul furnizor de pneuri in F 1
    0 0
  • Jenson Button o sa comenteze F1 pentru Sky sports..
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru