Hamilton şi Rosberg aleg alternativ cine pleacă primul de la boxe în calificări

de Daniel Popescu
Marti, 19.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au stabilit la începutul sezonului o strategie inedită prin care decid alternativ cine pleacă primul de la boxe în ultima parte a calificărilor.

Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au adoptat la începutul acestui sezon o strategie inedită pentru a decide care dintre ei pleacă primul de la boxe în ultima parte a calificărilor, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Motorsport.

Astfel, înaintea etapei de debut din Australia, cei doi piloţi ai echipei Mercedes au dat cu banul, iar Rosberg şi-a câştigat dreptul de a ieşi primul pe traseu. Ulterior, cei doi au alternat Marile Premii la care şi-au ales acest privilegiu, iar la Marele Premiu al statului Monaco de la sfârşitul acestei săptămâni va fi rândul lui Hamilton să stabilească acest lucru.

Urmareste Automarket
O astfel de decizie este importantă ca urmare a faptului că un pilot este avantajat să iasă primul pe circuit pentru a avea pistă liberă în turul cronometrat, cu excepţia cazului în care suprafaţa asfaltică se îmbunătăţeşte spre finalul sesiunii.

Mercedes a luat decizia de a utiliza această strategie inedită după controversele din calificările de la Monaco de anul trecut.

La vremea respectivă, Rosberg a ieşit primul pe traseu şi a suferit un accident în urma căruia Hamilton nu a mai avut posibilitatea de a efectua un ultim tur rapid care să-i permită să obţină pole position-ul.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru