Massa confirmă că părăseşte Ferrari. Raikkonen, contract pe un singur sezon?

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa a confirmat marţi seară că va părăsi Ferrari la sfârşitul acestui sezon, în mijlocul speculaţiilor că va fi înlocuit de Kimi Raikkonen, care ar putea semna un contract pe un singur an.

Esential 8 sezoane a concurat Felipe Massa pentru Ferrari
11 este numarul victoriilor obtinute de Massa la Ferrari
Presa internaţională speculează de duminică seară că Ferrari a decis să-l readucă la echipă pe Kimi Raikkonen în locul lui Felipe Massa, un anunţ oficial pe acest subiect fiind aşteptat în cursul zilei de miercuri.

Massa a decis însă să rupă tăcerea şi a confirmat practic revenirea la echipă a fostului său coechipier, după ce a dezvăluit pe reţeaua de socializare Twitter că acesta este ultimul său sezon la Ferrari.

"Începând din 2014 nu voi mai concura pentru Ferrari. Doresc să mulţumesc echipei pentru toate victoriile şi momentele incredibile pe care le-am experimentat împreună. De asemenea, mulţumesc soţiei mele şi întregii familii, fanilor şi sponsorilor mei. De la fiecare dintre voi am primit întotdeauna sprijin. În acest moment vreau să forţez cât mai mult cu Ferrari în cele şapte curse care au mai rămas", a precizat brazilianul.

Începând din 2014 nu voi mai concura pentru Ferrari.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Viitorul lui Massa în Formula 1 a devenit astfel incert, în condiţiile în care singura echipă de top care va avea un loc disponibil va fi Lotus, iar britanicii îl preferă aparent pe germanul Nico Hulkenberg.
Cu toate acestea, Massa îşi propune să concureze pentru o echipă capabilă să-i ofere oportunitatea de a lupta pentru victorii.

"Pentru anul viitor, vreau să găsesc o echipă care să-mi ofere un monopost competitiv cu care să lupt pentru victorii şi pentru campionat, care rămân principalele mele obiective", a adăugat el.

RAIKKONEN: CONTRACT PE UN AN, CU OPŢIUNE PENTRU 2015

Postul britanic de televiziune BBC a dezvăluit că Raikkonen va semna un contract pe un singur sezon cu Ferrari cu opţiune de prelungire pentru 2015.

Anterior, presa a speculat că salariul său va fi de 20 de milioane de euro pe an, urmând să fie susţinut din fondurile de publicitate alocate de bancă spaniolă Santander, sponsorul tradiţional al Ferrari, şi Shell, furnizorul de combustibil al echipei şi unul dintre partenerii săi tradiţionali.

Via Felipe Massa, BBC Sport

Comentarii (17)

  • foarte frumos acuma sa vad cum io da kimi la alonso
    20 18
  • Este foarte bine, pentru toata lumea, inclusiv pentru Felipe Massa. Eu cred ca daca isi va gasi o echipa bunicica (gen Lotus) va avea rezultate mai bune decat a avut cu Ferrari in ultimii ani, ca pilot nr.2. Pentru Ferrari ar fi o miscare extraordinara sa-l aduca inapoi pe Raikkonen. Nu stiu daca Ferrari a avut vreodata doi campioni in echipa. Cu siguranta daca ar fi dupa Alonso l-ar pastra pe Massa sau daca ar fi nevoit sa-l inlocuiasca l-ar inlocui cu Hulk de exemplu. Este foarte interesant cum vor decurge lucrurile daca Raikkonen vine la Ferrari, mai exact care va fi atitudinea lui Alonso.
    14 2
  • Mi-as dori sa mai castige o cursa inainte sa plece de la Ferrari.
    17 0
  • Retorica
    Si uite asa cei care ani la rand au murdarit aici spatiul cu comentarii inepte raman cu buzele umflate si cu creierul golit de "pricepere". Deci Santander va contribui la salariul lui Kimi.Pai cum?Nu Alonso era omul cu banca Santander?Nu trebuia Santander sa se mute la Lotus?Sau nu trebuia cumva Alonso sa santajeze Ferrari cu Santander ca sa n-ajunga Kimi?
    9 8
  • @Retorica , pana la urma urmei totul este marketing si vanzari , Kimi este un brand care se vinde foarte bine , asa ca la niste calcule toata lumea are de castigat , masa putea fi locotenent inca 10 ani , dar nu vindea , kimi trebuie sa se adapteze cu masina intai , eu zic ca pentru inceput (daca semneaza cu ferrari ) alonso o sa-l bata pe kimi dar kimi o sa puncteze ceea ce pentru echipa va fi foarte bine , poate se lupta pentru titlurile constructorilor ....vom vedea
    22 2
  • haihai
    s-au fript italienii cu Kimicale si acum sufla si in iaurt.... Doar un an. Daca vor vrea sa scape de el sa fie mai ieftin procedeul - expirare de contract.
    Pai ce mai vor italienii de la el acum? In primul rand au dubii in ce priveste competitivitatea lui Alonso. Daca Kimi se va divedi mult mai bun, atunci au rezolvat problema la piloti. Daca nu, macar sa ia titlu la constructori.
    11 2
  • @Retorica
    ar vrea Santander sa fie doar Alonso in echipa Ferrari dar nu mai vrea Ferrari. Au pus piciorul in prag. Marca banu si pentru Kimi sau valea ..
    7 3
  • Fan F1
    Santander este sponsor major la Ferrari alaturi de Marlboro (lol care nu exista pe monopost), si alaturi de Shell care este si partener tehnic. Marlboro nu are nici un interes sa apara pe monopost pentru ca oricum sigla noua Ferrari, are legatura cu firma si apare pe toata imbracamintea alaturi de Santander. Santander, a semnat pana in 2016, iar Marlboro pana in 2020, deci Ferrari are macar 2 sponsori destul de seriosi. Banii vin, dar nu exista rezultate si nu cred ca Alonso este cel de blamat. Bine a facut si el cateva greseli dar pana in acest moment masina nu a fost la inaltimea dorintelor. Plus, Alonso n-are cum sa fie atat de prost incat sa nu-si doreasca ca Ferrari sa castige ceva, macar un titlul la constructori. Pana la urma nu se stie niciodata, incep cu un titlu la constructori si incet incet recupereaza si il castiga si pe cel la piloti. Idea este ca Ferrari are nevoie de 2 piloti ca Alonsi si cum clonarea inca nu da rezultate, singura solutie este un pilot la fel de constant ca Alonso care este... Raikonnen zic eu. Si o zic statisticile, o zic managerii si o zice realitatea din teren. Vine Raikonnen la Ferrari, eu zic ca o sa fie win-win si pentru Alonso si pentru Ferrari. Si mai sunt 3-4 ore pana la anunt.
    11 2
  • in sfarsit pleaca massa
    8 1
  • Hmm... pana nu aud anuntul oficial nu cred asta. Ar fi o schimbare majora a politicii echipei. Ce-i drept nu stim clauzele contractuale.

    Daca vine Kimi la Ferrari putem avea un campionat animat de catre cei doi sau un an plin de scandaluri... oricum va fi ingteresant :)
    14 0
  • Daca masina din 2014 e la fel ca celalte din anii anteriori n-au facut nimic, tot pt locul 2 se vor bate, cu sanse mai bune la constructori. Santander a fost sponsor si pentru Hamilton cand era la Mclaren, acum este pt Ferrari si Alonso va fi si pentru Raikkonen. Nimic suspect aici, se folosesc de imaginea acestori piloti si a echipelor pt care concureaza. Dar, daca RedBull nu vor avea o masina perfecta, asa cum o au acum, vor avea mari probleme cu viitoarea linie Ferrari.
    10 0
  • Nimeni nu are o masina perfecta. Judecarea se face RELATIV. Daca celelalte n echipe ar avea masini putin mai bune decar RBR ai spune ca au o jale de masina cu toate ca e vorba de exact aceeasi masina care acum pare perfecta. Se poate sa fie ceva mai buna decat concurenta insa doar atat: putin mai buna. Din pacate au si un pilot foarte bun si atunci ....
    5 1
  • Bietu Kimi , crede ca va fi primul pilot la Scuderia . Nu stiu cum va accepta cand va auzi in casca Kimi:Fernando is faster than you .Oricum daca vor reusi sa nu se anuleze reciproc Ferrari poate visa din nou la titlul pe echipe
    6 1
  • Cea mai tare faza ar fi sa vina Kimi la Ferrari si sa ia campionatul.
    14 0
  • Nici o sansa.
    2 4
  • Oficial: http://formula1.ferrari.com/news/back-kimi
    2 0
  • bine ca a plecat massa.. treebuia de 4 ani facuta miscarea asta..
    a facut lucruri bune la ferrari, dar prea putin.. de cand a avut acel nefericit accident, nu a reusit mai nimic..
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru