McLaren admite că Alonso şi-a pierdut cunoştinţa în accident şi că ar putea rata cursa din Australia

de Daniel Popescu
Joi, 26.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a recunoscut că Fernando Alonso şi-a pierdut cunoştinţa în accidentul de la Barcelona şi admite că nu există o garanţie că va putea concura în Marele Premiu al Australiei.

A existat o perioadă de inconştienţă.

Ron Dennis
CEO McLaren
McLaren a susţinut într-un comunicat de presă că Fernando Alonso nu şi-a pierdut în niciun moment cunoştinţă înainte, în timpul sau după accidentul suferit duminică în testele de la Barcelona.

Cu toate acestea, în cadrul unei conferinţe de presă organizate joi, Ron Dennis, CEO-ul McLaren, a recunoscut pentru prima oară că a existat o perioadă în care pilotul spaniol a fost inconştient. Răspunsul a venit ca urmare a unei întrebări cu privire la cauzele pentru care Alonso a petrecut trei zile în spital în ciuda absenţei oricăror leziuni, aşa cum a informat echipa.

"Pentru că a existat o perioadă de inconştienţă. A fost relativ scurtă. Forţele g ale accidentului au fost semnificativ mai mici în casca sa decât cele din maşină, mai puţin de jumătate. A fost surprinzător că doctorii au vrut să fie atât de precauţi. Au existat zvonuri că nu-şi aminteşte accidentul, dar este normal când eşti zdruncinat în acest fel."

"Aşa cum se întâmplă întotdeauna când apare o potenţială accidentare la cap, a fost sedat pe loc.

În niciun moment al analizelor medicale nu au existat indicii de leziuni la nivelul creierului. Nici nu a avut o contuzie. Din punct de vedere fizic este perfect. A avut simptomele unei contuzii la un moment dat, dar nimic nu arată asta în analize", a declarat britanicul.

▶ Accidentul lui Fernando Alonso în imagini
▶ Video: Simularea accidentului lui Alonso de la Barcelona
▶ McLaren: "Cauza accidentului lui Alonso a fost vântul imprevizibil"

Nu sunt doctor şi vor fi nişte teste medicale organizate de FIA, dar nu văd niciun motiv pentru care nu va reuşi.

Ron Dennis
CEO McLaren
Pe de altă parte, Dennis a lăsat să se înţeleagă că Alonso a devenit incert inclusiv pentru Marele Premiu al Australiei din 15 martie, prima etapă a noului sezon. Britanicul este convins că nu se va ajunge la o astfel de situaţie, însă admite că medicii vor avea ultimul cuvânt.

"Doctorul a spus că dacă vrem să fim cu adevărat sigur şi să-i dăm cea mai bună şansă de a merge în Australia este mai bine să-l odihnim.

Nu vom fi împotriva dorinţei doctorului. Nu văd niciun motiv (n.r  - pentru care Alonso să nu concureze). Nu sunt doctor şi vor fi nişte teste medicale organizate de FIA, dar nu văd niciun motiv pentru care nu va reuşi", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (12)

  • Interesant cum se modifica declaratiile... ca sa fiu ironic ma intreb când vor recunoaste ca explicatia cu vantul este ”praf in ochi”?

    Oricum nu merg bine testele dar se pare care reusesc sa se faca de ras destul de bine... atata marketing si publicitate, atata emulatie pozitiva iar in final masina nu merge, 2 piloti buni stau pe bara iar al treilea are un accident serios despre a carui cauza suntem mintiti.

    Sanatate lui Alonso, capete limpezi inginerilor si mai putin marketing bulls**t !!!
    18 1
  • Daca fac motorul ala sa mearga atunci va fi bine. Deocamdata Honda par a fi complet nepregatiti pentru 2015. Vor testa in curse....
    11 1
  • Si-a pierdut cunostinta??? Care cunostinta frate???
    3 11
  • sper sincer sa concureze,mai e timp destul pina atunci
    7 0
  • @McLaren_Honda: Sa fie un var poate? Sau o ruda indepartata? Cine stie :P
    7 1
  • Alonso a fost inconstient pentru cateva minute, nu-i grav dar puteau s-o spuna de la inceput.
    12 1
  • qwerty
    @AndreiF1, grav ar fi daca ar fi fost inconstient inainte sa intre in zid. Avnd in vedere ca Vettel a zis ca i sa parut ca Alonso a intrat in zid intentionat atunci are sens sa presupunem ca intradevar si-a piedut cunostinta inainte.
    6 0
  • @qwerty Nu poți avea intenție atunci când ești inconștient.
    3 1
  • Sper ca acest accident să nu-i afecteze determinarea cu care atacă fiecare cursă și să-l vedem la fel de decis să dea totul pe pistă. Poate mai decis ca niciodată.
    Forza Alonso!
    6 1
  • qwerty
    @ferr1, bravo! nimic nu-ti scapa
    0 1
  • @qwerty N-am spus-o cu nici o răutate. Nu mă înțelege greșit.
    1 2
  • @McLaren_Honda daca ai frati pe-aici si-ti seamana....nu e grozav.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru