McLaren i-a contactat pe Alonso şi Vettel pentru sezonul 2015

de Daniel Popescu
Marti, 24.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren i-a contactat pe Fernando Alonso şi Sebastian Vettel pentru a le propune un contract pentru sezonul 2015, potrivit presei germane, care susţine că transferul spaniolului nu este imposibil.

Este adevărat că mulţi piloţi ar vrea să concureze pentru McLaren şi suntem într-o poziţie privilegiată, însă nimic nu este decis.

Eric Boullier
Sef McLaren
McLaren este singura echipă de top care are două locuri disponibile pentru sezonul 2015, întrucât contractele lui Jenson Button şi Kevin Magnussen expiră la sfârşitul acestui an.

Potrivit publicaţiei germane Motorsport-Total, britanicii sunt determinaţi să aducă cel puţin un pilot de top care să permită echipei să lupte pentru titlurile mondiale concomitent cu refacerea parteneriatului tehnic cu Honda.

Sursa citată afirmă că McLaren l-a contactat inclusiv pe Sebastian Vettel, care a declinat însă propunerea pentru a rămâne alături de Red Bull Racing. În schimb, echipa are speranţe mai mari de la Fernando Alonso, pilot pentru care şi-a manifestat interesul în mai multe rânduri în ultimul an.

Şeful Eric Boullier nu a confirmat informaţiile, însă a admis că McLaren caută cei mai buni piloţi disponibili pentru sezonul 2015.

"Este adevărat că mulţi piloţi ar vrea să concureze pentru McLaren şi suntem într-o poziţie privilegiată, însă nimic nu este decis. Este prea devreme să vorbim despre viitor, dar este clar că vrem cel mai bun pilot pentru McLaren, pentru că vrem să fim în top", a declarat francezul.

Ferrari neagă prelungirea contractului lui Alonso

Nu ne grăbim să reînnoim contractul cu Alonso.

Sursa anonima
Ferrari
Concomitent cu apariţia noilor speculaţii despre revenirea lui Alonso la McLaren, presa internaţională susţine că Ferrari încearcă să-l convingă pe spaniol să-şi prelungească actualul acord scadent în 2016. Informaţiile au fost însă negate de o sursă anonimă din cadrul Scuderiei.

"Nu ne grăbim să reînnoim contractul cu Alonso. Are contract cu noi până în 2016, ne concentrăm să îmbunătăţim monopostul şi nimic altceva", a precizat sursa.

O plecare a lui Alonso la McLaren ar reprezenta o lovitură pentru Ferrari, mai ales că prestaţiile lui Kimi Raikkonen sunt departe de aşteptările echipei.

Via Motorsport Total, Motorsport

Comentarii (33)

  • @Mircea, ce te faci Mircea? Dar tifosii? E jale mare si la ei
    11 2
  • "McLaren i-a contactat pe Alonso..."

    McLaren a contactat un virus. Virusul Alonso. Boala afecteaza echipele. Echipele infestate se duc incet dar sigur la coada clasamentului. Tratamentul este foarte greu de aplicat si necesita multa multa determinare din partea pacientului intrucat este nevoie sa se lepede de Santander ...

    Partea buna este ca nu poate afecta decat o echipa per sezon. Partea proasta este ca boala recidiveaza uneori (vezi Mclaren) ...
    15 22
  • echipele mari au mania asta de a aduce fosti campioni. Alonso e rasuflat demult iar Vettel nu se descurca pe masinute din astea fara aerodinamica demna de F1. Echipele destepte (RBR) mizeaza pe tineri dornici de afirmare. Asa au castigat cu Vettel si vor castiga si cu Ricci
    12 17
  • F1 din 1990
    Cei de la McLaren probabil se cred intr-o pozitie privilegiata prin prisma sosirii celor de la Honda, dar daca ne uitam putin sunt 3 echipe in afara de AMG cu motoare Mercedes si cel mai greu se descurca tocmai McLaren. Nu motorul face totul, mai sunt MGUK, MGUH, frane, etc, care daca nu sunt integrat bine in sasiu pot crea probleme mari (RBR).
    6 1
  • Offfffffffffff......Nuuuuuuuu...

    Dar daca chiar se adevereste macar sa am satisfactia de a le fura pilotul nr1 celor de la Ferrari.. sper pana la capat ca vine Hamilton...
    trebe sa fac rugaciuni si matanii sa ia Rsoberg titlul....
    8 18
  • Pana la sfarsitul anului si venirea Honda deviza nu va mai fi "We are building an empire" ci va fi "Go Nico for the title"
    5 12
  • Hamilton trebuie sa ia titlul pentru ca e mai bun decat Rosberg.Stai linistit Mircea ca Lewis se va intoarce la Mcclaren peste 2-3 ani
    9 5
  • bernie
    Mircea daca va fi sa vina falcosul la Mclaren iti doresc sa gasesti puterea sa te razboiesti cu turma lui...Roaga-te la Dumnezeu...Give me more power... please God.Pe Kimi nu-l asculta nici Dumnezeu nici aia de la ferrari..Si eu unul am obosit sa ma lupt cu turma falcosului...
    11 6
  • Din acest moment in inima mea nimeni nu va mai avea un loc mai sus decat el: Kevin Magnussen. E bun Hamilton si il vreau la Mclaren deoarece e cel mai talentat, dar pustiul asta m-a cucerit definitiv azi. Mereu va fi febletea mea de acum incolo pentru ceea ce a spus si ce legatura are cu echipa. Venit la MTC in aceasta dimineata a fost primit ca un erou. Vadit emotionat Kevin le-a spus: "Chiar daca nu castigam inca, sa pilotez pentru Mclaren reprezinta visul meu devenit realitate".
    Gata, nu mai am decat un erou. Repet, il vreau pe Hamilton pt ca e cel mai talentat din punct de vedere obiectiv si m-ar salva de cancerul Alonso, dar loialitatea si devotamentul lui Kevin bate orice talent orice valoare.

    P.S. aceasta va fi deviza "Even though we're not winning yet, driving for McLaren remains my dream come true." si nu cu Rosberg campion deoarece Mclaren are deja campionul ei... campionul sufletului Mclaren... Kevin Magnussen...

    Loyalty before value
    7 12
  • @bernie
    Ma voi lupta pentru Kevin Magnussen impotriva turmei falcosului cu fanatism, determinare si abnegatie pana la capat. Am rezerve nelimitate cand e vorba de turma falcosului. Ura este motorul meu.
    10 12
  • Yessssssss!!!!!!!

    1.http://www.gpupdate.net/en/f1-news/312567/mclaren-in-tentative-talks-with-hamilton/

    2. http://www1.skysports.com/f1/news/24181/9359559/mclaren-make-tentative-lewis-hamilton-approach-according-to-reports
    4 7
  • Pare cea mai buna gluma auzita astazii!!!
    6 0
  • Si in presa italiana apar vesti despre contactele intre Hamilton si Mclaren.

    http://www.omnicorse.it/magazine/39277/f1-secondo-inglesi-ron-dennis-vorrebbe-riportare-lewis-hamilton-alla-mclaren
    4 6
  • bernie
    Asa sa faci Mircea. Nu uita cate ironii si umilinte ai indurat atatia ani din partea unora care fac parte din acea turma...De aceea te avertizez...Vezi ca astia nu stiu ce este onoarea fair play-ul sau demnitatea...Te lupti cu fortele raului Mircea..Forta sa fie cu tine Mircea...Si cu Mclaren...Si cu Magnusen
    10 8
  • @Bernie & Mircea

    you should get a room!

    :))))))))
    13 7
  • 1. Vettel a declinat oferta (iese din calcul)
    2. Dincolo de sentimentalisme Alonso ar fio varianta de vis pt McLaren! Dar de ce ar merge acolo atata timp cat britanicii sunt mai slabi decat Ferrari?! Ramane de vazut...
    3. Hamilton ar fi oricand preferat la McLaren in detrimentul lui Alonso! Dar oare ar lasa Lewis cea mai buna masina a momentului (si care se prefigureaza a ramane si sezonul/sezoanele viitoare prin prisma stabilitatii regulamentului) in speranta ca McLaren va reusi un sasiu bun (anul asta pare cel mai prost dintre echipele motorizate de Mercedes) si ca Honda va face un motor cel putin la fel de bun ca Mercedes? Daca va gandi logic nu va pleca: este mai rapid decat Rosberg, chiar de a avut ghinion pana acum, si inca are sanse la campionat... iar de il va pierde anul acesta il poate castiga anul/ anii urmatori! Daca va lua decizii emotionale de moment... va fi necesar/e inca unul sau doua abandonuri tehnice in conditiile in care Rosberg nu va avea nicio problema si va parasi Mercedes! Asa a facut si cand a plecat de la McLaren... (in plus McLaren va trebui sa ilplateasca la nivelul actual sau mai bine...)
    3. Button... are sanse daca nu vor putea aduce Hamilton/ Alonso
    4. Raikkonen... a fost foarte rapid in perioada McLaren si ar putea fi o varianta cel putin de nivelul Button
    5. Hulkenberg... sau un alt pilot tanar... (problema lui Hulkenberg este ca desi e constant si aduna multe puncte sunt curse in care e depasit in performanta pura de Perez... deci pare de nivelul lui Button sau putin peste)
    6. Magnussen probabil va ramane...
    4 1
  • bisturiu
    eu vreau sa mearga Alonso la McLaren chiar de la anul. McLaren nu au atata rabdare ca Ferrari cu el, se scutura repede de el
    6 4
  • Traiasca haterii lui Alonso, ca lui nu-i pasa nici cat negru de zicerile inteligente de-aici :))))- Deci Alonso nu pleaca nicaieri, ramane la Ferrari. Ham poate sa faca ce vrea, a mai fost la Mclaren si a facut din bici rahat. Vad ca la Mercedes face la fel. Cu o masina prea dominanta face ce stie mai bine. Vetel....vai de mama lui.
    6 5
  • mircea@@ lasa l sa vina la mc larren ,sa i dea kevin putina bataie sa vada si el cum e .ca ce l au mai plans dracii in 2007 ,ca e defavorizat ca una ca alta ,dar kimi nu e ?massa nu o fi fost?va spun eu ca daca se duce la o echipa si nu se impaca cu masina nu e pe stilul lui si l bate coechipierul pleaca dupa primul an.Hamilton nu l a batut a fost la egalitate dar era un debutant pe langa marele alonso care a castigat 2 titluri si pe langa ghinionul altora
    6 1
  • @bernie

    Pot sa fiu mai diabolic mai barbar si mai distructiv decat ei... eu sunt fortele raului nu ei...
    7 6
  • mircea calm
    nu are Mclaren bani pentru ALO si VET...calm-mai degraba ambii la FERRARI
    7 1
  • @bernie

    *si mult mai nebun decat ei
    7 5
  • @bernie

    Ei is precum sovieticii... eu precum nemtii.... in WW2
    6 5
  • Cine nu-l vrea pe Alonso, pana la urma valoarea lui e recunoscuta chiar de catre adversari. Nu vb aici de fanii de pe unele site-uri. Sunt fan Mclaren din 1994 si mi l-as dori pe Alonso la echipa din 2015. Chiar si cu Vettel in echipa, Hamilton nu. Sa ramana la Mercedes.
    11 4
  • ovidiu15081982
    Piei Satana Alonso cu tot cu banca ta Santander !!!
    9 13
  • @ Automarket

    De ce stergeti bai comentariile atata timp cat sunt decente, nu jignesc pe nimeni si nu sunt reclama mascata la nimic? Sau poate tocmai de aceea... tolerati ”stilul cocalaristic” de dragul numarului de acceasari si implicit a banilor castigati...
    9 1
  • @mircea calm

    Nu are Mclaren, dar Honda le-a dat un cec in alb sa-l aibe fie pe Alonso fie pe Vettel/Hamilton. Si credema Honda are o forta financiara superioara FIAT sau Ferrari. Iti aduci aminte ce bugete aveau Honda si Toyota prin 2007 si 2008? Peste Ferrari si Mclaren.
    7 2
  • calm Mircea
    cu toata HONDA tot nu au banii echipelor MERCEDES si FERRARI-fara sa fabulam-daca ii cumpara cum zici tu...din ce mai dezvolta masinile?:)))
    4 6
  • pif666
    honda are putere financiara peste mercedes si ferrari? cat de naiv sa fii ca sa spui asemenea tampenii? pai sau retras acum 3 ani cu coada intre picioare !!! si cine ar veni la o echipa vai de mama ei? alonso are cel mai mare salariu+ reclame si bonusuri care il fac dupa tiger woods cel mai bine platit sportiv din lume. ar pleca ca din pusca de la ferrari,dar unde ? ca dupa mercedes restul sunt de duzina. wiliams sau red bull sunt la celasi nivel ca ferrari.
    alonso va concura la ferrari pana la finalul carierrei
    5 2
  • Grigore
    @ovidiu15081982 -esti grozav de binecrescut, prietene :)))
    1 2
  • @pif666

    Oun in engleza informatiile pentru a nu fi acuzat ca inventez sau ca bag de la mine. Asa nu pot fi contestate lucrurile

    By manufacturer
    Rank of manufacturers by production

    Honda pe locul 7: 4,110,857 Total

    Daimler pe 12: 2,195,152 Total

    Fiat pe 13: 2,127, 295 Total

    Pe langa aceste lucruri Honda mai vinde ceva si la asta sunt nr 1 pe glob: " the world's largest manufacturer of internal combustion engines measured by volume, producing more than 14 million internal combustion engines each year."

    Deci unde sunt FIAT si Daimler? :))))))))))
    Impreuan vand un pic peste cifra celor de la Honda :))))))))))))))))))))))))))))))

    Si Toyota si Honda au iesit atunci in 2008 datorita crizei, Daimler a ramas datorita insistentei lui Dieter Zetsche in consiulul de administratie fiind numeroase voci ce au fost pentru a iesi din F1.
    2 0
  • *Pun
    3 0
  • Personal il detest pe Alonso, dar m-as bucura sa vina doar sa va pun cu botul pe labe sa va umilesc luandu-va pilotul favorit.
    Sa vedeti ce o sa va umilesc atunci.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru