McLaren sugerează că are patru variante de piloţi pentru sezonul 2015

de Daniel Popescu
Duminica, 23.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis a sugerat că McLaren va alcătui echipa pentru sezonul 2015 dintre patru piloţi, iar candidatul surpriză ar putea fi Stoffel Vandoorne, care va testa săptămâna viitoare la Abu Dhabi.

Esential 4 este numarul candidatilor dintre care va alege McLaren linia de piloti pentru sezonul 2015
Fernando Alonso a confirmat plecarea de la Ferrari la sfârşitul acestui sezon şi este de aşteptat să semneze un contract multianual cu McLaren, însă echipa britanică a anunţat deja că amână o decizie finală în privinţa liniei de piloţi până cel mai devreme în 1 decembrie.

Motivul este că McLaren nu a lua încă o decizie finală în privinţa coechipierului lui Alonso, iar până acum se ştia că britanicii vor avea de ales între Jenson Button şi Kevin Magnussen.

Totuşi, Ron Dennis, CEO-ul McLaren Group, a dezvăluit într-un interviu pentru postul de televiziune SkySports că există şi un al patrulea candidat. "Voi presupuneţi că există trei piloţi implicaţi în această alegere, dar cred că ar trebui să vă extindeţi imaginaţia la patru", a precizat britanicul.

Cel de-al patrulea candidat la care se referă Dennis ar putea fi Stoffel Vandoorne, unul dintre piloţii sprijiniţi de McLaren.

De altfel, echipa a anunţat sâmbătă seară că belgianul  va testa pentru McLaren în ambele zile ale sesiunii de teste din Abu Dhabi de săptămâna viitoare.

În schimb, directorul de curse Eric Boullier anticipează că Vandoorne va rămâne şi anul viitor în GP2, acolo unde a ocupat locul doi în clasamentul general la sfârşitul acestui sezon. "Vandoorne a avut un an foarte interesant, cu patru pole-uri consecutive, şi s-a dezvoltat mult în acest an. Din păcate a devenit doar vicecampion, dar este dificil să primeşti locul potrivit la momentul potrivit în Formula 1 şi nu cred că asta se va întâmpla anul viitor. Este foarte posibil ca provocarea să fie să rămână în GP2 şi să câştige campionatul", a explicat francezul.

Via SkySports, SkySports

Comentarii (10)

  • Foarte interesant Ron mereu a sprijinit tineri la McLaren, asa a declarat si despre Hamilton cand la adus la McLaren in formula 1 ca la luat doar pentru ca era rapid. Mai bine Vandoorne decat Alonso nu am nimic cu acesta dar faptul ca trebuie sa lasam tinerii batranei sa se retraga. Kevin e inca o speranta se vede ca poate ar trebuii tinut inca la echipa !
    7 5
  • Chestia e că toată lumea se așteaptă ca McLaren să decidă, dar Alonso va fi cel care va face alegerea pilotului nr. 2. Va avea și McLaren pilot nr 1 și nr 2. Nu va veni Alonso să fie tratat la fel ca în 2007.
    11 5
  • mda, asta i-ar mai trebui lui Alonso, sa aibe parte de inca un Hamilton (pilot debutant (mai) rapid) tot la McLaren ..
    4 4
  • ferr 1 are perfecta dreptate, peste tot trebuie sa fie un pilot favorit
    4 0
  • si varianta 5-piloti pe aburi marca HONDA :))
    2 1
  • @ferr1

    Gresesti cu alegerea pilotului. Alonso il vrea pe Button. A lasat clar sa se inteleaga, la fel au afirmat si surse din anturajul sau. Il vrea pe Button, deoarece poate ajuta mult mai mult dezvoltarea motorului+sasiu de-a lungul anului 2015, pe Button il cunoaste, stie ce poate, si stie ca il va domina. Cu Magnussen, este ceva nesigur. Poate fi o mare stea in al 2 an, daca avea masina buna, cum la fel cum poate fi la fel de slab si de mediocru ca tatal sau Jan, iar lui Alonso nu ii arde de pariuri cu un tanar de 22 de ani crescut de Mclaren. Ii provoaca frisoane din 2007, credema. :)
    4 5
  • Oricum McLaren vor "castiga titlul a constructori in acest sezon, cel putin in cursa din Abu Dhabi au fost bestiali tata". Strategia lor de a scoate Red Bull a fost smechera rau, de fapt nici nu-mi dau seama ce tampit a avut ideea asta, dar eh... S-a dus 2014, la cum merg lucrurile la McLaren, nu stiu ce poate face Alonso pentru o echipa care inca nu-si regaseste pulsul. Sincere condoleante pentru McLaren, au nevoie de un manager destept si talentat, care sa stie ce trebuie facut pentru a readuce echipa in lupta pentru titlurile mondiale. Dennis si Boullier, sunt pe langa amandoi, cred ca 2015 o sa fie comic la cum arata lucrurile.
    4 3
  • @dany

    Poti sa crapi de ciuda cat vrei, pe final de sezon Mclaren i-a depasit pe Ferrari in privinta performanei masinii. Asta v-am mai repetat si in anii trecuti, denota o problema foarte mare pentru Ferrari: faptul ca fie nu au mijloacele tehnologice adecvate, fie nu au creierele necesare, fie orice alt motiv, dar pe cat sezonul avanseaza spre final, pur si simplu nu mai pot tine pasul cu ceilalti in dezvoltarea masinii.
    Duelul Mclaren-Ferrari in ultimele 5 curse:
    Japonia - Mclaren
    Rusia - Mclaren
    America - Ferrari
    Brazilia - Mclaren
    Emiratele Unite - Mclaren
    7 5
  • Singurul care crapa de ciuda esti tu pentru ca orice ai spune, lumea tot nu te baga in seama si nu da doi bani pe ce spui tu. Nu inteleg de ce te fute atata grija de ce face Ferrari atata timp cat, nu stiu cum se face, dar termina in fata celor de la McLaren, ceea ce sincer ma oftica. Si evident ca pe tine te oftica si mai rau, esti frustrat de atatia ani... se vede din pacate. 2014 s-a termina si McLaren cu cei mai smecheri ingineri, cel mai bun pilot de pe grila, si cel mai bun motor din acest sezon... a terminat pe locul 5. Evident ca-s ofticat dar nu am crezut niciodata ca se vor bate la titlul atata timp cat vorbesc mult, prost si degeaba. Cam ca tine, din pacate. In rest, sa fim sanatosi, vedem ce-o sa fie in 2015, dar nu am nici o speranta. McLaren au probleme de mult timp si nu au facut nimic sa le rezolve. Tot aduc ingineri, unul mai bun ca altul si totusi, nu exista nici un rezultat, pentru ca nu conteaza cati ingineri aduc ci cum lucreaza acesti ingineri. Si pentru moment... nu vad nici un rezultat, dar daca te-as crede pe tine, se pare ca McLaren a castigat deja ambele titluri in 2014... ceea ce stim amandoi ca nu este asa. Esti deziluzionat, prea multe sperante desarte, dar totusi... in fiecare zi postezi cate un rahat, o alta palma data fanilor McLaren. Cam la asta se reduc comentariile tale, esti un om prea mic si prea insignifiant pentru a intelege ce nu merge la McLaren, si evident, nu esti decat in stare sa aduci injurii si jigniri celor de la Ferrari, care realmente nu conteaza. Ori esti fan McLaren si conteaza ce fac cei de la McLaren, ori esti un tampit care nu scrie decat comentarii anti-Ferrari, care realmente nu au nici un sens si sincer, sunt comice lol.

    2014 s-a terminat, McLaren nu s-a luptat la nici un titlu, curse n-au castigat, personal nu ma intereseaza nici pe ce loc au terminat si nici... cate puncte au castigat. Eu sunt interesat doar daca isi vor dori sa castigle titluri, in rest, ma uit la curse, ii urmaresc si sper. Dar cand vad un tampit ca tine, nu pot decat sa zambesc, din mila probabil. Stiu alti fani McLaren si nici unul nu-i asa de ignorant sau frustrat ca tine. De fapt sunt relaxati, se uita la curse si atata. McLaren nu este viata lor si nici nu vor sa se sinucida daca McLaren nu castiga titlul. Dar tu cam asta pari sa arati si sincer nu-i bine lol. In rest, multa sanatate si poate 2015 o sa-ti aduca mai multa maturitate si cine stie si niste liniste in viata ta. Cat despre McLaren, cine stie, vedem in 2015 ce-o sa fie.
    3 2
  • ovidiu15081982
    sa se hotarasca frate odata cu alba neagra asta...au ajuns in luna decembrie si ei nu s-au hotarat...o mare bataie de joc la adresa lui button...anul trecut si-au batut joc de perez anul trecut acum e randul lui button..merita mult mai mult dupa 5 ani la McLaren...eu ma intreb ce se va intampla cu contractul multianual al lui Alonso daca ia bataie si la anul...se repeta schema din 2007 ???
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru