Presă: Alonso a acceptat un contract pe doi ani cu McLaren

de Daniel Popescu
Luni, 03.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a acceptat să semneze un contract pe două sezoane cu McLaren, iar confirmarea înţelegerii a devenit o simplă formalitate, potrivit BBC, care susţine că echipa este tentată să renunţe la serviciile lui Jenson Button.

Esential 2 ani este durata contractului pe care o va avea Fernando Alonso la McLaren
Negocierile dintre McLaren şi Fernando Alonso sunt pe punctul de a fi finalizate după ce cele două părţi au ajuns la un acord în privinţa duratei contractului.

Potrivit postului de televiziune BBC, Alonso a acceptat în cele din urmă ideea unui contract pe două sezoane cu posibilitate de prelungire pentru al treilea, în ciuda faptului că iniţial intenţiona să schimbe echipe doar pentru anul viitor.

Sursele BBC afirmă că cele două părţi mai au de clarificat doar câteva detalii nesemnificative ale înţelegerii înainte ca aceasta să fie confirmată oficial. Informaţiile vin la numai câteva zile după ce spaniolul afirma că are un plan ambiţios pentru sezonul următor care va fi dezvăluit în curând.

Prin urmare, McLaren trebuie să ia o decizie finală cu privire la coechipierul lui Alonso pentru sezonul 2015, iar BBC afirmă că favorit să-şi păstreze postul este Kevin Magnussen. Chiar dacă are încă probleme cu gestionarea pneurilor, danezul este considerat o soluţie mai bună datorită tinereţii, întrucât Jenson Button se apropie de finalul carierei.

Britanicul este conştient că ar putea rămâne fără loc în Formula 1 şi negociază deja cu Porsche pentru a concura în Campionatul Mondial de Anduranţa.

Via BBC Sport

Comentarii (25)

  • Ferrari
    Contractul nu o sa fie facut public deoarece Honda vrea sa scape si de Button si de Magnussen si in momentul de fata negociaza rezilierea cu Button.....

    https://twitter.com/pitlanetalk
    13 1
  • GGSGSGSG
    SGSSGSG
    1 12
  • @Ferrari

    Nu stiu ce sa zic

    pozitia lui Button e intarit de 4 aspecte

    1. este imaginea Santander din UK, cu venirea lui Alonso Santander va deveni sponsorul principal McLaren Honda (probabil se vor intarce si la culorile consacrate McLaren Alb- Rosu)
    2. Are relatie de durata cu Honda si nevasta/prietena Japoneza (ek a castigat prima cursa penru echipa pur Honda)
    3. putere de imagine in Japonia
    4. experienta, care in primul an este de mare folos pentru Honda

    din pdvd Marketing si experienta Button este alegerea potrivita

    eu cred k Magnussen trece pe pilot de teste pt un an, iar Button isi incheie cariera la sf lui 2015

    dar vom vedea

    Forza Rossa!
    21 3
  • paulie
    Era de asteptat. Din pacate Magnussen cred ca va fi inlocuit, lucru sugerat si de Button. Hamilton la sezonul de debut a fost incomparabil mai bun, chiar daca beneficia de o masina mai buna. Honda vrea un al doilea pilot, de la o echipa rivala poate, care sa adune puncte importante pentru echipa.
    10 2
  • Ferrari
    @Soxy, citeste te rog toate tweet-urile din link-ul meu...... Button negociaza finalizarea contractului si contract cu Porsche...... Nu fac public contractul lui Alonso pentru a nu cere Button prea mult...... Cat despre iubita japoneza..... te asigur ca nu conteaza pentru nimeni, cred ca sunt realisti si pragmatici cei de la Honda..... cat despre Santander UK..... il au pe Alonso care cred ca este o imagine mai buna si mai activa! Vezi numarul de aparitii in public + articole scrise despre Alonso (chiar si tergiversarea asta a facut bine sponsorilor prin numarul mare de aparittii si printr-o expunere mare) si cele scrise despre Button! Parerea mea este ca Alonso are o imagine si o expunere mult mai buna pentru Santander dar nu cred ca vor fi sponsori principali chiar daca se vor intoarce la culorile traditionale!
    5 4
  • drum bun ingamfatule ... o sa ramai in pluton unde ti-e locul ! in sfarsit ,s-au trezit macaronarii si au scapat de un paduche ....
    12 20
  • @Soxy Să înțeleg că tu erai topit după cinematografie când ai văzut că Mădălina Ghenea umbla cu Gerard Butler? :)))) Acum crezi că vor muri japonezii după F1 că Button e cu una de-a lor? Apoi nu văd de ce ar avea Button putere de imagine în Japonia. Oricum Alonso o să atragă toată atenția. Santander va renunța la Button și îl vor promova peste tot pe Alonso. Experiență are destulă Alonso, doar de-aia e adus.
    Eu cred că nu va rămâne nici Button, nici Magnussen. L-aș vrea pe Hulkenberg alături de Alonso. Pe Grosjean sigur nu-l acceptă spaniolul.
    8 6
  • Ferrari
    @... ti-am zis frumos sa mergi la doctor si vad ca nu a mers as aca: marsh dracului la doctor ca esti dement!!!! vezi ca pluton ii operatu de Raikkonen (asta ca sa nu uitam cum a plecat de la Lotus)
    4 11
  • Nu mai vorbiti prostii. Al doilea pilot e Magnussen. Va zic sigur. Ron a lasat sa se inteleaga intr-un interviu in urma cu 2-3 saptamani ca Honda vor pune un pilot (evident Alonso) iar Mclaren alt pilot. Mclaren a decis de mult sa ii mai acorde lui Kevin un an. Linia de piloti va fi Alonso-Magnussen. Se intarzie oficializarea pentru ca Mclaren i-a cerut explicit lui Alonso sa nu faca public pentru ca atunci Button ar fi pus intr-o situatie defavorabila in negocierea contractului cu Porsche.
    11 9
  • mamamia
    MIRCEA....ce batalie v-am dat in AMERICA-FORZA FERRARI
    5 2
  • La fel de sigur cum ne-ai zis că Button câștigă sau McLaren va fi mai bună decât Ferrari în 2014? :))
    Gata, Mircică, cu plânsul după ce te-a zvântat Alonso?
    10 3
  • @ferr1

    We are catching Ferrari...
    Vezi ce a zis si Alonso sa nu va faceti probleme de Williams ca sunt prea departe, sa va faceti probleme ca va prinde Mclaren din urma.
    5 7
  • daniel
    Nu e de bine Mircea
    Cel putin in primul an as miza pe doi piloti cu experienta care stiu ce sa ceara de la mecanici si nu pe unul bun si un aventurier.
    Nu m-a convins deloc Magnussen al vostru. De multe ori parca e total absent din cursa. Daca ajunge Alo linga Jenson poate sa-i dea motivatia englezului ca sa ridice stacheta. Si Jenson e un foarte bun pilot. Nu degeaba are un titlu de campion.
    Eu sint convins ca, ca si pilot Jenson e peste Kevin.
    Honda are nevoie de doi piloti care sa le ofere feedback. Ar putea sa-l puna pe Kevin (mai salbatic din fire) sa piloteze in A1 in cateva curse, sa duca monopostul la limita si sa vada ce se intimpla.
    Dar piloti principali ALo cu But!
    9 1
  • si asta e chestia aia "la care ne asteptam" si "pentru ferrari" pe care o trambita Alonso?
    2 3
  • de obicei adminul alege poze inspirate cu Alonso. Dar cea de data asta le-a intrecut pe toate ... cu mult
    3 2
  • zici ca e Bula al nostru ... dar daca ii adaugi niste coarne (poate ii pune rusoaica) e dracul gol
    3 6
  • Ferrari
    @Soxy, citeste aici: http://www.f1today.net/en/news/fernando-alonso-headed-to-mclaren-on-twoyear-deal
    3 0
  • @daniel Button cam degeaba are un titlul de campion, dacă analizăm puțin situația. Cu mașina aia perfectă din 2009, mai avea puțin și pierdea titlul. Și la McLaren a fost o dezamăgire continuă. Nu înțeleg cum naiba l-au ținut atâția ani, că orice pilot poate învăța să conserve pneurile, cam asta e toată șmecherie cu Button și îi iese pentru că e lent. Nu e nici pe departe un pilot foarte bun. Doar un pilot bun care a avut o mașină foarte bună. Un fel de Rosberg, Vettel. Dintre actualii piloți de pe grilă, singurul care a demonstrat că e foarte bun, dar nu cu o mașină pe măsură, e Alonso. Hamilton anul trecut era o umbră prin pluton. Norocul lui Button e cetățenia. Dacă era vreun mexican, nu apuca 3 sezoane în F1.
    8 9
  • @ferr1

    De aceasi parere sunt si eu cu tine. Jenson nu este un pilot suficient de rapid pentru Mclaren. Nicioadata nu mi-a placut Jenson asta cu adevarat, dar ce sa faca, daca era pilot Mclaren. Trebuia din start sa fie doar locotentent a lui Hamilton, nu sa i se dea nas si sa se dezvolte masina pentru el (in 2012 au risipit resurse importante pentru a face masina pentru el). De aceea il urasc pe WHITMARSH. Il urasc pentru slabiciunea asta a lui pentru Button. Incerca sa le explice celor din consiliul de la Mclaren Group ca Jenson este un pilot la fel de talentat ca si Lewis si ca sa mearga pe mana lui. Il urasc cum a risipit resurse pentru a face masina pe placul lui in loc sa puncteze clar cu Hamilton la titlu in a doua parte a lui 2012. Tot ne spunea in declaratiile de dupa curse "how smart is Jenson" si ca "he really wants to beat his team mate" sau "what a great job did he do". Jenson nu are vlaga, nu are sclipire, nu are structura aia, stofa aia de mare pilot, de pilot ce ii in stare sa scoata totul din masina pana la ultima picatura. El o tine pe a lui cu conservatul pneurilor, dar nici pe aia nu o face bine, nu prea l-am vazut sa faca cu un pit stop mai putin decat concurenta si sa iasa astfel in fata lor.
    Din cauza lui si a lui Whitmarsh a plecat Hamilton :(((
    In loc sa il puna strict locotent si aducator de puncte la constructori a fsot facut mare pilot de Whitmarsh, obligand starul real al echipei sa plece.
    Il ador pe Ron Dennis, el a stiut mereu ca Jenson nu ii ceea ce Mclaren are nevoie si a scapat de el in primul an dupa care a preluat fraiele echipei. Nu putea sa il dea afara anul acesta pt ca doar in 16 ianuarie a preluat controlul, era prea tarziu, dar eram sigur ca nu il va mai tolera pe Button. Super Ron, get him out of Mclaren.

    Sunt intre ciocan si nicovala: pe de o parte Button un pilot mediocru, dar un caracter pozitiv si placut, pe de alta parte Alonso, mega talent, dar un sarpe otravitor care intoxica orice atmosfera si orice echipa si care pana la urma va rupe echipa in doua. Ce sa fac???
    N-am ce face sincer prea multe, decat sa respect hotararea lui Ron si binele lui Mclaren, asa cum am facut-o mereu, si sa ma concentrez mai mult pe noul copil a lui Mclaren => vikingul nostru Kevin Magnussen.
    3 4
  • ferrari
    Mircea, mari csmpioni vor incerca intotdeauna sa isi domine adversarii prin orice mijloace, inclusiv psihologice! Crezi ca sunt piloti dispusi sa piarda un titlu doar pentru a fi un bun prieten cu coechipierul! Crezi ca Hamilton nu il domina psihic pe Rosberg? Daca nu l-ar domina nu ar fi acuma in frrunte!
    0 1
  • @mirciulica ,,, te-ai inecat ca tiganu la mal cu ,,,,alonnso un sarpe otravitor ,,,si eu cred ca te uiti la f1 de un an - doi , pai aratam-i in p--la noastra un campion cu caracter ce dreacu ai in cap ,deocamdata alonso este pt specialistii f1 nr 1 , asa ca laso mai usor si obisnuiestete cu ideea ca o sa-l aveti pe cel mai bun pilot ,,fortzaa rosaa
    4 3
  • @mirciulica
    "stofa aia de pilot sclipitor" e doar in mintea fanilor. Ei pun verdictul asta cu cine vor, de multe ori pentru chestiuni din afara pistei precum carisma, etc. In realitate sunt piloti de varf, aproape la fel de buni, detaliile fac diferenta. De detalii se ocupa echipa ..
    4 1
  • Dovleac Daniel
    Nu poti spune ca nu sunt o categorie de piloti care au cu ce s-au nascut spre deosebire de altii ce trebuie sa munceasca de 2 ori mai mult pentru a putea fi la acelasi nivel. Hamilton de exemplu comparativ cu Button sau Rosberg. Poat fi invins de acetia, dar nici unul nu au acel material rar din care ii facut Hamilton (ca Senna, Schumacher, Fangio, Prost).
    De asta nu se ocupa echipa, cu asta te nasti sau nu te nasti. Dca viata te si aduce si in motor sport si poti sa fructifici aceste sclipiri de talnt cu atat mai bine.
    3 2
  • Ferrari
    Nici sa nu il facem erou al muncii socialiste pe Hamilton, nu de alta dar ii lung drumul pana departe!
    1 3
  • Cred ca aonso o cam da in bara la McLaren. O sa l bata Magnussen de l rupe. Va pati ce a patit Vettel cu Riccardo anu asta.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru