Button negociază cu Porsche semnarea unui contract pentru Le Mans

de Daniel Popescu
Luni, 20.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button este în discuţii cu Porsche pentru a concura în Campionatul Mondial de Anduranţă şi, implicit, în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, dacă McLaren va renunţa la serviciile sale la finalul acestui sezon.

Esential 2010 este anul in care Jenson Button a venit la McLaren
8 victorii a obtinut Jenson Button pentru McLaren incepand din sezonul 2010
7 este locul ocupat de Jenson Button in clasamentul general dupa primele 16 curse ale sezonului
Viitorul lui Jenson Button în Formula 1 este în pericol din cauza faptului că McLaren nu a ajuns încă la un acord final cu Fernando Alonso pentru sezonul 2015.

O astfel de înţelegere va determina McLaren să renunţe fie la serviciile britanicului, fie la cele ale coechipierului său Kevin Magnussen, însă echipa nu a luat încă nicio decizie în privinţa pilotului care ar avea prioritate. În acest context, Richard Goddard, managerul lui Button, a admis că pilotul pe care îl reprezintă este interesat doar de o echipă competitivă.

"Cei de la McLaren nu sunt siguri ce vor face cu linia de piloţi, asta este evident.

Orice echipă care are un loc disponibil şi-ar dori să-l aibă pe Button. Button se concentrează în continuare pe F1, dar vrea să fie doar într-o echipă de top. Aşa că suntem deschişi să discutăm cu oricine", a declarat el.

McLaren este însă singura echipă de top care nu a finalizat linia de piloţi pentru 2015, întrucât se anticipează că Sebastian Vettel va semna cu Ferrari imediat ce Alonso îşi anunţa oficial plecarea.

Prin urmare, Button este interesat să se reorienteze spre Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC) şi a iniţiat deja discuţii cu Porsche, constructor pentru care concurează şi Mark Webber, fost pilot la Red Bull Racing până în 2013. Goddard nu a confirmat discuţiile cu Porsche, însă a admis că WEC este o competiţie atractivă pentru Button.

"Este o competiţie cu multă credibilitate. Button este un pilot competitiv care vrea să concureze. Este prea bun pentru a sta în spatele grilei Formulei 1. Aşa că ori obţine un monopost competitiv în F1, ori pleacă în altă parte", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (8)

  • pt Honda o echipa Alonso - buton ar fi mai benefica decit cu magnu , buton are mai multa experienta si au un respect reciproc ,,ar deveni o echipa redutabila success Honda -McLaren ,,,,,
    21 2
  • Vettel a semnat deja cu Ferrari doar ca nu e facut public acest fapt.
    Alonso este la un pas de McLaren, desi daca mai sta mult pe ganduri incercand sa calareasca doi cai deodata, poate cadea intre ei si sa prinda un loc eventual la Marussia....
    17 9
  • cristi
    Era si timpul sa plece mascariciul asta din F1.
    7 42
  • @jumbo
    Marussia pentru ca nu mai e Minardi sa-si incheie cariera la draga echipa de debut
    9 5
  • button
    Este unul dintre cei mai mari gentilmani pe care F1 i-a avut, pacat ca pleaca. Este un pilot corect si onest si care intotdeauna a vorbit de bine colegul de echipa sau chiar l-a ajutat. Din pacate, el nu este prea rapid, dar destul de constant in evolutii si nu reuseste sa scoata tot ce e mai bun din masina, adica daca masina e mediocra evolutiile sunt cel mult mediocre, daca masina e f buna, castiga campionatul. La Porsche va forma o echipa puternica cu Webber, si poate detroneaza in sfarsit Audi.
    22 4
  • Parerea mea e ca au nevoie de Button. O echipa Button - Alonso ar fi ceva extraordinar pt McLaren. Amandoi au ritm de cursa foarte bun, chiar si cu masini mai slabe. Faptul ca l-au adus pe Alonso e un avantaj pt ei si cred ca va fi si o motivatie in plus pt Button, daca va ramane.
    21 2
  • mobius
    Button ar fi poate coechipierul care ii trebuie lui Alonso, cred ca se inteleg si ce este mai important se respecta. Ar fi oricum mult mai aproape de el (comparativ cu ceilalti coechipieri pe care i-a avut), ceece ar fi benefic pentru echipa. Cred ca daca echipa ar renunta la Button in favoarea lui Magnusen ar fi, cel putin pentru moment, o gresala. Mai intai insa trebuie sa se hotarasca Alonso.
    6 2
  • Button este un baiat bun si un pilot de top, fost campion monfial. Intr-adevar un cuplu Button-Alonso ar fi ok, insa este o problema. Magnussen este adesea mai rapid in performanta pura (chiar daca prin prisma lipsei de experienta aduna puncte mai putine). Insa in 1-2 ani odata ce va acumula experienta Magnussen va aduna si puncte. Ce va face McLaren? Il va pastra pe Button care este o garantie a prezentului si a urmatorilor 2-3 ani sau va merge pe mana lui Magnussen care poate deveni foarte competitiv in viitor?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru