Mercedes neagă că i-a oferit un nou contract lui Hamilton

de Daniel Popescu
Joi, 22.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a negat joi speculaţiile din presă internaţională potrivit cărora i-a oferit lui Lewis Hamilton un nou contract pe trei ani cu un salariu de 20 de milioane de euro pe sezon.

Până acum, nimeni de la Mercedes nu a vorbit cu Hamilton despre bani sau durata contractului..

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Publicaţia italiană Gazzetta dello Sport a relatat recent că Mercedes îi va propune prelungirea pe trei ani a contractului lui Lewis Hamilton scadent la finalul acestui sezon.

Potrivit sursei citate, dublul campion mondial ar fi urmat să fie recompensat cu 20 de milioane de euro pe sezon, însă Niki Lauda, preşedintele Mercedes, a negat joi existenţa unei oferte concrete în acest sens. Potrivit austriacului, Mercedes va începe negocierile cu Hamilton pentru un nou contract la începutul lunii februarie, atunci când va avea loc şi prima sesiune de teste premergătoare noului sezon.

"Am căzut de acord cu el că vom discuta numai când va reveni de la Colorado, în jurul primului test de la Jerez de la începutul lunii februarie. Până acum, nici eu, nici Toto Wolff (n.r - directorul de motorsport Mercedes) şi nimeni altcineva de la Mercedes nu a vorbit cu Hamilton despre bani sau durata contractului.

În plus, are în continuare contract până la sfârşitul sezonului", a declarat el pentru publicaţia austriacă Kronen Zeitung.

Mă deranjează că în acest an nu avem niciun test în căldura din Bahrain, la fel ca anul trecut.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Mercedes, nemulţumită de programarea în Europa a testelor Pe de altă parte, Lauda este nemulţumit de organizarea tuturor sesiunilor de teste în Europa, întrucât în luna februarie temperaturile înregistrate în Spania sunt semnificativ mai mici decât cele pe care le vor întâmpina piloţii în primele curse ale anului din Australia sau Malaysia.

"Toată lumea de la Brackley este stresată. Sunt multe motive de îngrijorare. Mă deranjează că în acest an nu avem niciun test în căldura din Bahrain, la fel ca anul trecut. În Spania, temperaturile sunt prea scăzute în februarie şi apoi mergem direct în căldura de la Melbourne. Nu înţeleg această programare", a explicat el pentru publicaţia Salzburger Nachrichten.

Formula 1 a renunţat la testul din Bahrain cu scopul de a reduce costurile.

Via Motorsport, Motorsport

Comentarii (3)

  • mobius
    Nici eu nu inteleg de ce este suparat, situatia este similara pentru toata lumea.
    7 1
  • Reducerea costurilor nu este altceva de cât eterna gogoriță (de vreo 20-25 de ani) pe care tot o scot la înaintare cretinii de la FIA atunci când nu au la dispoziție un alt argument pentru modificarea regulamentului indiferent dacă este vorba de motoare , teste sau curse!!!
    7 1
  • Cel mai mult imi place limita de 30 de ore/saptamana de wind-tunnel testing si simualrii pe calculator. Oare cat consumau (dupa mintea FIA) calculatoarele alea ca trebuia limtiate?:)))) solutia echipelor: In 2012 Mercedes de exemplu a primit "cadou" de la statul german un super-calculator de 4 milioane de euro care poate rula 6 simularii simultan
    :))

    Oricum ce declara si face FIA e cu tot pe langa ce se intampla. Pe foaie echipele mari au cheltuieli de aprox 300 de milioane pe cand in realitate sumele sunt de N ori mai mari (Din nou exemplul mercedes care se estimeaza ca a cheltuit in jur de 800 de milioane in 3 ani doar pe dezvoltatul motorului sau vezi tactica Ferrari....angajeaza 60 de ingienrii pe alta firma si fac contract de colaborare).
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru