Mercedes primeşte o pedeapsă uşoară în cazul scandalului Pirelli

de Dragoș Băltățeanu
Vineri, 21.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Trbunalul de la Paris a decis: echipa de Formula 1 Mercedes a fost sancţionată cu interzicerea participării la testul cu piloţi juniori de la Silverstone din acest an.

Tribunalul de la Paris care a judecat cazul testului Mercedes-Pirelli a decis că echipa de Formula 1 din Germania va primi o pedeapsă relativ uşoară pentru că  folosit monopostul 2013 în cadrul unui test neautorizat de către FIA. Astfel, s-a decis că Mercedes nu are dreptul să participe la testul cu piloţi juniori ce se va organiza în acest an la Silverstone. Acest verdict a fost comunicat în urma unei audieri ce a durat şapte ore la sediul FIA de la Paris. Mercedes a fost găsită, astfel, vinovată de încălcarea regulamentului. Pirelli a primit doar o mustrare din partea tribunalului internaţional care a soluţionat acest caz. 

Avocatul celor de la Mercedes a declarat că este o soluţie corectă şi că absenţa echipei Mercedes de la testul ce va fi desfăşurat la Silverstone între 17 şi 19 iulie este o pedeapsă potrivită. Costurile procesului vor fi suportate de Mercedes, Pirelli şi FIA. Testul pentru piloţii juniori este rezervat piloţilor ce au participat la maxim două curse în Formula 1.

Monopostul Mercedes ar fi trebuit să fie pilotat în cadrul acestui test de către Sam Bird şi Daniel Juncadella.

foto: Yahoo

Comentarii (17)

  • markusrull
    O decizie justa, pe care o salut!:)
    10 37
  • Ce decizie ipocrita! Mercedes AMG este gasita vinovata si primeste exact pedeapsa la care se astepta. Culmea !
    Acum sa vedem continuarea. In locul celorlalte echipe as face la teste nonstop pana se modifica regulamentul. E o rusine ce s-a intimplat in acest caz.
    45 12
  • sa se apuce si restul echipelor sa testeze 1,000 Km pneurile Pirelli cu actualul monopost zic.....cu asa sanctiune se merita,mai ales pt cei care se lupta pt titlu
    40 7
  • Pablo, eu nu am nici un sentiment vizavi de Mercedes, dar tinand cont de faptul ca un angajat al FIA a dat ok pentru test (chiar daca ulterior FIA a spus ca acceptul unui angajat al sau nu e de ajuns), decizia mi se pare foarte corecta.
    12 26
  • Si ii credem pe cuvant ca ala a trimis un mail? De ce nu au zis de prima data de mail-ul respectiv, l-au platit pe ala sa trimita mail si gata procesul.
    12 6
  • O decizie cu care isi bat joc de restul competitorilor.!
    19 7
  • lagardere_72 nici eu nu am nici un resentiment fata de Mercedes AMG, ba din contra. Insa, mi se pare o ciudatenie sa te bazezi pe tot felul de mailuri. Teoretic un mail poate fi si spart iar de pe el sa trimita altcineva orice document.
    Regulamentul se aplica si nu se discuta. Insa e un alt aspect : in weekendul cursei de la Barcelona echipele care sint motorizate de Ferrari au propus reintroducerea testelor in acest an S-a votat impotriva, printre cei care au votat impotriva au fost RBR si Mercedes. Mercedes au votat impotriva testelor cand ei stiau ca dupa cursa urmeaza sa efectueze un "test privat" (este expresia lui Ross Brawn referitor la test) cu monopostul din 2013. Este lipsa de ... orice vreti voi. Faptele vorbesc de la sine.
    28 7
  • Corect pablo.
    13 3
  • Normal ca au primit o pedeapsa usoara cei de la Mercedes,in detrimentu unei ''corectii'' mai severe,pt ca astfel isi luau jucariile si paraseau marele circ ,ma refer la cei din consilul de administratie de la Mercedes care hotarasc destinele echipei.O bila neagra pt FIA.
    17 3
  • 444 clar lasai pe restu sa se certe ca degeaba se cearta acolo se vorbeste de miliarde nu de lei si stati linistiti ca toate echipele mari fura nu e Mercedes prima isi permit sa faca lucru asta Mosu ala de Berni nu isi permite sa ii arda pe aia de la Mercedes care in ultimi 3 ani au investit cel mai mult si nu va mai contraziceti si va certati ca nu aveti de castigat ca mosu cu toti din F1 fac bani grei pe scandaluri de genul .
    14 1
  • consider ca orice tribunal din lume ar fi dezvaluit hibele unui regulament care permit interpretari si in aceste conditii nu ai cum sa aplici sanctiuni maxime,de aceea a a si dorit Mercedesu sa fie judecata de un tribunal si nu de Comisia de disciplina a forului international
    10 0
  • Cu un regulament aproape legal (Acordul Concorde nu a fost semnat de nimeni iar cel vechi a expirat de ceva timp) FIA are pretentia ca acesta sa fie respectat (lucru care s-a intamplat pana acum) iar acum cand Mercedes a gafat (mai mult sau mai putin intentionat) sanctiunea lor e de tot rasul.Sunt curios ce o sa la faca celor de la RB daca se adevereste ca inca folosesc tractiunea controlata. Razbunarea celor de la RB va fi probabil sa-i inece cu energizante. Oricum lasand gluma la o parte eu in locul celorlalte echipe as testa absolut tot ce se poate testa (cauciucuri,noile motoare V6,elementele aerodinamice de anul viitor etc,etc) iar daca celor de la FIA nu le convine as ameninta cu retragerea echipei din competitie, sa-i vad atunci pe Bernie si pe Jean ce vor face cand isi ia zborul gasca cu ouale de aur.
    4 0
  • nikipercea
    proces corect !!! (eu fan mclaren)
    7 9
  • nikipercea mergi la culcare esti fan somn-nu ai treaba cu F1!
    1 1
  • Sustin in continuare ca Formula 1 sa fie contra-cost la TV. Daca acum era asa, nu as mai fi platit pentru 2014 dupa astfel de mizerii.

    Iubesti un sport, dar cred ca te saturi de el cand vezi astfel de abateri de la regulament. Si problema nu e ca se incalca regulamentul. Bataia de joc e cand trebuie sa-i pedepseasca pe vinovati. De fapt justitia din intreaga lume e la acest nivel. Nu stiu de ce ma asteptam la corectitudine din partea acestui, asa-zis, tribunal FIA, care mi se pare o gluma.

    Iar in Silverstone daca Mercedes va castiga cursa sau se va apropia la vreo cateva secunde de Red Bull si Ferrari, probabil ne vor face sa credem ca au gasit peste noapte solutia magica, precum in Asterix si Obelix.

    Asta e. Nu cred ca Ferrari va recurge la teste pe circuit fara acordul FIA. Au in spate o istorie si o imagine creata de-a lungul unor decenii, nu sunt Mercedes. Caci in fond Mercedes, in afara de motoare, n-a facut mai nimic in F1. De la Red Bull ma astept sa testeze. Insa nu cred ca au vreun circuit :)) Si iarasi se va afla... Pe cand Ferrari are circuit la Maranello, are tot Mugello, unde cu greu va afla cineva ca s-a testat.
    8 6
  • Redbull, din cate stiu eu, au fostul A1 Ring din Austria. Doar ca intrebare - ce conteaza mai mult, imaginea sau titlurile? eu cred ca toate echipele ar testa daca ar avea sansa.
    5 1
  • Asa certativa ca prosti ca mos Berni imparte bani cu aia de la FIA si voi va agitati pt ce poate va pusca corasonu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru