Negocierile lui Alonso cu McLaren, dificile din cauza cerinţelor în privinţa duratei contractului

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso doreşte să semneze un contract pe un singur sezon cu McLaren, în timp ce echipa britanică vrea o înţelegere pentru cel puţin doi ani, potrivit presei finlandeze care afirmă că negocierile dintre cele două părţi sunt dificile.

Esential 1 an este durata contractuala pe care o vrea Fernando Alonso cu McLaren
2 ani este durata minima a contractului pe care vrea sa il semneze McLaren cu Fernando Alonso
Fernando Alonso este pe punctul de a părăsi Ferrari la sfârşitul acestui sezon şi se află în negocieri avansate cu McLaren, însă publicaţia finlandeză Turun Sanomat susţine că discuţiile dintre cele două părţi sunt dificile.

Principala problemă este durata viitorului contract, întrucât Alonso vrea o înţelegere pe un singur sezon, în timp ce McLaren nu acceptă o semnătură pentru mai puţin de doi ani. De altfel, o sursă din cadrul McLaren a confirmat că "nimeni din cadrul echipei" nu ştie încă ce linie de piloţi vor avea britanicii în sezonul următor.

Principala ipoteză este că Alonso vrea un contract pentru un singur an pentru a deveni disponibil în sezonul 2016 în cazul în care Lewis Hamilton nu-şi va prelungi contractul cu Mercedes scadent la finalul anului viitor. În acest fel, el şi-ar putea căuta o altă echipă şi în cazul în care motoarele furnizate de Honda nu vor fi suficient de puternice pentru a-i permite să lupte pentru titlul mondial, aşa cum a speculat şi presa anterior.

Sursa citată afirmă că Alonso a fost luat pe nepregătite de anunţul lui Sebastian Vettel privind plecarea de la Red Bull, întrucât speranţele sale iniţiale vizau o rocadă cu Hamilton de la Mercedes.

De altfel, presa internaţională a speculat la un moment dat că britanicul este pe lista de achiziţii a Scuderiei, însă în cele din urmă a reuşit să-l convingă pe Vettel să se alăture echipei.

Via GMM

Comentarii (61)

  • Alonso si-a dat cu stangul in dreptul, pleaca de la Ferrari la o echipa care probabil nu se va lupta nici macar la podium anul viitor, sta un an pleaca la o echipa care pana in 2016 probabil nu va mai fii chiar asa de puternica, adica pana in 2016 cred ca si Ferrari si McLaren se vor bate pentru victori iar Mercedes va cadea un pic sau cel putin nu va avansa asa de mult. Alonso ajunge la Mercedes in 2016 cand Ferrari si McLaren va fii mai puternica, va fi de rasul lumi.
    21 7
  • Mi-e ca-l vedem pe Alonso la Mercedes din 2015. Mai aveti putina rabdare.
    23 3
  • Mie mi-e, ca-l vedem pe Alonso in 2015 la Mercedes si ca Ferrari vor pune lui Vetel la dispozitie un monopost fiabil si capabil sa lupte ptr. titlu. Atunci sa vezi bagatul unghiei in gat!
    19 10
  • daniel
    Nu lipsa de fiabilitate este problema celor de la Ferrari ci puterea motorului si aerodinamica monopostului. Daca pe linie dreapta nu poti sa atingi viteza maxima a celui din fata ta in ce fel poti sa-l mai depasesti? Eventual in curbe. Dar nici acolo nu sint straluciti.
    Daca nu vor avea acceptul pentru modificare motorului echipele care au motoare Ferrari si Renault nu au nici o sansa cu Merc. Doar daca monopostul are probleme tehnice :)
    13 0
  • Mclaren au echipa noua abia din 2014. Si e una puternica, au adus ingineri de top de la Redbull. Honda vine cu exclusivitatesi cu un motor facut de la zero.
    La ce facilitati au cred ca vor depasi anul viitor Ferrari, iar cu Alonso acolo....vor fi constant cel putin pe podium. E firesc sa-si doreasca un contract multianual cu Alonso. Anul viitor toata lumea va imbunatati nu doar Ferrari.
    8 10
  • alfonso
    ce sa caute motosapa la mercedes, daca vine totusi trebuie sa plece hamulica, deci vise taica
    7 9
  • da pix sau da chix

    Nu pleaca Hamilton de la Mercedes nici in 2016 (cand va lupta pentru al patrulea titlu mondial) asa ca alonsita risca sa maie cu ochii-n soare, batran si nemultumit
    11 14
  • dar stai taica la Ferrari. Uite ca Vettel ti-a dat o sansa sa demonstrezi ce tot te lamentai, ca esti mai bun ca el pe aceeasi masina
    10 10
  • Lauda spune că Alonso a semnat cu McLaren de joi.
    Dacă vine Honda cu un motor puternic, o să avem un sezon foarte interesant în 2016, cu Alonso și Hamilton luptând pentru titlu.
    11 10
  • Va imbatati cu apa rece Mercedes nu va mai domina sezonul viitor asa cum o fac acum, asta e un lucru cert. Poate ca nu va fi o lupta la titlu intre 4 echipe, dar cu siguranta macar una le va pune mai multe probleme decat sezonul asta.
    9 3
  • cica obiectivul Honda e sa aibe motor la fel de bun ca Mercedes. Daca iti fixezi asa obiectiv e clar ca esti in urma. Plus ca Mercedes are deja 1 an de experienta in curse cu sasiu+motor

    Alonso stie asta ... e doar o miscare disperata (ca aia cand a plecat de la McLaren inapoi la Renault) sa nu trebuisaca sa se dueleze cu Vettel pe aceeasi masina. Ar cadea rau de prost daca ar lua bataie dupa ce 4 ani l-a improscat cu rht pe Vettel

    E mai simplu asa, chiar daca i-o trage Button e mai acceptabil decat sa i-o traga Vettel
    6 19
  • Cica, ar mai circula un zvon, cum ca Alonso ar dori sa fie coechipier cu Vettel si nu ar mai dori sa plece de la Ferrari! Daca ii asa ar insemna ca Raikkonen urmeaza sa fie pus din nou pe liber...... Ar fi o varianta extrem de scumpa pentru Ferrari dar si pleacarea lui Alonso se pare ca ii scumpa....... Repet, sunt zvonuri doar! personal as fi incantat de o astfel de echipa...... ar demonstra fiecare exact ce poate!
    20 2
  • La ce declaratii a dat Alonso in interviul de la suzuka, mai degraba asteapta sa dea faliment Marusia SI Caterham si sa fie introdus cel de al treilea monopost. Singu lui sansa sa fie pilot mercedes sau ferrari la anul.
    7 4
  • ovidiu15081982
    Tare mi-e ca Alonso la anul sta pe bara..el vrea un an la McLaren ca in 2016 sa se duca la Mercedes daca Honda e praf...dar Hamilton nu e prost sa plece acum cand are cea mai buna masina si ditamai salariul, va ramane la Mercedes inca 2-3 ani in plus asa ca Alonso sta pe tusa..de unde putea alege orice echipa..el era smecher...dublu campion .. de acum 8 ani.. de atunci doar in 2007 si 2010 a fost aproape de titlu si a pierdut la mustata ..in 2012..discutabil..sau ar mai fi varianta ca Raikkonen sa fie matrasit din nou..rezultate slabe..alea alea..ii dau banul si gata...sunt tare curios cum se termina telenovela rosie !
    2 7
  • Cred că plecarea lui Alonso de la Ferrari e mai scumpă decat cea a lui Raikkonen sau decât aducerea lui Vettel. Apropo, citisem în Forbes, care îi citau pe ăia de la Daily Mail, că Vettel ar urma să primească vreo 50 de mil. de lire de la Ferrari, adică aproximativ 80 de mil. de dolari pe sezon, devenind cel mai bine plătit sportiv din toate timpurile. Ar fi o nebunie totală din partea celor de la Ferrari, care probabil i-ar duce la faliment. A, dacă Vettel luase 4 titluri cu Marussia, atunci făcea toți banii ăștia fără discuții, dar în cazul său... cred că se vor opri pe la vreo 30 de mil. de Euro, aproximativ 40-50 de dolari, cam tot la fel va primi și Alonso la McLaren.
    Rămâne totuși întrebarea - cât trebuie să plătească Ferrari ca să scape de Alonso? Nu cred că Alonso va rămâne la Ferrari, adică italienii nu-l vor mai ține. Probabil el ar fi dispus să mai riște, dar se pare că Marcchione are ideile sale. Bune sau rele, rămâne de văzut. Moment a început cu stângul - scapă de cel mai bun pilot de pe grilă.
    Oriunde va ajunge Alonso sper să aibă mașină ca să se bată pentru titlu. E păcat ca un pilot precum Alonso să stea în pluton cu o mârțoagă Ferrari.
    @91Schumi06 Mercedes se va menține mulți ani la acest nivel, în top. Au cel mai bun motor. Cam greu pentru ceilalți să recupereze diferența de putere. Cu actualul regulament probabil le este imposibil. Cred că Mercedes vor deveni din ce în ce mai puternici.
    10 7
  • zvonul ala e lansat de tine doar asa ca sa-l scoti pe talentos basma curata in perioada asta pana se anunta oficial ca a plecat

    si chiar daca ar fi fost un astfel de zvon. Faptele conteaza
    4 5
  • paradoxul alonsistilor din ultimele saptamani

    1) Alonso nu e dat afara de la Ferrari, pleaca el ca asa vrea si se duce unde vrea, toti il asteapta cu sufletul la gura si milioanele in sacosa

    2) Alonso ar vrea sa ramana sa se lupte cu Vettel dar nu poate pentru ca Marchione are el ideile sale care nu il includ si pe Alonso

    cum s-o dai sa fie bine, damn fetel ai stricat socotelile. Vremuri grele, pana si scuzele sunt greu de gasit. Asta da impas pentru alonsisti ... :)

    Adica in trecut lipseau doar rezultatele dar macar erau scuze din abundenta ahahahah
    4 10
  • @. (Punct) Ce-i cu atata inversunare fata de Alonso? Ce s-a intamplat? De unde atata ura si atatea comentarii doar impotriva lui?
    12 5
  • nu e ura mah, e distractie pe seama unora care o iau prea personal

    slabiciunea atrage pradatorii
    si fanatismul atrage mistocari din astia ca mine
    4 8
  • Hamilton a semnat cu McLaren pentru 2015.
    http://www.f1today.net/en/news/hamilton-signs-for-mclaren-for-2015
    8 1
  • Da, dar tu o iei foarte pesonal. Mult prea personal, asta nu-i misto este ura. Ceva s-a intamplat, ceva ce nu ti-a placut si ti-a declansat un sentiment foarte puternic, iar ura este foarte puternica. Ma gandesca ca ti-a batut favoritul, sau poate venirea la Ferrari nu ti-a fost pe plac. Sau poate altceva, dar ceva de genul asta.

    Iar daca cumva vrei sa spui ca alti fani sunt fanatici, ai pierdut lupta pentru ca faci exact ce spui ca altii fac desi este gresit. Orice postezi are legatura numai cu Alonso si doar pe el il jignesti. Asta nu inseamna ca te disterzi ci exact oposul, ceva te toaca, incet. Asa incepe ura, de fapt, invidie, mai multa invidie, dupa care... se instaureaza ura. Mai departe nu conteaza, nu iese nimic bun din asta.

    Si sunt fani ai lui Alonso in care dai si pe care ii lovesti fara sa te gandesti ca de fapt nici unul dintre ei sau Alonso are avea vreo vina.
    17 2
  • Lol@ automarket, chiar sunteti grozavi! banuiesc ca voi sunteti ".", "..." si mircea pentru ca altfel nu inteleg de ce nu le stergeti niciodata elucubratiile cretine dar stergeti intotdeauna posturile celor care le dau replica! Dupa ce ca sunteti in urma cu stirile si cu limba romana mai dati dovada si de favoritisme imbecile...... astazi ati pierdut un cititor, ramaneti de va iubiti cu imbecilii vostrii dragi!
    13 1
  • Daca McLaren il ia pe Hamilton, atunci eu unul prevad formatia Alonso - Rosberg la Mercedes.
    10 1
  • @Jugaru Gabi

    alt Blog/news portal pe twitter l-a pus deja pe Alonso in McLaren

    https://twitter.com/F1PaddockPass

    sa asteptam anunturile oficiale

    dar parerea mea este:

    MB ramane cu Nico si Ham
    Ferrari Vettel + Kimi
    McLaren Alonso + Romain Grosjean
    5 1
  • Pikachu F1
    @JugaruGabi: Alonso intr-un monopost Mercedes... nici nu vreau sa ma gandesc ce sanse are la titlu din 2015... dar este o oportunitate buna si daca se tine de treaba, are toate sansele sa castige un nou titlul. Poate sa fie ultima sansa pentru el, sa vedem cum o joaca!
    4 1
  • Ce replica dai tu Sheitane???
    Ma faci sa rad. Auzi la el obraznicie. El saracu da replica pe acolo prin Siria si Irak cu Statul lui Islamic. Ii arde de arabi si de musulmani. Au batut alizeele dinspre Ecuator spre Europa civlizatoare si ne-a adus un maimutoi care sare si danseaza ca un mascarici.

    Si nu uita Sheitane... at Mclaren... with Ron... we are building an empire... the emipire than will crumble all the islamic world.
    2 14
  • @Soxy, tot f1today a spus si de plecarea lui Vettel la Ferrari... Tind sa ii cred.
    3 1
  • duduie Mda, in postul ala nici macar nu faceam referire la Alonso direct. Erau vizati fanii lui si mai exact aburelile lor

    personal o ia ala care zice "boule" adica probabil tot tu
    0 8
  • De nu stiu cati ani tot construiti la imperiul vostru si tot groapa de gunoi de la glina ramane! Momentan motorul vostru Honda are cam 450-480 de CP, daca il folosesc o singura cursa plus niste antrenamente urca la 500.......
    6 0
  • Hamilton a semnat cu McLaren? Pe bune? wawww, e din ce in ce mai bine. Mor de ras. Acum Alonso fie da de Hamilton la McLaren, fie da de Vettel la Ferrari fie da de Rosberg la Mercedes. E foarte riscanta pentru el oricare din cele trei variante. Altfel valea la Lotus sau la Williams dupa Massa

    ps: postarile mele care nu au fost sterse (adica toate :) ) sunt la vedere. Unde e motivul ala pentru care ar trebui sterse? E despre F1, este despre transferuri. Ca pui la indoiala valoarea unui pilot de pe grila nu e un motiv de sters postarea mai baieti ..
    2 8
  • @.
    Alonso nu are loc la Williams: s-au semnat deja contracte cu ambii piloti. In cazul in care nu ramane la Ferrari, nu se duce la McLaren si nici la Merc, Lotus e singura solutie pe care o mai are.
    2 1
  • Alonso cu Mercedes omoară campionatul.
    9 3
  • @soxy
    de ce Grosjean la Mclaren?
    Daca chiar e vorba de Grosjean, Alonso pleaca sigur acolo. Cu Grosjean a mai fost coechipier si l-a batut usor, se incadreaza in tipul ala de coechipier care ii trebuie lui. Decat masina neperformanta la Ferrari si coechipier Vettel, mai bine masina neperformanta la McLaren si coechipier Grosjean. Dupa care se poate retrage fara sa dea piept si cu un pilot puternic si poate apoi sa ne cante fanii lui balada cu cel mai fat frumos fara de cal (masina)
    0 6
  • *pot
    0 3
  • despre Grosjean la McLaren

    conform surselor SkyF1 Eric Bouiler il vrea la McLaren si el s-a saturat de Lotus

    Ron Denis va decide daca Van Dorme vine in locul lui Magnussen sau Grosjean

    nu il subestimati pe Grosjean, ce poate Ricci cu RB10 probabil ar putea si el
    8 1
  • Uite-l.... Uite-l... Uite-l cum sare!!!!!!!! Gata, STOP CADRU L-AM PRINS LA 8.10.2015, 15:34...ii clar el ii... a evadat din cusca.... sare si danseaza ca in Africa.
    3 7
  • *8.10.2014
    2 7
  • Mircea, zi si pi limba noastra bre ce tot indrugi acolo
    3 1
  • e, acu dupa ce ai corectat anul am inteles ceva
    2 1
  • da' nu-i chiar asa de rau, au mai fost masini de F1 in istorie cu 480 de cai. Ar putea fi masina de retragere a lui Alonso din F1, gusta si el putina istorie inainte sa plece
    2 5
  • @Mclare_Mircea_1984: Ai ceva si impotriva africanilor sau doar a negrilor? Ca vad ca o dai ba cu arabii ba cu africanii... prea multa discrminare, bea niste apa rece.
    5 0
  • mircea ii cu gandul permanent la 2015, d'aia nu poate sa scrie din prima corect 2014. In 2015 va fi cu gandul la trecut, cand se luptau Alonso cu Hamilton pentru titlu la McLaren nu pentru ultima bucata de slanina ca in 2015
    1 0
  • @Jugaru
    tu nu citesti stirile de pe Automaket? Alonso se duce unde vrea muschiu lui pe salar fara numar
    3 3
  • @ .

    Nu am nimic cu negrii din moment ce am tinut cu Hamilton. Dovada mai evidenta nu cred ca exista. Dar nick name-ul acestui tip este de rezonanta musulmana si de aceea il bomabardez cu partea asta. Il trimit in aria lui geografica in spatiul sau natural. Pe langa asta priveste ce poza are la profil, cu ceva maimutoi rahitic ce tot zboara in sus. Deci asociaza Nordul Africii cu poza lui si iti da rezultatul.
    1 9
  • @Baietii veseli antiAlonso: Sunteti ofticati ca l-a batut de l-a lesinat pe Kimisor? Ei bine, la fel se va intampla si cu Vettel sau Ham daca vor fi in aceeasi echipa. Pe Vettel fetita pangaciasa l-a speriat Rici si si-a luat talpasita de la echipa de suc. Nu vedeti ca nu sunteti in stare de nimic? Anul trecut il ridicati in slavi pe Kimi cum ca-l face praf pe Alo samd..Acum de ce nu mai ziceti nimic? Tot sperati si visati la un rival pe masura lui Alonso...dar nu se arata deloc.
    11 7
  • @Mircea

    tot Sheitan a postat folosind nickname-ul . acolo la 16: 01
    E fostul Bishuc. E si fosta ... Simona ... deci nu incerca sa il/o intelegi
    2 4
  • gigica, pai uite ca Vettel vrea sa se arate dar nu mai vrea Alonso. Isi lasa jucariile si pleaca
    3 6
  • @ .

    Serios el ii toti aia de care ai zis tu?
    2 4
  • @Punc nesemnificatic: Cine a anuntat primul ca pleaca de la echipa? Alonso! Si Vettel hopa si el ca doar se saturase de Riciardo. Vetel mai bine ia bataie de la Kimi decat de la amaratul ala venit de la Toro rosso
    5 6
  • Mircea, el este toti aia de care m-am prins eu; poate ca mai sunt si altii, dar ii e din ce in ce mai greu sa se ascunda sub un nou cont

    @gigi, Vettel a semnat!! Alonso inca nu a plecat. Ramane deci de vazut, va pleca?
    2 4
  • Punc si virgula - Vettel a semnat stiind ca pleaca Alonso.
    5 2
  • Sper sa ia Alonso teapa si sa ramana cu ochii in soare
    3 7
  • Mc Laren va regreta amarnic aducerea in echipa aacestiu cretin gonflat ! Pentru ce ce imi vor da *minusuri* , ii rog sa pastreze aceasta postare inca 3 ani ....
    5 8
  • Vettel de multa vreme a contactat Ferrari ca sa obtina un contract cu ei. Apoi s-a racit relatia cu Alonso
    4 1
  • http://www.automarket.ro/formula1/pres-vettel-a-fost-cel-care-a-iniiat-negocierile-pentru-a-semna-cu-ferrari-58266.html

    Se hataraste si Alonso acum can a aflat ca vine Vettel. Altfel ii mai tinea pe aia de la McLaren cu nehotararea lui de fata mare. Nici nu mai conteaza ca motorul Honda e in urma cu dezvoltarea

    ca d'aia nu au credibilitate astia ca Alonso. A behait 5 ani ca are Vettel nu stiu ce masina si acum cand are sansa sa demonstreze pe pista de la egalla egal o da cotita. E mai mare gura de el
    7 5
  • daniel
    wow
    Cata inversunare pe aici. Auzi expresie : "cretin gonflat" :))
    Don't hate the player, hate the game!

    O gramada de discutii pentru nimic!
    Ca place, ca nu, Alonso e unul dintre cei mai buni piloti actuali de pe grila. Ca nu e cel mai "om" asta e cu totul alta discutie. Dar de condus monoposturi STIE! Nu degeaba este respectat in F1.
    13 5
  • @Dead
    ai vazut tu ceva, posibil sa fie asa. Poate vei vrea sa vezi si elementul comun in toate cazurile alea de lipsa de performanta pe care le-ai enumerat. Da, tot tu ai precizat si elementul comun, Alonso. Bai frate ce ghinion, peste tot pe unde a mers si va merge nu are masina ... pfai
    4 7
  • ctlnmihai
    O altă ipoteză este exprimată de Maurice Hamilton -- Could Alonso and Vettel pair up in a McLaren dream team next year? @MauriceHamilton has a theory - http://www.espnf1.com/blogs/motorsport/story/178623.html … #F1
    0 0
  • Andrei
    @Gigi

    Sa nu uitam ca Alonso a plecat de la McLaren dupa 1 in conditiile in care aveau cel mai bun monopost. Daca Alonso nu a reusit sa il bata pe Hamilton in sezonul lui de debut, nu cred ca poate sa o faca acum.
    1 2
  • @Andrei - Ham acum daca vine la Mclaren, nu va mai avea toata echipa de partea lui. I-a tradat odata si echipa nu-i va mai oferi totul pe tava. Va fi la egalitate cu Alonso si atunci sa-l vedem. Mai multa pica ii poate purta echipa lui Ham decat lui Alonso. Ham a fost copilul lor de suflet crescut de la 12 ani..au investit in el si Ham a ales Mercedes fiind combinat de babalacul de Lauda. Acum il privesc cu alti ochii..Cat despre Alonso? Toata lumea stie ce poama este, caracter josnic dar pilot foarte bun...iar F1 nu este site de matrimoniale unde sa-ti etalezi abilitatile sufletesti ci doar pe cele de pilotaj. Restul nu conteaza.
    1 0
  • Andrei
    @Gigi

    Hamilton nu pleaca de la Mercedes la McLaren in situatia actuala. Mai bine sa ai un coechiper dificil dar sa te lupti pentru titlu decat sa ai un coechipier linistit dar sa va luptati pentru locurile 5-6.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru