Noul monopost McLaren ar putea fi lansat în 25 ianuarie vopsit integral în portocaliu

de Daniel Popescu
Marti, 24.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren va lansa noul monopost pentru sezonul 2014 în 25 ianuarie, iar acesta ar putea fi vopsit integral în portocaliu ca urmare a pierderii sponsorului principal, potrivit unor informaţii din presa italiană.

Avem multe contracte de sponsorizate încheiate pentru sezonul 2014.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
Sezonul lansărilor noilor monoposturi pentru sezonul 2014 al Formulei 1 va începe teoretic mai devreme decât în ultimii ani, ca urmare a faptului că prima sesiune de teste va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie.

Până în prezent, nicio echipă nu a dezvăluit oficial data lansării, însă publicaţia italiană Omnicorse susţine că McLaren va dezveli noul monopost MP4-29 în 25 ianuarie.

Marea surpriză ar putea fi însă de altă natură: sursa citată afirmă că McLaren analizează posibilitatea ca monopostul să fie vopsit integral în portocaliu cu ocazia lansării, iar britanicii iau în calcul această variantă întrucât contractul de sponsorizare cu Vodafone s-a încheiat la sfârşitul sezonului 2013.

Chiar dacă informaţiile se vor confirma, nu este clar dacă McLaren va menţine culoarea portocalie pe monopost şi pe parcursul sezonului.

MCLAREN AR REVENI LA RĂDĂCINI

Esential 4 sezoane a utilizat McLaren culoarea portocalie pentru monopost in perioada 1968-1971
McLaren a utilizat în primii doi ani de existenţă în Formula 1 culorile alb şi verde, însă monopostul a fost predominant portocaliu în perioada 1968-1971.

Ulterior, McLaren şi-a schimbat culorile în funcţie de numele sponsorilor principali.

În 1972, echipa a trecut la alb datorită contractului de sponsorizare cu producătorul de cosmetice Yardley of London, însă perioada 1974-1996 rămâne cea mai cunoscută din acest punct de vedere: parteneriatul cu Marlboro a însemnat trecerea la culorile roşu şi alb.

McLaren a utilizat pentru prima oară argintiul pe monopost în 1997, atunci când a fost sponsorizată de West, iar această culoare a rămas preponderentă până în prezent, inclusiv după sosirea operatorului de telecomunicaţii Vodafone ca sponsor principal în 2007.

Via Omnicorse

Comentarii (6)

  • contra gica
    pe argintiu au avut cele mai frumoase masini din F1
    1 1
  • klausnake
    Pai oricum "sagetile argintii" au fost totdeauna cei de la Mercedes,nu cei de la McLaren,deci nu cred ca e asa de mare chestie,daca tot exista o echipa Mercedes de cativa anisori in F1.
    10 0
  • McLaren_Honda
    asta e renumele ...WEST McLaren Honda ....din 2015 se va reveni la alb-rosu si punct. pana in 2015 mclaren = agonie
    3 0
  • Is nebuni astia de la Omnicorse. Doar teorii de astea bombastice dau. Am citit tot felul de bazaconii la ei in ultimele luni. Zic ei ceva corect mereu, dar tot infloresc si exagereaza nu inteleg de ce adevarul... M-am tot contrazis cu ei referitor la faptul ca Marcin Budkowski ar fi sau nu ar mai fi Head of Aero la Mclaren Racings. Ei sustin sus si tare ca a fost schimbat, dar este in continuare in functie. Ba mai mult nicaieri in presa sau forumurile internationala nu a fost un zvon macar ca ar urma sa fie schimbat. Tot urmaresc pe linkedin la personalul celor de la Mclaren si Ferrari. Trambitzau in vara ca doi membri din cadrul departamentul CFD de la Mclaren ar fi fost recrutati de Ferrari. Ei in continuare apar ca fiind la Mclaren desi au trecut 5 luni de atunci, si iarasi nici o alta sursa nu vorbea despre asta. Apoi cand Matteo Sansavini de la Ferrari a fost recrutat ca Senior Aerodynamicst in octombrie de Mclaren desi aparea ca deja lucreaza la Mclaren Racing, cei de la Omnicorse numa nu recunosteau. Acuma iarasi cu culoarea portcocaliu. Anul urmator va ramane un Mclaren chrome si doar rosul de la Vodafone va fi inlocuit cu culoarea dominanta a noului sponsor, albastrau daca e SAP sau Gillette sau portocaliu daca va fi GSK.
    10 12
  • cibiistvan
    portcocaliu de dambovita
    0 5
  • mirel_f1
    Mc laren a a vut in ultimii ani cele mai frumoase masinii de f1 si datorita culoarei argintiu cu rosu evident VODAFONE se potriveau ca o manusa
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru