Nurburgring ar putea găzdui toate cursele germane de F1, în detrimentul rivalilor de la Hockenheim

de Daniel Popescu
Joi, 19.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nurburgring negociază semnarea unui nou contract prin care să găzduiască Marele Premiu al Germaniei în perioada 2015-2019. Înţelegerea ar echivala practic cu excluderea circuitului de la Hockenheim din calendarul Formulei 1.

Esential 2019 este anul in care ar urma sa expire urmatorul contract al circuitului de la Nurburgring cu Formula 1
Marele Premiu al Germaniei este găzduit alternativ la Nurburgring şi Hockenheim începând din sezonul 2007, ca urmare a faptului că cele două circuite nu şi-au mai permis să organizeze în fiecare an câte o cursă de Formula 1.

Cumpărarea circuitului de la Nurburgring de către compania germană Capricorn Group în luna martie a acestui an riscă însă să elimine Hockenheim de pe harta Marelui Circ.

Nurburgring a confirmat că negociază cu Bernie Ecclestone semnarea unui nou contract prin care să găzduiască Marele Premiu al Germaniei în fiecare an în perioada 2015-2019. O astfel de înţelegere ar determina practic eliminarea circuitului de la Hockenheim din calendar, mai ales că organizatorii nu-şi permit din punct de vedere financiar să găzduiască anul curse sub o altă titulatura.

Avem un contract şi nu există clauză de reziliere.

Vom avea un Mare Premiu al Germaniei la Hockenheim în 2016 şi 2018.

Georg Seiler
Sef circuit Hockenheim
"M-am întâlnit cu oamenii de la Capricorn, dar trebuie să găsească venituri la nivelul celorlalte curse europene. Întrucât Nurburgring este aproape de Spa-Francorchamps, le-am oferit aceeaşi înţelegere pe care o are Belgia. Nu am nimic împotriva celor de la Hockenheim, dar se pare că nu sunt capabili să ne îndeplinească cerinţele. Pentru a-i ajuta, am încheiat o înţelegere cu condiţii speciale, dar asta nu poate continua la nesfârşit", a declarat Bernie Ecclestone.

Hockenheim are contract pentru a găzdui Marele Premiu al Germaniei şi în 2016 şi 2018, însă Ecclestone susţine că una dintre condiţiile speciale este că înţelegerea va deveni nulă dacă Nurburgring acceptă să organizeze cursa anual.

Informaţia este însă negată de oficialii de la Hockenheim. "Avem un contract şi nu există clauză de reziliere. Vom avea un Mare Premiu al Germaniei la Hockenheim în 2016 şi 2018.

Orice altceva este pură speculaţie", a precizat Georg Seiler, şeful circuitului de la Hockenheim.

Via GMM

Comentarii (8)

  • Pana la urma, decat Hockenheimul castrat, mai bine Nurburgringul intreg, bag sama
    2 0
  • GrosJan
    ambele sunt circuite foarte bune, dar daca ar fi sa aleg as alege Nurburgring. Hockenheim e aproape in plan, Nurburgring urca, coboara. Si da, Hockenheim a fost stricat in 2002 chiar daca au facut asta pentru securitate si spectacol pentru spectatorii de pe circuit.
    1 0
  • ovidiu15081982
    Mi-e dor de Hockenheimul vechi, viteza pura ! Oricum prefer Nurbrugring decat Hockenheimul distrus de Tilke !
    3 0
  • @ovidiu15081982 Atunci cand au distrus Hockenheim am inceput sa renunt la a ma mai uita la F1, era cursa pe care o asteptam an de an, viteza pura, spectacol...... masini mult mai simple si mai eficiente, eghhhhh, ce vremuri......
    1 0
  • GrosJan
    Imi amintesc ca in 2002 am pariat ca face pole Montoya la Hockenheim. Eram sigur ce sa mai, Montoya era deja la al saselea pole iar pe circuitele de viteza era si mai probabil sa faca pole (din cauza motorului BMW ce echipa Williams-ul) si ce circuit era mai de viteza din F1 decat Hockenheim atunci?

    Ma gandeam ca doar daca ploua sau e vreun cutremur pot pierde pariul, altceva nu avea ce sa se intample ...

    Nu aveam internet si informatia circula destul de greu pe atunci si eu oricum vedeam cursa, calificarile si cateodata si antrenamentele si cam atat despre F1. Cand am vazut vineri in antrenamente ca circuitul a fost modificat si cum a fost modificat am stiut ca pariul e pierdut ...
    2 0
  • GrosJan
    Sa mai adaug ca desi Montoya era la al saselea pole (al cincilea consecutiv) , el avea cota foarte buna pentru pole si au am exploatat asta atunci in alte curse. Cotele pentru pole erau stabilite in functie de rezultatul din cursa, iar cursele erau castigate de Schumacher mai ales. Schumacher avea cota foarte mica la pole, aproape 1, dar pole-urile erau luate de Montoya...
    0 0
  • ovidiu15081982
    Eu vreau sa-l bage pe Bernie la bulau, mosul ala ramolit a distrus f1 ! Mi-e dor de motoarele V10 nu rasnitele astea turbo !!
    3 0
  • deci dupa voi e OK schimbul Hock-Nurb...si din partea mea,OK,caci -castrarea -vechiului Hock a fost primul semn de senilizare a lu mos B.E.ceea ce l-a transformat intr-un circuit banal fara personalitate.Nici acum nu se stie daca acel incident cu protestatarul gol din 2001 n-a fost regizat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru