Patru echipe solicită reintroducerea testelor în timpul sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a dezvăluit că patru echipe vor încerca miercuri să reintroducă testele în timpul sezonului, însă britanicii se declară împotriva acestei propuneri.

Esential 4 este numarul echipelor care vor reintroducerea testelor in timpul sezonului
Patru echipe sunt pregătite să iniţieze miercuri o procedură de vot pentru reintroducerea testelor în timpul sezonului, la patru ani de la interzicerea acestora din considerente de costuri. Informaţia a fost dezvăluită de Jonathan Neale, directorul executiv al McLaren, care a refuzat însă să nominalizeze echipele în cauză.

Cel mai probabil, una dintre acestea este Ferrari, în condiţiile în care Scuderia a criticat în permanenţă măsură de interzicere a testelor în timpul sezonului.

"În acest moment, Formula 1 se întreabă din nou ce să facă şi unii fac presiuni pentru reintroducerea testelor. Cred că acum există patru echipe care vor teste pe circuit, dar vom vedea exact miercuri când va exista un vot pe acest subiect. Este evident că, dacă ai un circuit în curtea proprie, vrei să elimini obturaţia şi să împingi piloţii în faţă", a declarat el referindu-se la circuitul de la Fiorano aflat în proprietatea Scuderiei Ferrari.

McLaren se opune însă acestei propuneri, afirmând că a investit bani în dezvoltarea simulatoarelor şi modelelor computerizate şi că o zi de teste poate ajunge cu uşurinţă la costuri de peste 100.000 de euro pe zi.

"Pe parcursul anilor am dezvoltat tehnologia şi măsurile de reducere a costurilor care ne îndepărtează de dependenţa testelor şi avem sprijinul simulărilor desktop şi uneori a simulatoarelor.

Mediul economic este încă precar şi nu văd nimic care să ne readucă testele. Aş fi foarte surprins dacă o echipă ar putea testa pentru mai puţin de 80.000 - 120.000 de euro pe zi în Europa", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (5)

  • Cei de la Mclaren nu au decat sa testeze pe simulatoare daca nu vor sa cheltuie cu testele pe circuit. Este absurd sa ai un sport unde pilotii nu pot sa se antreneze in mod real.
    15 0
  • ba da si 120 000e is bani de te doare in spate... pe ce se duc asa banii?
    6 1
  • Dragomir
    Pentru fani ar fi interesant sa mai aibe 1-2 sesiuni de teste in sezon:)
    12 0
  • Pai ce-ar fi dle.Neale daca nu ati mai iesi deloc pe circuit ? Ar baga toate echipele cei doi piloti in simulatoare, le-ar lega in retea si ar concura pe "desktop". Asa ati reduce cu adevarat costurile! Nu ati mai avea nevoie de mecanici, nu ati mai consuma nici benzina (ati proteja si mediul inconjurator!), nu v-ar mia trebui nici pneuri, etc. Sper sa nu citeasca Bernie ca ne-am ras :)
    20 1
  • Ce a facut dobitocul de Bernie cu F1 tine de domeniul S.F. Pai interzici testele-n timpul sezonului, dar imi faci calendar cu 20 de etape. Unde e reducerea costurilor,plateste Bernie deplasarea echipelor pana-n India sau Coreea?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru