Perez şi Chilton, penalizaţi pe grila de start din Austria

de Daniel Popescu
Marti, 10.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez şi Max Chilton vor fi penalizaţi cu cinci şi, respectiv, trei poziţii pe grila de start în Marele Premiu al Austriei în urma incidentelor în care au fost implicaţi în Canada.

Esential 5 pozitii este pedeapsa primita de Sergio Perez pe grila de start a Marelui Premiu al Canadei
3 este numarul de locuri pe care il va pierde Max Chilton pe grila de start din Austria
Comisarii de cursă de la Marele Premiu al Canadei au aplicat două sancţiuni piloţilor după încheierea etapei. Cea mai importantă este cea primită de Sergio Perez, care va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Austriei.

Pilotul echipei Force India a fost considerat vinovat de producerea accidentului din ultimul tur al cursei din timpul unui duel cu Felipe Massa pentru locul patru.

Potrivit comisarilor, Perez nu ar fi trebuit să-şi schimbe traiectoria în virajul 1, în ciuda faptului că se afla într-un viraj, însă mexicanul afirmă că a vrut doar să-şi apere poziţia. "În ultimul tur îmi apăram poziţia la intrarea în primul viraj când am fost lovit dintr-o dată din spate.

Podiumul era posibil, aşa că sunt dezamăgit de punctele pe care le-am pierdut", a precizat el.

La rândul său, Max Chilton a primit o penalizare de trei poziţii pe grila din Austria după un contact cu coechipierul său Jules Bianchi, care a rezultat în abandonul ambilor piloţi Marussia. Britanicul afirma însă că i-a lăsat suficient spaţiu lui Bianchi pentru a evita producerea unui accident.

"Am avut un start foarte bun. Am ajuns roată la roată în virajul trei şi am frânat într-un punct în care ştiam că pot aborda virajul. Bianchi a frânat mai târziu şi era în faţa mea numai pentru că a frânat târziu. Nu am putut face nimic. Nu voi ceda interiorul doar pentru că este coechipierul meu, ar fi trebuit să mă vadă", a precizat Chilton.

Via FIA

Comentarii (8)

  • bisturiu
    pai cine drq va pune sa mergeti ca nebunii? Stati ca momaia in spate cum face Alonso tot mai des si asteptati sa crape aia din fata.
    17 7
  • JugaruGabi
    Din ce am vazut in inregistrari, si Massa dar si Perez sunt de vina de incident. Asadar, nu trebuiau aplicate sanctiuni, iar accidentul trebuia trecut ca si incident de cursa and game over.
    6 5
  • Perez e vinovat de accident, în loc să stea pe dreapta (pe traiectorie), a făcut spre stînga.
    Massa nu mai putea face nimic, chiar dacă era și un alt pilotse întîmpla la fel.
    7 1
  • GrosJan
    deplasarea aia spre stanga a lui perez

    https://www.youtube.com/watch?v=BObcBrAe-ro

    urmariti onboard cu Perez, ce se vede din afara ca spectator nu spune mare lucru, se vede ca pleaca usor spre stanga dar nu se vede si de ce...
    Ascuultati motorul si urmariti si "inertia" masinii ca sa descoperiti momentul in care incepe sa franeze. Restul a fost de fapt controlarea masinii care a intrat in glisaj usor. Probabil a fost taxat pentru ca nu e prima data cand franeaza tardiv si violent si asta cauzeaza accidente. Plilotii mai si gliseaza, nu e ceva tocmai rar nici in F1, dar de data asta fuse agatat Massa
    4 1
  • JugaruGabi
    O faza asemanatoare a fost si in Spania 2012, cand Schumacher a intrat in spatele lui B. Senna. Atunci Schumacher si-a luat penalizare de 5 locuri pe grila la Monaco si nu Senna care a schimbat directia.

    Nu stiu, deciziile astea post-cursa cu implicatii in etapele urmatoare mi se par niste imbecilitati. E incident de cursa si aia e! Amandoi au iesit din cursa, e deja cea mai mare penalizare posibila.
    5 1
  • Mi se pare imbecila decizia ! Regulamentul sportiv nu prevede ca tu trebuie sa-i lasi trasa libera decat daca te depaseste cu jumatate de masina ! Massa trebuia penalizat ca a plonjat fara sa franeze in viraj "sa-i ia fata" lui Checco Perez . Saracul ...cred ca era extaziat muncise mult sa ajunga pe locul 2 , avea cauciucurile zdrente ! Mie mi se pare ca Massa a gresit si de obicei eu asa stiu ca cine loveste din spate - PLATESTE . In principal nu am inteles de ce l-au penalizat pe cel din fata
    4 7
  • Andrei
    Si eu il consider pe Massa autorul moral!!
    2 7
  • winrar
    cand vetel, ham, kimi, Alonso, etc. intra in viraj cum a vrut massa sa intre, nu m-ai spune nimeni ca au gresit cand au intrat asa in viraj...(cum sa faca asa ceva?)
    Dar cand face si saracu masa o intrare fortata, si se gaseste un dobitoc precum perez sa il blocheze, toata lumea il gaseste vinovat pe saracu massa
    bai massa tata, tot tu esti de vina ca in 2009 ti-ai spart capu... Ce draq cautai tu pe traiectoria obiectului "neidentificat"?
    Massa, esti vinovat ca ingeru si-a pus lol in coada...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru