Pirelli: "Explozia pneului lui Rosberg s-a produs din cauze externe"

de Daniel Popescu
Sambata, 22.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că explozia pneului lui Nico Rosberg în antrenamentele din Belgia a avut o cauză externă, întrucât nu a identificat nicio problemă la integritatea structurală a cauciucurilor.

Nico Rosberg a fost vineri protagonistul unui incident neplăcut în a doua sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Belgiei. Pneul dreapta spate al monopostului Mercedes s-a exfoliat şi a explodat, iar germanul a pierdut controlul volanului şi a evitat un accident major doar datorită norocului.

La capătul unei analize care s-a încheiat abia sâmbătă dimineaţă, Pirelli a anunţat că pneul respectiv nu a avut nicio problemă structurală, motiv pentru care consideră că explozia a fost provocată de un factor extern.

"Nu există niciun semn de probleme cu integritatea structurală a pneului, nici pe alte pneuri folosite de Mercedes, nici pe cauciucurile altor monoposturi. Reluările video arată o problemă la pneul de pe monopostul lui Rosberg care este potrivită cu o tăietură externă în structura pneului. Analiza de calitate a datelor pe alte pneuri nu a arătat nicio anomalie", precizează producătorul italian într-un comunicat de presă.

Rosberg a fost singurul pilot care a înregistrat astfel de probleme pe parcursul celor trei sesiuni de antrenamente libere.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru