Plecarea lui Alonso de la Ferrari întârzie din cauza clauzelor financiare din contract

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rezilierea contractului lui Fernando Alonso cu Ferrari întârzie din cauza clauzelor financiare prin care pilotul spaniol poate obţine despăgubiri de câteva zeci de milioane de euro.

Esential 2016 este anul in care expira contractul lui Fernando Alonso cu Ferrari
Plecarea lui Fernando Alonso de la Ferrari este iminentă după ce informaţia a fost confirmată şi de Luca di Montezemolo, fostul preşedinte al Scuderiei, însă niciuna dintre cele două părţi nu este pregătită să facă un anunţ oficial pe marginea acestui subiect.

Potrivit publicaţiei germane Auto Motor und Sport, cele două părţi se află în plin proces de negociere a modului în care se va face despărţirea.

Sursa citată afirmă că Ferrari va fi nevoită să-i plătească despăgubiri de câteva zeci de milioane de euro pilotului spaniol în cazul în care îi reziliază contractul, în special dacă Alonso nu va ajunge la un acord cu McLaren şi va fi nevoit să facă un an de pauză.

Ferrari consideră însă că nu este corect să plătească o astfel de despăgubire unui pilot care a iniţiat plecarea, motiv pentru care încearcă să ajungă la o înţelegere cu dublul campion mondial.

Astfel, Ferrari încearcă să-l convingă pe Alonso să accepte o despăgubire mai mică decât cea menţionată în prezent în contract.

De cealaltă parte, Alonso nu se grăbeşte să iniţieze rezilierea contractului, mai ales că McLaren este pregătită să aştepte un răspuns final în privinţa contractului multianual pe care l-a propus. Practic, spaniolul a adoptat o tactică prin care este aproape sigur că va primi despăgubiri, întrucât se speculează că Sebastian Vettel a semnat deja un contract cu Ferrari pentru anul viitor.

Via Motorsport

Comentarii (26)

  • qwerty
    Adica Alonso vrea rezilierea contractului si vrea si despagubiri ?
    Sa renunte la despagubiri sau sa-l faca pilot de teste :)))
    22 21
  • daca e vorba de reziliere atunci Alonso nu pleaca pentru ca asa vrea. E dat afara
    19 14
  • afara cu ingamfatul asta care nu a fost in stare sa dezvolte nimic la masina in acesti ani ....
    16 30
  • Hakkinen
    Alonso "s-a dat" singur afara. Il doare cocoasa, nu vrea sa care harbul lui Marchione. Cu sau fara bani tot pleaca. Sa se distreze Vetel de-acum inainte. Daca vine si Audi in F1 Fiat-Ferrari pot sa se retraga de tot din F1.
    24 17
  • fabrica de suc
    Si vine championul din plastic proaspat mototolit de Ricci sa dezvolte monopostul, va fi ceva nemaivazut d-le....La cat a dezvoltat anul asta fara Newey la Red Bull va avea o buna ocazie sa dezvolte cu Maticaci.
    21 18
  • daca Vitelu nu se grabea cu anuntul venirii la FERR cred ca problema era rezolvata de mult , cred Vitelu ii va costa cu mult peste valoarea lui ,asa ca Alonso sigur va cere ceva parai ,de orgoliul cu obraz subtire se tine ,,,ALONSO IA-LE BANII LA BROSCARI ,,,
    21 22
  • alfonso
    Cel mai slab sofer din toate timpurile, cele doua titluri se numesc briatore, bufonul alfonso e un simplu ciupercar.
    20 28
  • Ferrari
    @ss76 despagubirile pe care trebuie sa le plateasca Ferrari sunt de 50.000.000 Euro, are contract valabil pana in 2016 si despagubiri in cazul in care Ferrari nu respecta contractul.... Nu cred ca sunt buni samariteni care sa renunte la 50 mil. Euro!
    10 2
  • mai bine sa ramana la ferrari..
    3 7
  • Stimati domni, formula 1 este pentru iubitorii fenomenului nu pentru frustrati de genul celui care posteaza sub numele de alfonso (si mai sunt si altii) care nu au nimic in comun cu formula 1. Sa arunci sageti otravite unor oameni deosebiti, cu niste abilitati extraordinare, dar evident, cu diferite caractere, este ceva revoltator. Daniel Popescu, tie iti place? Poti citi asa ceva? Eu ma simt jignit de 80% dintre comentarii. Te incanta aceasta incultura crasa vis a vis de un sport extraordinar? Sunt foarte putine comentarii pertinente care analizeaza formula 1 in sine. Ma uit si ne uitam cu toti iubitorii acestui sport si la site-uri din afara. E o placere sa citesti comentariile iubitorilor de F1 de ex pe planetf1. Sa jignesti in halul asta piloti??? Este inacceptabil. Daniel, do something!
    15 6
  • Slabe șanse ca Alonso să stea un an pe bară, și dacă o face va sta cu vreo 50 de mil. de Euro în buzunar. Mai are doi ani de contract+plus cine știe ce clauze în caz de reziliere, adică despăgubiri. Nu cred că Ferrari va alege să-l dea afară și să piardă atâția bani. Dacă Alonso nu ajunge la o înțelegere cu McLaren, va fi sacrificat Raikkonen, e mai ieftin. El mai are 1 an de contract. Mi-ar părea rău de Kimi să aibă aceeași soartă, dar pe de altă parte m-aș bucura, pleacă și el acasă cu vreo 15 mil. Să tot pleci așa acasă...
    13 8
  • lovitura ar fi pt ferr sa ramina alo si vit , sa vezi atunci spectacol , fortzaa rosaa
    12 8
  • pilot Ferrari
    Ferrari trebuie sa ceara despagubiri pentru 2010 si 2012,pentru ca narodul asta a pagubit echipa de 2 titluri mondiale!
    15 18
  • Când vreau să mă amuz intru pe site-ul ăsta ca să citesc comentarii... Pe lângă unii, Mircea pare om serios cu toată țigla pe casă(Vezi Mircică că(da, e cacofonie) ăsta e un compliment) :D
    11 8
  • mobius
    In 2010 si 2012, nu el a pagubit echipa de cele doua titluri mondiale ci cu siguranta invers daca nu cumva au fost alte motive la mijloc. In privinta "coabitarii" cu Vettel se pare ca nu se poate din moment ce, dupa cat se spune Vettel a venit la Ferrari cu conditia sa nu fie coechipier cu Alonso (stie el de ce). Daca Alonso pleaca cu acei bani despre care se vorbeste, ii merita din plin. Ii doresc succes si cu siguranta va avea, oriunde va pleca.
    13 14
  • @pilot Ferrari
    corect
    9 8
  • @mobius
    imi scapa motivele pentru care un cvadruplu campion mondial i-ar fi teama de un dublu ratat mondial,l;e tii doar pentru tine?!
    15 8
  • mobius
    Stimate @mobius se pare ca nu te uiti la F1, altfel cu siguranta nu ti-ar fi scapat nimic. Ai grija se pare ca iti scapa multe.
    6 8
  • Alonso o da la-ntors. Moral e nasol, dar omul isi apara interesul. Dupa ce ca Ferrari nu merge bine in campionat, mai primeste si un bobarnac serios (financiar si juridic) de la Alonso. Nici ca se putea un inceput mai rau pentru Marchione.
    8 1
  • Alonso il vrea pe fetel la micul dejun. Championul cu titlurile lui newey fuge de Ricci și dă de ...Alonso
    5 10
  • Ferrari vor avea din 2015 cel mai artificial campion din toate timpurile. Va fi cu atat mai vizibil cu cat Kimi il va bate REGULAT. Va sta un an doi dupa care D-zeu cu mila.
    9 7
  • Ferrari
    https://twitter.com/pitlanetalk:

    "Sebastian Vettel on his 2015 situation: "It really doesn't depend on me but I hope I can talk soon." #F1 #Formula1"
    3 1
  • A luat-o in barba Vettel. O mareee teapa isi ia daca nu pleaca Alonso. E simplu. Mai ia bataie 1 an de la Ricci si apoi vine la Ferrari
    1 3
  • @mobius
    sarcastic...tousi,multi nu sunt de acord cu subiectivismul comentariilor care le postezi
    2 1
  • Singaporezul
    Se pare ca unor romani care se uita la F1 le scapa esenta sportului:cine iese pe primul loc este castigator.Locul doi este VICEcampion.Alonso nu cred ca va mai iesi campion niciodata,nicaieri,in schimb Vettel cred va mai iesi campion(cu FERRARI).
    0 1
  • Singaporezul
    Cine crede ca locul 2 este mai bun decat locul 1 este pe "invers"!!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru