Presă: Bottas a semnat cu Ferrari pentru 2016 şi îl va înlocui pe Raikkonen

de Daniel Popescu
Vineri, 17.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a plătit 12 milioane de euro în conturile Williams pentru a putea obţine semnătura lui Valtteri Bottas, care îl va înlocui pe Kimi Raikkonen în 2016, anunţă presa italiană.

Esential 12 milioane de euro a platit Ferrari pentru a obtine semnatura lui Valtteri Bottas
Contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari urmează să expire la sfârşitul acestui sezon, iar Scuderia a anunţat recent că nu a luat încă o decizie finală cu privire la posibilitatea de a activa opţiunea pentru sezonul următor.

Publicaţia italiană Corriere dello Sport susţine însă că Ferrari a decis deja să renunţe la serviciile finlandezului în urma rezultatelor modeste înregistrate în sezonul curent.

Scuderia l-a ales drept înlocuitor pe Valtteri Bottas, unul dintre cei mai apreciaţi piloţi de pe grila de start, însă misiunea de a-l recruta a fost complicată de faptul că finlandezul se află sub contract cu Williams pentru 2016. Totuşi, la capătul mai multe şedinţe de negocieri, Williams a acceptat să primească aproximativ 12 milioane de euro pentru a-l ceda prematur pe Bottas.

Informaţia nu va fi însă făcută publică înainte de 31 iulie, atunci când expiră opţiunea Scuderiei Ferrari de a-i prelungi contractul lui Raikkonen.

De altfel, nu este exclus ca noul contract să fie oficializat abia în luna septembrie cu ocazia Marelui Premiu al Italiei.

Raikkonen a afirmat anterior că se va retrage din activitatea competiţională în cazul în care Ferrari nu-i va prelungi contractul pentru 2016.

Via Corriere dello Sport

Comentarii (15)

  • lol daca se adevereste asa ceva, baietii de la Ferrari ne dovedesc inca odata ca sunt tampiti. Sunt gramezi de piloti talentati, plus cativa care erau mai ieftin de adus, iar ei ii vor pe Bottas care nu-l bate nici macar pe Massa, pilotul care din 2009 nu mai reusit sa produca rezultate nici macar cu o masina foarte buna ca Williams-ul de anul trecut. Cat de tampiti, au platit 12 milione pe un pilot care nici macar nu-i in stare sa-si bata coechipierul mai batran cu "100" de ani. Trist dar este evident ca cei de la Ferrari nu sunt deloc interesati de castigarea vre-unui titlu, ci sunt interesati doar de prezenta in curse si nimic altceva. Din pacate, inca odata se vede ca cei de la Ferrari nu nici o strategie clara pentru a castiga ambele titluri puse in joc, si nici nu sunt interesati sa aduca oameni capabili, pacat, dar este treaba lor, pana la urma. De ce sa castige titluri cand pot sa... faca figuratie?
    22 19
  • Incepe sa-mi fie mila de Vettel. Bottas e un pilot puternic ce-l va pune in dificultate.
    20 16
  • I-a plătit lui Raikkonen în 2009 o căruță de bani ca să scape de el, pe urmă anul trecut i-a mai dat ceva bani și lui Alonso ca să scape de el, anul ăsta Ferrari plătește ca să-l aducă pe Bottas. De ce naiba nu l-a promovat pe Marciello, că oricum Bottas nu e vreun fenomen? Pentru Bottas trebuia să fie Ferrari plătită ca să-l aducă, nu invers. Bottas nu va pune probleme nimănui, va primi instrucțiuni să stea în spatele lui Vettel și să nu-l deranjeze. Încă nu pot să înțeleg ce rezultate i-au determinat pe italieni să-l aducă...
    21 9
  • de ce?
    de unde au luato astia ca botas are talent?nu am vazut nimic wow pin acum de la el,mai degraba un Hulkemberg sau Ricciardo decit vodka asta.
    17 12
  • @F1_Red_Fury
    Probabil ultima cursa a fost decisiva, cand Bottas a ascultat ordinele de echipa.
    In felul asta au laut un pilot decent, care sa ii poata tine spatele la Vettel al nevoie. Era de asteptat ca Ferrari sa caute un numar 2...
    19 3
  • serban
    Și eu l-aș fi adus pe Hulk, probabil însă că acolo sunt alte interese.
    23 2
  • De ce nu pe Verstapen?
    Botas este bun, insa nu are aceea nebunie care face diferenta .
    9 10
  • Bottas este un pilot cu ritm bun in cursa insa nu are nebunia si curajul depasirilor.
    13 3
  • daca se adevereste sper ca Hulkenberg sa merga la Williams (desi va fi greu de crezut deoarece Bottas avea salariul mai mic ca Hulkenberg... iar zgarcenia lui Papa Frank e cunoscuta)

    cei ce vb de marciello sau verstappen sunteti amuzanti... ca o echipa amre sa aiba curajuls a aduca un ”no name” ala trebuie sa fie un fenomen in filierele premergatoare, asemenea lui hamilton pana in 2006...

    da si eu cred ca mai nimeriti erau Ricciardo sau Hulkenberg
    10 4
  • ... si eu zic k Hulk era mai bine ...
    presa de specialitate zice ca nu vroiau 2 nemti la echipa ...

    daca se confirma zvonul sau nu ... vedem in August ...

    pana atunci

    Forza Ferrari!!!!
    ne vedem la Hungaroring!!!!

    P.S.

    Cine mai vine?
    bem o bere?
    14 0
  • Cat e pretul pt ziua de 26? Eu pe 25 sunt la o nunta, dar as fugi pana acolo pt cursa :))
    2 0
  • @Darkeys

    eu mi-am luat Silver 1 Sunday dar inca in Martie cu 225 eur

    iti dau link-ul cu site-ul de unde mi-am luat eu

    http://www.mygpticket.com/f1/eng/race/hungaroring_f1/ticket_list

    cel mai ieftin bilet de Duminica este la 33 de eur la zona "verde" fara tribuna
    6 0
  • pif666
    o alegere foarte buna. este cel mai bun pilot din noua generatie.
    citesc comentari despre sainz si verstapen. sunt piloti ok,dar instabili. nu puncteaza in fiecare cursa si asta conteaza.
    ideea este foarte simpla: ferrari are nevoie de un pilot bun care sa fie consecvent si sa aduca puncte cursa de cursa.
    doar nu poate fi cineva naiv care sa creada ca au nevoie de 2 cocosi la ferrari? uitativa la mercedes. isi iau puncte unu altuia. pai daca termina vitelul-de exemplu- in fiecare cursa pe locul 2 sau 3 erea lider la general.
    norocul celor de la mercedes este ca nu sau lovit si sau scos reciproc din cursa . dar atunci cand orice alta echipa va fi langa ei ca performante va incepe si scandalul la mercedes si unul din ei-piloti- va fi indepartat.
    revenind la subiectul principal,mi se pare in sfarsit alegerea ideala luata de ferrari dupa multi ani.
    nici hulkenberg nu erea rau,dar botas este peste el. cel mai important atu al lui: consecventa si obedienta fata de echipa. si asta conteaza.
    va garantez ca daca in 2016 va fi peste vitel ca puncte-desi ma indoiesc ca il poate bate- si in pozitia de a avea prima sansa la titlu ,va fi obligat inclusiv vettel sa il ajute.
    nu am fost fan vettel si nu mi-a placut ca a venit la ferrari,dar este bun neamtul. il preferam pe hamilton-alonso si apoi vettel.
    acum ca fan ferrari,, sunt si fan vettel,si trebuie sa recunosc ca merita sa fie acolo. doar ca uneori seamana cu cristiano ronaldo- un pic cam fetita plagacioasa si paracioasa !
    in fine : bun venit lui botas si sper sa fie alegerea potrivita
    7 6
  • @pif666 - De unde și până unde generație nouă, monșer? Luna viitoare împlinește 26 de ani.
    2 1
  • Problema celor de la ferrari nu o reprezinta linia de piloti ci monopostul..Acest argument este valabil si-n cazul celor de la Mclaren..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru