Presă: Honda va confirma joi revenirea în Formula 1

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va confirma joi că va reveni în Formula 1 ca furnizor de motoare începând din sezonul 2015, potrivit agenţiei Reuters.

În acest moment nu putem spune nimic.

Shigeki Endo
Purtator de cuvant Honda
Presa internaţională speculează de mai mult timp ca Honda este decisă să revină în Formula 1 ca furnizor de motoare pentru McLaren începând din sezonul 2015, iar agenţia de presă Reuters susţine că un anunţ oficial pe marginea acestui subiect va fi făcut în cursul zilei de joi, 16 mai.

Potrivit Reuters, informaţia a fost dezvăluită de două surse apropiate companiei care au refuzat să-şi decline identitatea, însă aceste date au apărut încă din această dimineaţă în publicaţia niponă Asahi.

Un purtător de cuvânt al constructorului japonez nu a dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestor speculaţiilor. "În acest moment nu putem spune nimic", a declarat purtătorul de cuvânt Shigeki Endo.

Se anticipează că primul client al celor de la Honda va fi McLaren, care va mai utiliza motoare Mercedes doar până în sezonul 2014. De asemenea, presa internaţională susţine că Lotus şi Sauber analizează de asemenea posibilitatea de a semna parteneriate cu japonezii.

Prin revenirea în Formula 1, Honda speră să împrumute tehnologie din competiţie şi să crească vânzările de maşini în Asia şi Europa, regiuni în care Marele Circ are o popularitate mai mare.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru