Presă: Red Bull l-a ales pe Ricciardo ca înlocuitor pentru Webber

de Daniel Popescu
Luni, 19.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a decis să-l înlocuiască pe Mark Webber cu Daniel Ricciardo în detrimentul lui Kimi Raikkonen, iar contractul va fi oficializat la Spa-Francorchamps, potrivit presei germane.

Din păcate, nu pot să spun mai mult decât că vom face un anunţ la Spa.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Publicaţia germană Sport Bild susţine că Red Bull Racing a luat o decizie finală cu privire la linia de piloţi pe care o va aborda în sezonul 2014.

Potrivit sursei citate, noul coechipier al lui Sebastian Vettel va fi Daniel Ricciardo, deşi Kimi Raikkonen era considerat principalul favorit să obţină acest post.

Un anunţ oficial pe marginea acestui subiect ar urma să fie făcut cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei de la sfârşitul acestei săptămâni. Oficialii Red Bull Racing au refuzat să comenteze informaţiile, însă consultantul Helmut Marko a admis că un anunţ va fi făcut la Spa-Francorchamps. "Din păcate, nu pot să spun mai mult decât că vom face un anunţ la Spa", a precizat el.

În acest moment nu ne gândim deloc la situaţia de pe piaţa piloţilor. Piloţii nu reprezintă o problemă pentru noi chiar dacă l-am schimba pe Massa.

Purtator de cuvant
Ferrari
Speculaţiile lansate de publicaţia germană vin la numai câteva zile după ce finlandezii de la Ilta-Sanomat au relatat că Raikkonen va concura pentru Ferrari în sezonul 2014 în locul lui Felipe Massa.

Revenirea finlandezului la echipa pentru care a obţinut un titlu mondial în 2007 nu are însă la baza nicio fundaţie solidă, potrivit unui purtător de cuvânt al Scuderiei. "În acest moment nu ne gândim deloc la situaţia de pe piaţa piloţilor.

Piloţii nu reprezintă o problemă pentru noi chiar dacă l-am schimba pe Massa", a precizat el citat de postul britanic de televiziune BBC.

Anterior, presa internaţională a speculat că Massa ar putea fi înlocuit de Nico Hulkenberg (Sauber), Paul di Resta (Force India), Adrian Sutil (Force India) sau chiar Jules Bianchi (Marussia).

Via Motorsport, Motorsport, BBC Sport

Comentarii (7)

  • Alo+Rai
    Kimi la Ferrari langa Fernando. Cel mai tare cuplu de piloti din F1!
    19 15
  • toata presa de specialitate anticipa acest lucru ...
    cred ca Vettel nu a fost complet sincer in declaratii ... o fi zis si el ....
    Ricciardo e mai ok ... mai ieftin ... mai numarul 2 ...
    24 6
  • iceman
    alegerea este logica, face parte din academia de piloti si nu are rost sa mai bage bani in ea daca nu ii folosesc
    20 0
  • La Ferrari este mai credibil ceva de genul:

    Kimi + Hulkenberg sau Bianchi
    Alonso + Hulkenberg sau Bianchi

    o linie de piloti Alonso + Kimi este o utopie care din pacate (mai ales pentru noi fanii Ferrari) nu cred ca se va realiza
    10 6
  • Adrian24
    chestiunea cu doi piloti de top la o echipa e o mare tampenie. niciodata nu se vor intelege si isi vor fura puncte unul altuia, favorizand astfel un al treilea pilot de la o echipa concurenta pe principiul "cand doi se cearta...". poate ca echipa ar avea de castigat in clasamentul constructorilor dar cu greu vor avea un campion mondial.
    10 3
  • Presa de specialitate nu exclude varianta Alonso + Kimi ...

    SkySport spune:

    If Felipe Massa leaves Ferrari...
    Then F1 retirement would surely beckon for the Brazilian and the sport could be looking at an Alonso-Raikkonen dream team in 2014. The terms under which Raikkonen departed the Scuderia in 2009 - including a reputed £20m pay-off - are a significant obstacle to overcome, but after so many barren years, and with Alonso perhaps not as rooted to Maranello as previously thought, it is at least possible to believe Ferrari may be tempted towards considering rehiring the Finn.

    sursa (cititi tot articolul, merita):

    http://www1.skysports.com/formula-1/news/22058/8878372/the-2014-f1-driver-market-what-happens-if
    3 4
  • Decizie corecta de la Red Bull acum e timpul sa astepte ca ferari sa greseasca pentru sezonul urmator
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru