Presă: Sezonul 2014 va avea 21 de curse şi va începe în 2 martie

de Daniel Popescu
Duminica, 09.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sezonul 2014 al Formulei 1 va avea un număr record de 21 de curse prin includerea Rusiei şi a etapei de la New Jersey şi va începe în 2 martie în Bahrain, potrivit presei britanice.

Esential 21 de curse ar urma sa aiba sezonul 2014 al Formulei 1
2 martie este data la care ar urma sa inceapa sezonul 2014 al Formulei 1
FIA nu a anunţat nicio versiune preliminară pentru calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2014, însă postul britanic de televiziune SkySports a intrat în posesia unor informaţii inedite cu privire la negocierile pe care le poartă în prezent Bernie Ecclestone.

Astfel, sezonul 2014 ar urma să înceapă în 2 martie, cu două săptămâni mai devreme decât în mod obişnuit, iar Australia ar urma să renunţe la găzduirea rundei inaugurale în favoarea Bahrainului.

Decizia urmează să fie luată datorită faptului că echipele sunt interesate să aibă o sesiune de teste în Bahrain înainte de startul sezonului şi apoi să participe la cursa din acest stat fără să revine la sediile centrale din Europa. Alegerea Bahrainului ca gazdă pentru o sesiune de teste are loc datorită condiţiilor meteo semnificativ mai bune decât cele caracteristice lunii februarie în Spania.

În plus, echipele sunt pe punctul de a decide organizarea primei sesiuni de teste la sfârşitul lunii ianuarie, pentru a obţine cât mai repede date despre noile motoare turbo V6 de 1.6 litri.

De asemenea, calendarul Formulei 1 de anul viitor ar urma să aibă un număr record de 21 de curse prin adăugarea a două noi curse comparativ cu sezonul 2013: cea din Rusia de pe circuitul de la Soci şi cea americană de la New Jersey, care al cărei debut fost amânat cu un an din cauza unor probleme financiare ale organizatorilor.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru