Testele pentru sezonul 2014 vor începe în luna ianuarie

de Daniel Popescu
Vineri, 26.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Structura sesiunilor de teste se va schimba radical anul viitor pentru evaluarea noilor motoare V6, astfel că prima sesiune va avea loc la finalul lunii ianuarie.

Introducerea noilor motoare V6 de 1.6 litri a determinat echipele şi furnizorii de motoare să regândească complet sesiunile de teste premergătoare sezonului 2014.

Astfel, pregătirile pentru noul sezon vor începe cu o sesiune de teste spre finalul lunii ianuarie, datele cele mai probabile fiind 20 sau 27 ianuarie, iar gazda ar putea fi circuitul de la Jerez din Spania.

Echipele au decis deja să efectueze patru sesiuni de teste în 2014, cu una mai mult decât în acest an, iar două dintre acestea ar putea avea loc pe circuitul din Bahrain pentru a permite o evaluare a monoposturilor şi motoarelor la temperaturi mai ridicate. Totuşi, planificarea depinde în mod decisiv de structura calendarului, întrucât testele în Bahrain vor fi posibile doar dacă această ţară va găzdui prima cursă din sezonul următor.

Urmareste Automarket
"Cel mai important lucru este să le oferim motoarelor şi trenurilor de rulare o rulare eficientă la temperaturi înalte, pentru că altfel s-ar putea să avem probleme în Bahrain sau de pe alt circuit care găzduieşte prima cursă.
Şi nu vrem să se întâmple asta, vrem să evităm"
, a declarat Ross Brawn, şeful Mercedes.

Decalarea testelor spre finalul lunii ianuarie va determina echipele să-şi lanseze mai devreme noile monoposturi pentru sezonul 2014. O alternativă ar fi fost ca echipele să testeze în ianuarie cu monoposturi nefinalizate, însă Rob White, şeful departamentului de motoare al Renault, nu crede în viabilitatea acestei idei.

"Opinia mea este că vom utiliza pentru prima oară noile monoposturi la începutul anului 2014 şi că nu merită să folosim decât monoposturile reale. Dacă încerci să construieşti un monopost intermediar apare efectul de urmărire a propriei urme", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru