Prima versiune a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2014

de Daniel Popescu
Joi, 05.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sezonul 2014 al Formulei 1 este pe punctul de a avea un număr record de 21 de curse datorită introducerii unor Mari Premii în Austria, Rusia şi Mexic.

Esential 21 de curse ar urma sa aiba calendarul Formulei 1 in sezonul 2014
Echipele au primit înaintea Marelui Premiu al Italiei de la sfârşitul acestei săptămâni varianta preliminară a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2014, care a fost obţinută de publicaţia britanică Autosport.

Potrivit acestui calendar neoficial, sezonul 2014 va avea un număr record de 21 de curse, în ciuda nemulţumirilor exprimate de echipe precum McLaren cu privire la extinderea campionatului.

Numărul mare de curse este justificat de includerea în calendar a Austriei, confirmată iniţial pentru 6 iulie, dar mutată în 22 iunie, a Mexicului, care până în urmă cu câteva săptămâni reprezenta doar o dorinţă a lui Bernie Ecclestone, şi a Rusiei, care va găzdui curse pe circuitul din apropiere de Soci.

Conform aşteptărilor, noul sezon va începe în 16 martie cu Marele Premiu al Australiei, iar o altă noutate este mutarea Marelui Premiu al Coreei de Sud în primăvară.

Spania ar urma să găzduiască etapa tradiţională tot pe circuitul de la Barcelona, în timp ce Marele Premiu al Germaniei va reveni anul viitor celor de la Hockenheim, conform principiului rotaţional cu Nurburgring.

Luna noiembrie ar urma să fie rezervată în exclusivitate cursele americane, în ordinea mexis, Statele Unite, Brazilia, astfel că sezonul se va încheia la Interlagos în 30 noiembrie.

Singura etapă care nu va mai face parte din calendar este India.

Iată versiunea preliminară a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2014, cu precizarea că Rusia şi Coreea de Sud nu au îndeplinit încă toate formalităţile:

Data Tara
16 martie Australia
23 martie Malaysia
6 aprilie China
13 aprilie Coreea de Sud
27 aprilie Bahrain
11 mai Spania
25 mai Monaco
8 iunie Canada
22 iunie Austria
6 iulie Marea Britanie
20 iulie Germania
27 iulie Ungaria
24 august Belgia
7 septembrie Italia
21 septembrie Singapore
5 octombrie Japonia
19 octombrie Rusia
26 octombrie Abu Dhabi
9 noiembrie Mexic
16 noiembrie Statele Unite
30 noiembrie Brazilia

Via Autosport

Comentarii (1)

  • ar fi fain sa fie acesta
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru