Raikkonen: "Ferrari trebuie să îmbunătăţească toate zonele monopostului"

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că Ferrari trebuie să îmbunătăţească toate zonele monopostului pentru a putea lupta cu Mercedes pentru titlurile mondiale.

Esential 4 este locul ocupat de Kimi Raikkonen in Marele Premiu al Canadei
72 de puncte a acumulat Kimi Raikkonen in clasamentul general
2 este pozitia Scuderiei Ferrari in clasamentul constructorilor
Ferrari a introdus în Marele Premiu al Canadei primele îmbunătăţiri pentru motor din acest sezon, însă echipa a ratat pentru prima oară prezenţa pe podium în urma unor defecţiuni tehnice suferite de Sebastian Vettel în calificări şi a unei erori comise de Kimi Raikkonen în cursa ca urmare a unor setări agresive pentru motor.

În acest context, Raikkonen consideră că Ferrari trebuie să aducă îmbunătăţiri în toate zonele monopostului pentru a putea fi capabilă să lupte cu Mercedes.

"Trebuie să îmbunătăţim în toate zonele. Monopostul este destul de bun, dar a trebuit să economisim ceva carburant şi acesta este un factor limitator.

Este vorba despre mai multe lucruri, nu de unul singur. Nu a fost cel mai bun weekend pentru noi, dar totuşi am ocupat locurile patru şi cinci. Nu este un dezastru, dar sigur că vrem rezultate mai bune şi este dezamăgitor unde am terminat", a declarat finlandezul.

Pe de altă parte, Raikkonen evidenţiază progresele semnificative realizate de Ferrari comparativ cu anul trecut şi consideră că circuitul de la Montreal nu se potriveşte caracteristicilor monopostului.

"Am parcurs un drum foarte lung de anul trecut, dar aşa cum am văzut mai este un drum lung înainte. Sunt sigur că circuitul de la Montreal este unul dintre cele mai dificile pentru noi, dar am dat tot ce aveam mai bun şi vom continua să muncim din greu pentru a îmbunătăţi. Trebuie să continuăm să muncim în acelaşi mod şi sunt sigur că vom ajunge acolo, dar avem nevoie de timp", a adăugat el.

Via F1i

Comentarii (5)

  • Mi-e drag Kimi dar sunt momente cand e mai bine sa taca!
    15 9
  • Eu cred ca Kimi ar trebui intai si intai "să îmbunătăţească toate zonele" pilotajul sau. Nu este acceptabil sa fii aproape ajuns de coechipierul care a plecat din splatele grilei. Si mie imi este drag Kimi, dar nu stiu ce se intampla cu el - poate primele semne de uzura si inaitare in varsta. Daca continua pe aceeasi directie nu stiu daca il com mai vedea la anul imbracat in rosu.
    16 5
  • serban
    În primul rând Ferrari ar trebui să îmbunătățească ce are in cockpit, să pună acolo ceva neplafonat și bătut rău de coechipierii ultimilor ani. Până și Grosjean a fost mai bun în a doua parte a sezonului 2013 !
    8 11
  • kimi, scoate-le cursele din cap, esti cel mai tare!
    3 3
  • mda...ne-am cam saturat asteptand si gasindu i scuze pentru rezultatele mediocre...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru