Raikkonen și-a prelungit contractul cu Ferrari pentru sezonul 2018. Nicio veste despre Vettel

de Daniel Popescu
Marti, 22.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari i-a prelungit contractul lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2018, însă nu a menționat nimic despre situația lui Sebastian Vettel, al cărui acord expiră la finalul anului.

Contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari urma să expire la sfârșitul acestui sezon, iar viitorul său a fost incert pentru o perioadă. Iată însă că Scuderia a confirmat marți că pilotul care a obținut titlul mondial în 2007 cu Ferrari va rămâne alături de echipă inclusiv în sezonul 2018.

"Ferrari anunță că a prelungit acordul cu Kimi Raikkonen. Prin urmare, pilotul finlandez va concura pentru echipa de la Maranello în sezonul 2018", sunt singurele informații menționate de echipă în comunicatul de presă.

Ferrari nu face însă nicio mențiune despre Sebastian Vettel, al cărui contract expiră de asemenea la sfârșitul acestui an.

Publicația Motorsport susține însă că acordul lui Raikkonen este în strânsă legătură cu viitorul lui Vettel. Ferrari încearcă să-l convingă pe Vettel să accepte un contract pe termen lung, iar sursa citată afirmă că una dintre condițiile impuse de german în această direcție este ca Raikkonen să rămână coechipierul său cel puțin în sezonul următor. Prin urmare, noul acord al lui Raikkonen ar trebui să ușureze negocierile cu Vettel.

Un anunț oficial pe tema relației dintre Vettel și Ferrari pentru anul viitor este așteptat cu ocazia Marelui Premiu al Italiei de la Monza din 3 septembrie.

Via Ferrari

Comentarii (36)

  • ovidiu15081982
    ar fi trebuit sa se retraga...
    16 20
  • Ferrari continuă chestia deja consacrată la ei : pilot nr 1 si pilot nr. 2. I-au prelungit contractul deoarece Raikkonen e cu capul plecat si foarte ascultător în orice situație , de asta îl vrea Vettel.
    22 13
  • Raikkonen are un titlu castigat cu Ferrari cam in aceeasi maniera. Bine, a concurat cu Massa pana cand Massa a iesit din carti pentru titlu, deci nu a avut ajutor inca din prima cursa. Raikkonen tot spera sa il bata pe Vettel chiar si in aceste conditii vitrege ca sa preia rolul de pilot nr 1. Acum ar trebui sa intelegeti ca un pilot nu gandeste precum un spectator. Stie cum se castiga cursele. In acest caz Raikkonen spera sa prinda material de concurs suficient de convenabil sa se impuna. De fapt el asta a spus mereu, sa vedem cum imi convine masina...
    24 0
  • Felicitari lui Kimi ...
    dar poate Checo era o solutie mai buna ...

    Forza Ferrari!
    17 18
  • se speculeaza ca Vettel vrea un contract pt un singur an in ideea ca din 2019, odata cu terminarea contractului lui Hamilton cu Mercedes sa aiba posibilitatea sa faca rocada... de ce? pt ca nu e sigur ca Ferrari va face o masina la fel de buna si pt sezonul urmator... se stie ca Hamilton viseaza la scuderie iar Marchionne si-l doreste (insa totul va depinde de performantele de anul viitor al masinilor Ferrari si Mercedes)
    12 3
  • Adica Hamilton la Ferrari si Alonso la McLaren? Mircea84 ai legatura ...
    6 6
  • Relevant este ca incepe sa i se observe nasul de tuica al lui Kimi
    (asa am auzit, consumatorilor de bauturi spirtoase le creste nasul)
    6 13
  • Si Mercedes poate ca viseaza sa faca cu Vettel ce nu a reusit cu Schumacher. Adica sa castige cu un german (100%), multiplu campion mondial ..
    2 8
  • @paf Nu mai pedalati cu Alonso bai fratilor, oricat s-ar autopropune asta la echipele din frunte, nu are de ales decat din doua variante : McLada sau acasa ! Nu vedeti ca nici una din cele trei nu-l vrea ? Iar daca se apuca sa faca un an pauza, n-o sa-l mai vrea nimeni.
    6 11
  • Alonso e un adversar incomod pentru Vettel si Hamilton, la ce forma are acum e clar de ce nu-l vor alaturi dar o sa vedem ce fac cei doi de la varf, ca nu poate castiga decat unul titlul....Raikkonen ramane ca a acceptat statutul de nr.2
    14 4
  • Si uite asa isi mai trage cateva milioane Tuikkanen, ca sa nu deranjeze pe numeni ! Boahhh, sa-l ai pe pustiul ala superdotat in formula 2 si tu sa-l tii tot pe expiratul asta ...
    7 20
  • @cod Poate sa fie el si in forma de cozonac, nu-l vor cele trei si pace ! Puteti da cate manute rosii vreti ca n-o sa-i schimbati soarta, McLada sau acasa !
    3 9
  • IARASI GAFEAZA FERRARI-IARASI NU CISTIGA TITLUL LA ECHIPA-VOTKANEN ESTE DE GP2
    11 20
  • bravo kimi!!
    8 0
  • lasa ca au gafat cu alonso 5 ani batuti pe muche; un singur an au mers pe mana lui kimi (ca apoi au incercat o schema cu massa, fi-su lui todt stie mai multe despre asta) si au castigat... daca nu ma insel ala e ultimul titlu la piloti din vitrina lor
    5 10
  • De unde stii tu in ce forma e alonso? Doar pentru ca il bate pe Vandrome nu spune prea multe despre forma in care se afla. Sigur e sub forma din 2006, 2007.
    6 4
  • Ma bucur ca l-au ales pe Kimi. Asa s-au asigurat ca pana in 2019 nu iau niciun titlu.
    9 18
  • Unii poate il visau pe Alonso la Ferrari, dar era foarte putin sa se si intample. Ca rivalitate Vettel - Alonso, nu ar fi fost prea bine pentru liniste in echipa, insa, in ipoteza unei masini competitive, era un concurent serios pentru Mercedes.
    6 0
  • Bah alonsistilor, bah, voi bateti campii din greu si cu o gratie desavarsita, ca si "campeonul" vostru de altfel, anul trecut, cand era loc la Mercedes si cand il vroiau aia, nu s-a dus, a sarit imediat Flavio, inca inainte de orice propunere scrisa, precum ca Alonso isi respecta contractul cu McLada ! De ce nu s-a dus ? Nu stia, dupa doi ani, ca Honda este varza ? De frica lui Hamilton ? Sau poate pentru ca a preferat banii de la Honda contra performantei cu Mercedes ? Acum, cand nu mai este nici un loc liber la cele mari, se autopropune peste tot si isi plange soarta ca nu-l mai vor ??? Iar voi si mai si ! Voua chiar nu va miroase urat, chiar nu va pute rau chestia asta ?
    6 11
  • Tocmai pentru ca nu e cazul de transfer spune ca ar vrea. Stiti voi, cand esti sigur ca nu intri in ring poti sa te lauzi ca ii bati pe toti daca intri. Cam asa si cu Alonso.
    3 5
  • Ce sa faca Alonso la Ferrari ACUM? A fost, a incercat, au construit totul in jurul lui, masina, coechipier, strategie, tot. N-a fost sa fie.
    Acum incearca cu Vettel. Aceeasi schema. Daca vine Alonso gaseste masina dezvoltata pentru Vettel si nu cred ca vrea sa fie locotenetul lui Vettel. Asta e realitatea F1. Nici in fotbal nu poti avea o echipa numai din vedete atacanti.
    7 5
  • Masina din 2015 tot in jurul lui fetel era construita........cand era la redbull in 2014 si i-o tragea la greu Ricci. Nu stiu masina din 2016 in jur la cine era construita...ca prea era reusita.
    6 5
  • Unii de p-aici cred ca masinile se construiesc ca fustele, dupa talia cuiva...acum fetel are ceva talie, are si degetel, se si comporta ca atare, n-ar fi exclus.
    8 3
  • Au angajat scutierul.
    3 9
  • ovidiu15081982
    Ferrari ar fi putut ,iza pe un tanar talent decat sa mearga tot pe mana lui Raikkonen, care i-a cam trecut timpul...asa faceau si cu Massa..care dupa sezonul 2008 nu a mai facut nimic.
    Rocada intre Vettel si Ham se poate face daca Ham nu castiga in 2017 si 2018 titlul si Vettel sa ia doar anul asta..vom vedea
    3 4
  • Vettel poate sa ceara cat vrea el contract pe un an ca nu e dupa el. Desi cei de la Ferrari nu-l vor pe Alonso inapoi, il pot readuce in secunda doi la echipa daca Vettel face nas. Oricum Vettel o sa semneze. Pe minim 2 ani. Iar faptul ca Raikkonen si-a prelungit contractul cu Ferrari arata ca sunt pe drumul cel bun. De ce credeti ca au semnat asa repede cu Kimi? Ca sa indulceasca negocierile cu Vettel.
    3 0
  • Si atunci cum ramane cu mitul 'alonso mare dezvoltator de masini'?
    3 4
  • Alonso era ceva mai bun ca Raikkonen in 2014. Vettel e ceva mai bun decat Raikkonen in 2017. Alonso nu ar fi vreun plus, basca faptul ca e mai batran decat Vettel sau Hamilton. Nu vreti sa credeti asta dar uite ca nici echipele mari nu-l mai vor.
    1 5
  • mare gafa a facut Ferrari cu acest votkanen care este pasionat doar de bani-depasit tehnologic-nu nimereste comenzile de pe volan...pedalele...reglajele masinii etc
    4 10
  • Mare gafa facuta de cei de la Ferrari, Raikkonen isi pierde foarte repede concentrarea dupa ce are contract pentru sezonul viitor, si asa un au sanse la vreun titlu la constructori cu acesta. Raikkonen are doar 1-3 curse bune intr-un sezon, si in rest, este pe nicaieri. Ma gandesc ca va incepe sa abandoneze, acuma ca are semnat deja contractul, iar diferenta dintre el si Vettel la puncte va creste.
    2 7
  • Mare gafa facuta de Ferrari in sus si in jos...
    Au nevoie de un pilot nr.2. Punct.

    Desi imi place mai mult finlandezul in locul lui Vettel, trebuie sa acceptam ca Raikkonen este in echipa cu "drepturi egale" doar din pct de vedere teoretic, insa are obligatia de a tine spatele lui Vettel in caz de ceva.

    Raikkonen e un pilot mai bun decat o parte din cei de pe grila. Din pacate, accepta ce i se impune de mai sus. Are 2 copii, contractul asta ii mai aduce cativa banuti pentru a le oferi copiilor tot ce au nevoie mult timp de acum incolo.

    Nu mai fiti ipocriti, si voi ati face la fel daca ati fi in locul lui.
    9 1
  • Toti hatterii Ferrari la posturi ca de obicei. Eu personal ma bucur ca Raikkonen ramane in Formula 1, nu mai este un pilot de castigat campionatul ci doar un excelent executant, anul asta trebuia sa castige cel putin 3 curse dar nu a fost lasat. Oricum da clasa multor piloti care concureaza acum, marea lui problema este constanta in rezultate a inceput sezonul modest si la jumatatea lui si-a revenit.
    Ferrari mizeaza pe continuitate ceea ce este un lucru foarte bun.
    Oricum se pregatesc pentru sezonul 2019 de pe acum, la anul cand le expira contractele lui Verstappen, Ricciardo, etc Raikkonen o sa fie pus pe liber.
    Si "specialistii " de pe aici in loc sa spuna despre finlandez ca este cel mai batran de pe grila sa spuna si ca este cel mai experimentat de pe grila.
    7 1
  • Fara ordine de echipa Raikkonen ar fi castigat curse anul asta. Ferrari stie de ce i-au prelungit contractul. Inca poate castiga curse si este obedient.
    6 2
  • Un pilot uzat si inconstant. Ferrari aveau nevoie de sange proaspat. Sunt atatia piloti tineri care merita o masina buna. Pastrat doar pentru capriciul lui Vettel caruia ii este teama de o concurenta reala.
    3 4
  • @Yaz: In fata de Ungaria, cam ce curse ar mai fi putut castiga Raikkonen? La Monte Carlo a pierdut ritmul dupa 20 de tururi si daca nu-l bagau la boxe, pierdeau primele doua pozitii in favoarea lui Ricciardo.
    2 0
  • Pilot uzat nu cred, inconstant da. Care sunt pilotii tineri care ar face mai mult decat el?
    De cand Formula 1 este fotbal si trebuie sa te retragi cand ai peste 35 de ani?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru