Raikkonen se va retrage din Formula 1 dacă nu rămâne la Ferrari în 2016

de Daniel Popescu
Vineri, 19.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a dezvăluit că se va retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon dacă Ferrari nu îi va prelungi contractul pentru 2016.

Dacă nu sunt cu Ferrari, nu sunt cu nicio altă echipă, este atât de simplu.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari urmează să expire la sfârşitul acestui an, însă echipa italiană are opţiune de prelungire a acordului pentru 2016.

Pentru moment, Ferrari nu a luat încă o decizie finală cu privire la pilotul finlandez, însă Raikkonen şi-a anunţat deja planurile de viitor: în cazul în care nu va fi păstrat în cadrul Scuderiei, el se va retrage din activitate, la fel cum a procedat şi în 2009.

"Ferrari are un contract şi trebuie să-l semneze, este atât de simplu. Nu este decizia mea, ar trebui să întrebaţi echipa. Dacă nu sunt cu Ferrari, nu sunt cu nicio altă echipă, este atât de simplu. Întotdeauna am spus că nu este sfârşitul lumii dacă nu concurez anul viitor, dar vreau să fiu aici. Echipa merge în direcţia potrivită şi sunt sigur că în viitor putem fi cea mai bună echipă", a declarat el.

Presa italiană a relatat în această săptămână că Raikkonen va fi nevoit să accepte o reducere a salariului în cazul în care va dori să rămână la Ferrari, însă finlandezul a exclus această variantă.

"Aş fi interesat să ştiu cine a scris asta.

În primul rând, nu au nicio idee ce spune contractul meu şi nu vor şti niciodată. Este o prostie. Nu aveţi nicio idee ce spune contractul meu", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • nu avem idee si chiar nu conteaza pt noi ce scrie in contract. cert este ca noi cei ce-l apreciem pe Kimi vrem mai multa determinare de la el si rezultate apropiate de colegul lui atat in campionat cat si in ritm de cursa si calificari.
    18 3
  • @automarketulvietiitriste
    "Echipa merge în direcţia potrivită şi sunt sigur că în viitor putem fi echipa de învins", a declarat el.

    Pe bune?!Cine draq va face traducea?!
    4 10
  • Nu are legatura cu articolul, dar recomand un articol mai mult decat foarte bun in care Toto Wolff le vorbeste celor de la Forbes despre relevanta F1 pentru Daimler, despre transferul de tehnologie in ambele sensuri si nu doar. Enjoy it.

    http://www.forbes.com/sites/csylt/2015/06/18/how-mercedes-uses-formula-one-to-rev-up-its-road-cars/
    7 7
  • Parerea mea:
    De principiu il inteleg. Are un temperament mai greu, egocentric, nu se adapteaza usor la schimbarile de regulament, dovada si prestatiile slabe de cand a revenit in F1. La Lotus mai facea ceva, dar apoi doar mici sclipiri de moment. Nicio alta echipa nu cred ca i-ar accepta salarul vs performantele pe care le demonstreaza de cativa ani. Potential si talent are, dar caracterul sau il impiedica sa se adapteze la actualele monoposturi pentru a fi performant din nou. Deci daca Ferrari nu il mai doreste, ceea ce ar fi o varianta logica, atunci clar nu prea il vad in alta echipa.
    15 4
  • kimi nu mai obtine performanta pt ca formula1 se schimba si o tot face de ceva ani .Nu mai castiga pilotul rapid ,castiga cel care gestioneaza o serie de factori.Nu cred ca kimi a devenit brusc o epava ,sa nu uitam ca in anii 2005-6-7 era cel mai rapid pilot,el rupea motoarele iar alonso castiga titlurile mondiale.Esenta formulei 1 se pierde si atata timp cat de la boxe pilotilor li se cere sa gestioneze combustibilul ,formula1 a luat sfarsit si devine o alta competitie cum vreti sa o numiti.Stiu ,stiu o sa apara savantii si o sa zica dar domne x cum sa adaptat ,y ,z ,de acord dar faptul ca unii s au adaptat nu inseamna ca formula 1 mai e formula 1.Parerea mea e ca pilotii trebuie lasati sa calce pedala cat vor si cat ii tine curajul,doar atunci putem vb de adevarati campioni,acum putem vb de o plimbare cu masina in care cel mai eficient care gaseste perfect echilibru intre viteza medie ,pneuri ,consumul de combustibil castiga.ASA SI?CE E ASTA?
    6 0
  • aleluia
    sa plece acest figurant.....la revedereeeeeeeeeeee
    1 5
  • e prea bun pt ferrari! aia sunt niste comunisti.
    pacat ca nu vrea la mercedes sau wiliams.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru