Red Bull ar putea utiliza propriile motoare în Formula 1 sub brandul Infiniti

de Daniel Popescu
Sambata, 21.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull este pe punctul de a dezvolta propriul motor de Formula 1 în Austria care ar urma să fie utilizat sub brandul sponsorului principal Infiniti, potrivit presei germane.

Esential 2016 este sezonul din care Red Bull ar putea utiliza propriile motoare in Formula 1
Red Bull Racing a anunţat în această săptămână că după Marele Premiu al Austriei va analiza performanţele motorului Renault din prima parte a sezonului.

Proprietarul Dietrich Mateschitz a lăsat chiar să se înţeleagă că este posibilă renunţarea la unităţile constructorului francez, în ciuda faptului că opţiunile sunt limitate. Publicaţia germană Auto Motor und Sport susţine însă că cvadrupla campioană mondială are deja un plan bine conturat pentru situaţia în care va decide să renunţe la Renault.

Potrivit sursei citate, motorul turbo V6 de 1.6 litri ar urma să fie construit de compania austriaca AVL, în timp ce turbina este deja produsă de compania austriacă APC Pankl pentru Renault. În plus, tehnologia ERS ar urma să fie realizată de Red Bull Technology. Unitatea de propulsie ar urma să fie utilizată sub brandul Infiniti, divizia de lux a japonezilor de la Nissan şi sponsorul principal al echipei.

Niciodată nu trebuie să spui niciodată, analizăm toate alternativele, dar cu siguranţă vom merge cu Renault în 2015.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Helmut Marko, consultantul Red Bull, nu a comentat în mod direct speculaţiile, însă a admis că există alternative la Renault, chiar dacă colaborarea cu Renault va continua în mod cert în sezonul 2015.

"Avem multe companii capabile în Austria în ceea ce priveşte motoarele.

Pankl este la 30 de kilometri de Red Bull Ring, iar AVL la 70 de kilometri. Niciodată nu trebuie să spui niciodată, analizăm toate alternativele, dar cu siguranţă vom merge cu Renault în 2015", a declarat austriacul.

În încercarea de a reduce diferenţa faţă de Mercedes, Red Bull Racing va utiliză o nouă compoziţie de combustibil Total începând din acest sezon, despre care se vehiculează că va aduce un spor de circa 10 cai putere.

Via Motorsport, Motorsport

Comentarii (6)

  • Vreau si eu benzina aia )
    1 0
  • @danielpopescu
    motor 1.6 v6 nu 2,4 v6, corecteaza
    0 0
  • 2.4 litri? pe bune si unde vor concura cu motor de 2.4 v6 turbo?????????????????????????
    0 0
  • `` Potrivit sursei citate, motorul turbo V6 de 2.4 litri `` e 1.6 litri V6
    0 0
  • @all: Multumesc pentru atentionare, am corectat.
    1 0
  • starchaser
    eu nu inteleg o treaba; de cand pot sa schimbe compozitia benzinei in timpul sezonului? eu stiam ca la inceput trebuie sa dea o proba de benzina care trebuie sa fie la fel cu benzina care FIA o extrage din rezervor la finalul cursei. rog pe cei care stiu despre subiect sa posteze. Multzam!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru