Red Bull exclude utilizarea motoarelor Ferrari: "Nu am câştiga niciodată titlul mondial"

de Daniel Popescu
Joi, 18.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a exclus varianta de a utiliza motoare Ferrari, întrucât consideră că nu ar mai avea nicio şansă să câştige titlul mondial.

Esential 2016 este anul in care expira contractul Red Bull pentru motoarele Renault
Publicaţia germană Sport Bild a relatat în această săptămână că Red Bull Racing a iniţiat o serie de discuţii cu Ferrari cu privire la un parteneriat pentru motoare care să înceapă chiar de anul viitor.

Informaţiile au fost însă negate de Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull, care afirmă că va respecta contractul cu Renault care urmează să expire la sfârşitul sezonului 2016.

"Nu există niciun adevăr în zvonuri. Până la sfârşitul lui 2016 nu există nicio alternativă la Renault", a declarat el pentru publicaţia Speed Week.

Cu un motor de client nu vom mai deveni niciodată campioni mondiali.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Pe de altă parte, Mateschitz nu crede că un parteneriat cu Ferrari ar fi benefic pentru Red Bull. Chiar dacă motoarele constructorului italian sunt mai performante, Mateschitz este convins că Red Bull ar primi o versiune mai slabă a unităţilor de propulsie comparativ cu cele folosite de echipa de uzină, motiv pentru care nu ar mai avea nicio şansă să lupte pentru titlul mondial.

"Nu pot ghici ce se va întâmpla în Formula 1 în următorii 2-3 ani şi nici măcar acum.

În Formula 1 este mai bine să nu faci predicţii. Putem obţine un motor suficient de bun pentru a lua puncte competitorului direct, dar nu ar fi niciodată suficient de bun pentru a învinge echipa care ne furnizează acel motor. Cu un motor de client nu vom mai deveni niciodată campioni mondiali. Iar dacă vedem că nu mai avem şanse pentru ca şi aerodinamica este restricţionată, pur şi simplu ne vom pierde interesul", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (6)

  • Asta ieri a declarat cu totul altceva, se schimba si asta dupa cum bate vantul, probabil li s-a propus motor cu 50 Cp mai slab...
    6 5
  • In Formula 1 se declara multe chestii, unele adevarate altele nu, dar idea de baza este simpla: la cat mai multe declaratii, chiar daca unele sunt contradictorii, macar asa avem ce scrie (zic ziaristii :P).

    Cei de la Red Bull au o problema cu baietii de la Renault. Care la inceputul anului discutau despre "vor dezvolta motorul la infinit", "avem un plan clar", "este cel mai smecher motor" bla bla bla bla si din pacate... in realitate treaba a fost alta. Evident, anul trecut au stat mai bine ca cei de la Ferrari care la randul lor au avut exact aceleasi declaratii ca cei de la Renault!

    Totusi, cei de la Red Bull nu conteaza decat daca se bat cu cineva, cu oricine, avand piloti tineri, pentru ca asta este mesajul lor. Daca acest mesaj nu iese in fata, cei de la Red Bull nu mai "primesc cas" si treaba nu-i mai intereseaza. Si cam asta se intampla in acest moment.

    2015 s-a cam terminat pentru ei, sa vedem testele din 2016, cred ca vor fi foarte importante pentru viitorul relatiei Red Bull-Renault.
    10 1
  • Face-ti-va singuri motorul daca tot ziceti ca sunteti atat de buni.
    10 3
  • hakkinen
    Senna a castigat campionatul in fata lui Mansell cu un motor Honda cu muuuult mai putini cai decat Williams....dar pilotul conta atunci mult mai mult.
    8 4
  • klausnake
    Probabil ca cei de la Red Bull chiar au multi bani de investit in sporturile cu motor dar ceva ma face sa cred ca nu mai pupa ei titlu mondial si in vreo 10-20 de ani de zile nu isi va mai aduce nimeni aminte de ei ca echipa de F1,cum s-a intamplat si cu Benetton...
    Sau,ma rog,isi vor aduce aminte dar foarte putini...
    7 2
  • ce idioti....
    pai si alte echipe le furnizeaza motorul mai bun decit echipa de fabrica-unde este logica?ei au cistigat pe aerodinamica nu pe motor!!!un mare caca acest Mateschitz
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru