Red Bull: "Motorul Renault are cu 75 de cai putere mai puţin decât Mercedes"

de Daniel Popescu
Marti, 18.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing susţine că motorul Renault este cu 75 de cai putere mai slab decât cel al rivalilor de la Mercedes, motiv pentru care speră ca unităţile să poată fi dezvoltate în timpul sezonului.

Esential 75 de cai putere este deficitul motorului Renault comparativ cu Mercedes
Red Bull Racing susţine că nu are nicio şansă să lupte de la egal la egal cu Mercedes din cauza deficitului de putere al motorului.

Potrivit şefului Christian Horner, motorul Renault pe care îl utilizează echipa sa este cu 75 de cai putere mai slab decât Mercedes, astfel că Red Bull Racing nu are nicio şansă să lupte de la egal la egal cu noua campioană a constructorilor.

"Motorul nostru are cu 75 de cai putere mai puţin decât Mercedes. Dacă ne uităm la viteza în viraje, suntem întotdeauna cei mai buni. Din păcate, nu avem puterea de care avem nevoie. Când ai cu 75 de cai putere mai puţin, nu prea contează ce altceva mai ai. Ce poţi face? Nimic", a declarat britanicul pentru publicaţia italiană Autosprint.

Când ai cu 75 de cai putere mai puţin, nu prea contează ce altceva mai ai. Ce poţi face? Nimic.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Acesta este contextul în care Renault a făcut presiuni pentru o modificare de regulament prin care motoarele să poată fi dezvoltate şi în timpul sezonului, însă propunerea a fost respinsă de Mercedes.
Horner explică însă că, în trecut, regulamentul aerodinamic a fost modificat pentru a opri dominaţia autoritară a celor de la Red Bull Racing.

"Sper că Renault va fi capabilă să micşoreze diferenţa în viitor, dar nu este uşor. Dacă îngheţi tehnologia atât de devreme, este foarte dificil să remediezi toate problemele pe care le ai. În trecut, întotdeauna cu scopul de a încetini Red Bull, nu existau dubii cu privire la alterarea regulamentului tehnic când avem dublul-eleron, blown difusser sau componentele flexibile şi setările de motor", a adăugat el.

Cu toate acestea, Mercedes susţine că a încheiat un acord cu Renault pentru a bloca dezvoltarea nelimitată a motoarelor din 2016, pentru a evita o creşterea prea mare a costurilor. 

Via F1Zone

Comentarii (5)

  • Ferrari
    Oare pentru ca sunt cu 75CP mai slabi au facut parteneriatul cu Mercedes pentru a nu dezvolta motoarele in timpul sezonului? Suna dubios rau de tot!
    6 3
  • " cu 75 de cai putere mai lent " - nu stiam ca viteza se masoara in CP...
    5 5
  • GrosJan
    fiind vorba de trecerea la un motor complet nou, ar fi fost bine sa aibe un an doi la dispozitie sa-si remedieze problemele. Abia apoi inghetare
    8 1
  • Ferrari
    Ar fi fost bine, se poate sa vina Honda cu un motor cu 75CP(nu ma bazez pe nimic cand spun asta) mai mult si atunci din nou o sa avem o lupta in doi....... Cel putin doi ani ar fi trebuit sa li se permita sa dezvolte motorul ( si asa dezvoltarea ar fi fost limitata pentru unitatea in uz) pentru a ajunge la un nivel cat mai bun de putere si fiabilitate (desi parca mi dor de motoare explodate, de dare de ulei, de fumul ala mult si alb, de V10-V12)
    17 2
  • Va dati seama daca mertu avea si aero RBR , ereau cu inca o secunda mai rapizi ,sau RBR aveau puterea mertului ,repetau lejer anii trcuti ,hai honda cu ceva sa vedem si noi altceva la anu ,,,,,
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru